2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 靈異鬼怪區 [轉貼] 中銀大厦鬼故(真人真事)
返回列表 發新帖 回覆
go

[轉貼] 中銀大厦鬼故(真人真事) [複製鏈接]

我幾年前喺中银大厦清潔部做夜間兼職,試過親身經歷過幾件怪事............
第一個:有一晚個阿頭叫我到後樓梯清潔扶手梯同燈箱,(本來平時兩個人做,因冇人返,所以一個人做)條後樓梯係走火通道平時除咗看更巡樓,冇人會行,因為有驚報系統一開門會響警鐘,清潔ヱ人清潔都要報看更,我當晚負責由60樓至42樓機房,開始時沒有什麼異樣,到51樓時聽到上面有腳部聲行緊落嚟,我第一直覺會唔會係看更,嗌上去(你係唔係食蕉),無人應......D腳部聲重行得快D,再嗌無反應,第一時間九秒九向下衝,因唔可以中途開門會響,要到42樓......衝到一半再聽上面,冇腳步聲,呼....但之後腳部聲由下面走上嚟,我唔理由47樓推門而出,響警鐘驚勳看更