2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 足球討論區 阿仙奴令人失望的地獄賽程!
返回列表 發新帖 回覆
go

阿仙奴令人失望的地獄賽程! [複製鏈接]

之前阿仙奴要踢地獄賽程大家都記得

佢18/04/2009餘下既比賽得返9場(因為足總同歐聯都入唔到決賽)

要2次對車仔,3次對曼聯,1次對利物浦,另外要對米杜士堡,樸茨茅夫,史篤城

結果對米杜士堡,樸茨茅夫,史篤城都贏曬.不過對其他big4一場冇羸過

1:2車仔 1:4車仔 0:1曼聯 1:3曼聯 0:0曼聯 4:4利記

艾沙雲90分鈕鐘入第4球都補時比利記追返,曼聯果次係因為和波都有冠軍先唔攻...2場和..4次輸.6場失14球

連續2季都同利記係英超都打和...

有d被其他三隊拋開既感覺

咁點=.=人地係勁..

阿仙奴4:4利物浦o個場和波係對佢地有利ga....
佢o個時仲同曼聯打緊歐聯...
俾返一分利記都仲有機會追曼聯
咁曼聯就仲要分身顧兩條線...未對阿記有利lor

十週年勳章(賀詞)

樓主唔該更正番..阿仙奴第一輪對車仔同曼聯係贏2:1架都,並唔係冇贏過。

點解阿仙奴歐聯四強第一輪對曼聯會輸0:1
就係因為雲加擺錯陣..理論上..人腳完全足夠對付曼聯..為何得出0:1既結果

首先,最大一個錯誤就係拿斯利
番睇阿仙奴37輪聯賽對曼聯..同埋歐聯果個比較
發現拿斯利並不是打最擅長既進中,亦都唔係次要既側中..反而係一個既不熟識,又不合理既防守中場
當我睇到37輪聯賽陣容..Song..禾確特..費比加斯...艾沙雲
睇到費比加斯果時..佢係一個進中位置..咁令我驚喜..但再向上睇..竟然發現拿斯利被放係防中位

冇錯..費比加斯年青時係擔任進中..加入阿仙奴因當時中場人腳齊整..被迫改造成韋拉接班人..可惜呢位阿仙奴最年輕隊長沒有像韋拉一樣既身材。
反而改打進中可能得到重生..但若果咁..可能就埋沒人才..當雲加諗到呢一點...就想將拿斯利改造..但拿斯利對呢個位唔熟識..短時間內點可以適應。

其後,困擾左阿仙奴多年既問題就係欠缺高大中堅
當時阿當斯..近代既蘇金寶....
有人會問雲加..辛達路斯唔好咩..經過08年一季洗禮後..很多人都相信辛達路斯並唔係高路托尼既最佳拍擋
咁加拿斯呢?加拿斯太大牌...雖跳力唔錯..但似終唔係高大中堅。
迪佐奴?佢係最高果個..可惜年紀尚輕..需要磨練。

整體阿仙奴球員質素唔係唔好..係季尾年輕人欠缺鬥心..有厭戰狀態出現
若戒除這種心態..歐聯冠軍並非難事

笑傲無雙 玩過星曲WEB

4:4利記果場好鬼正

原帖由 Vela 於 2009-5-29 11:39 PM 發表
樓主唔該更正番..阿仙奴第一輪對車仔同曼聯係贏2:1架都,並唔係冇贏過。

就係因為雲加擺錯陣..理論上..人腳完全足夠對付曼聯..為何得出0:1既結果

首先,最大一個錯誤就係 ...

佢講緊18/04/2009之後

十週年勳章(賀詞)

原帖由 plus 於 2009-5-29 11:46 PM 發表

佢講緊18/04/2009之後

對車仔咪輸1:4囉..點解有1:2

原帖由 Vela 於 2009-5-29 11:50 PM 發表

對車仔咪輸1:4囉..點解有1:2

足總盃

下季車仔大換血,好心云加就收返兩個車仔老將定軍心

原帖由 Vela 於 2009-5-29 11:39 PM 發表

首先,最大一個錯誤就係 ...

就係因為擺錯陣所以輸左

理得佢為咩賽和利物浦,事實上佢短時間6次對英超其他果3隊一場都冇贏過....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 BOBOBOYBOBO 於 2009-5-30 05:43 AM 發表

就係因為擺錯陣所以輸左

理得佢為咩賽和利物浦,事實上佢短時間6次對英超其他果3隊一場都冇贏過....

咁好大程度係球隊既球員心態問題
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 11:16 AM , Processed in 0.032440 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存