2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之路娜 《夢之路娜》公會區 [白之月 PvE SeR] 5級公會血染薔薇強勢招生[13/11 更新 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ``希諾×〞
go

[白之月 PvE SeR] 5級公會血染薔薇強勢招生[13/11 更新萬聖節活動照片p.4] [複製鏈接]

一於聖誕搞啦
氣氛又好

原帖由 小木木 於 09-10-27 04:57 AM 發表
一於聖誕搞啦
氣氛又好

又可以順手交換禮物-v-"""感覺不錯哦-v-

原帖由 呆傑 於 09-10-27 10:39 AM 發表

又可以順手交換禮物-v-"""感覺不錯哦-v-

咦..好似又幾好wo!!每人準備一份禮物,之後以抽獎型識抽號數,保證人人都有禮物拎走-v-

[13/11]更新萬聖節活動

首先, 由於萬聖節的關係, 我地既 婚紗小天使*雪凝 因為要回到天國, 已經升仙了.........

但是, 說時遲那時快, 就到我地既 蘿莉小惡魔*雪凝 登場了!!!!

就係萬聖節前幾日~~我地坐左係魯港度...唔知點解..越坐越多人wor -0-

坐坐下..就連第2個公會既人都想坐埋一份@@"

好啦..比你坐喇~"~

見咁齊人..整幾張合照先啦 -0-

排好隊啦喂~~~~

大家一齊...笑=]

加多張...背影相...齊齊黎扮下賭神=0= 得背面..冇前面A_A

好喇, 依家就到今次既戲肉囉 -0-..就係我地萬聖節活動果時既情況~~~

首先我地約好左係魯港集合 -0- 開始的時候都仲未係好多人...

到慢慢開始齊人了 -0-

到齊之後...活動就正式開始~~

到左有獎問答遊戲既環節...d 人就企哂係度集合, 準備搶答-0-

玩玩下就到尾升既時候, 你睇下佢地幾激動 =0= 衝哂上黎了!!!!

玩完之後, 就同餘下既人一齊影相-0-

請留意小鍾的詭異服飾, 小鍾就係靠呢一套裝贏得我地既 扮鬼扮馬大賽 !!!

最後..就送上 我地會員既詭異舞步~~

突然...係魯港唔知係咪有bug, 多左一個雜貨商人呀~~~同佢影張相先A_A

今次個活動好完滿咁結束, 多謝咁多位既支持!!!

淚- -有張相條link打錯野 - -出唔到哦- -

原帖由 呆傑 於 09-11-13 09:40 AM 發表
淚- -有張相條link打錯野 - -出唔到哦- -

整返好啦~~

我黎留言la-v-嘻嘻~~
d相影得令唔令呢??
係la~12月公會有會聚la~有冇人黎ar0.0?

原帖由 雪凝☆ 於 09-11-13 10:46 AM 發表
我黎留言la-v-嘻嘻~~
d相影得令唔令呢??
係la~12月公會有會聚la~有冇人黎ar0.0?

這是一個好問題-v-意見收集哦!!
如果見到而又想去/有提議....sd信/密我地講吧-v-

仲有~~最好講埋你地住邊區~
方便商量會聚去邊區玩/食野0.0

呀~~唔記得左~
日子同時間好似定左,暫定係12月11號下午/晚上會聚~
有冇人想黎係黎唔到ga?日子仲可以改ga wo~
主要都係就返你地=]
另外恭喜返颯颯同娜娜婚照上左game書XD
好出名~

豬豬來了x] ! 血染給你一個5★級滴家 =] ! 點解莪無相的?! 送個心心先

/\/\/\/\
\血染/\伴你/
 \/  \/ 

原帖由 糖糖糖x] 於 09-11-13 10:22 PM 發表
豬豬來了x] ! 血染給你一個5★級滴家 =] ! 點解莪無相的?! 送個心心先

/\/\/\/\
\血染/\伴你/
 \/  \/ 

帥豬- -你part time賣樓-口-????

原帖由 呆傑 於 09-11-13 10:29 PM 發表

帥豬- -你part time賣樓-口-????

0.0/緊係唔係 不過我下一世做保險經紀-v-!

豬豬個頭像好可愛arXDD
你會聚黎唔黎到呢?

原帖由 雪凝☆ 於 09-11-14 07:06 AM 發表
豬豬個頭像好可愛arXDD
你會聚黎唔黎到呢?

多謝-v-!
-_-我唔習慣去個d場合...!

看到公會的成長真的很高興呢!雖然我跟妹妹這禮拜相約一起回家,錯過這個萬聖節活動,總覺得很可惜;不過還是要來個新血的支持和感言啦!
---
  於是,我們姐妹倆就回到家相見歡(有沒有這麼誇張),說實在我們很久都沒見面了,隔一天後便寫下一個禮拜的感受,和妹妹兩人一起共譜一篇小心得,文筆不好請前輩們見諒@@~
---
  大約一個禮拜前,在自己的系上聽聞了這款線上遊戲,想想考試也結束了,便想體驗一下,下載好了遊戲就用MSN敲了妹妹,想要一起玩比較不會無聊。

接著就登入遊戲了,名字就各自取了本名的其中一個字,忽然覺得真不公平,為什麼妹妹的名字這麼好~"~...。題外話結束.
話說,我們剛開始還真的不知道要做什麼呢?

「不然,我們到處走走也不錯( ̄▽ ̄)"」我跟妹妹提議,我們兩個人就這樣到處看看,頭上冒著驚嘆號的人~~還有...

「姐~快看藍色的像果凍,跳來跳去的東西呢?」

「 唔...而且還會講話呢!嘻嘻~我們也過去打招呼唄!」因為覺得很新奇,所以就跑過去打招呼,結果藍果凍還是跳來跳去
一_一"

「喲~藍果凍,跑來跟我們打招呼了^__^」我們那時候還不知道什麼是血量...。「耶0.0 ,姐~我在看星星了。」回頭看妹妹,「哇~真的有星星呢!」

「我懂了...原來這些都是會攻擊我們的..」我們後來才搞懂這個遊戲,兩個人便開始了任務之旅。一直到了港口才知道原來這裡都是玩家。「姆~? 姐~~他們會不會攻擊我們呀!」因為我們剛開始都想著會不會被攻擊,所以看到玩家都躲得遠遠地
=口=。

在一次回送港口任務的途中,遇到了跟我們講話的玩家,結果我們看不懂╮(╯3╰)╭

「姐~她在說什麼?我完全看不懂...」妹妹狐疑的問著我。

「我至少認得公會兩個字,我想只要我們問她,她會解釋的吧!」於是便提問(公會),我們倆也被很熱心地帶到港口傳點前~

當然,那邊也有一個跟她圖徵一樣的玩家。「姐~~他們要做什麼?我覺得那個白綠衣服的玩家,好可怕喔@_@..」(妹妹提到的玩家就是淚前輩,還真是失禮了)接著,就是問了一些問題。

「姐~他為什麼問這麼多呢@@?,我們快離開這好不好?」我說妹妹也想太多了,人家又沒問些奇怪的問題...

聊了片刻後,發現後來都是妹妹在講話。「喂~妳剛剛不還是很怕他嗎?」唉!怎麼前一秒跟後一秒差這麼多,後來經淚前輩一提才知道我們玩的是香港SER,真是網路無拂界,天涯若彼鄰,這讓我妹妹更好奇香港這個地方了...。

進入公會後,發現其實對話雖然不怎麼了解,不過前輩們都會細心的解釋,感覺新鮮又有趣,而且大家都很友善。"好吧,姐姐承認比妳這個妹妹笨~_~" 每次看了遊戲的景物就想到小學的美術課,樹是圓的,雖然現在到了黑暗的沼澤,不過也體驗了夜晚靜瑟的星空,叢林間那微風徐徐的感覺,偶爾也想重回藍天白雲,綠地相映的平原,在溼潤的草地上,仰望飄在高空的捲雲,徜徉在金黃色的陽光灑滿了平原山野,從而感受公會那活潑逗趣的對話,好似身體沉睡在軟綿綿的白雲上,輕柔而平靜。(我說ㄟ...妹妹,妳在我後面都不認真幫我,想這些事情...難怪我常常看星星Σ(  ̄□ ̄;)

總之,一個禮拜了,我們都覺得遊戲不只是遊戲,裡面還有人際的對談、感動、分享、資訊、(還有和姐姐鬥嘴)「嘛~~也是啦!」最後還是要感謝閱覽這篇小心得的前輩們,以及祝福公會 和樂融融,更加興盛 o(≧ω≦)o。

笨姐姐=ˇ= (芽芽)
  臭妹妹( ̄▽ ̄)~* (玲玲)

哇~~謝謝芽芽跟玲玲的支持喔^^
說起來以前我們公會的台灣朋友也找了這個網址好久呢~
(看前幾頁留言的明王就是台灣人啦0.0)
其實錯過了也沒關係呢,還有下一次嘛~
再來一張公會大合照吧XD

芽芽...玲玲....很生動的文筆>"<
((台灣人果然跟香港人的- -有太大分別了- -"......))
呀....記得多點上來留言-v-""
                    by 笨蛋會長...伊卡洛斯...字!

星期3終於改左版了~~
大家加油升lv喔0.0今日開始我又返黎luna la-v-
呢排好忙少左上好多呢~

d排都好多人少上左啦- -
想多d人返黎玩都唔得
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:11 AM , Processed in 0.075646 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存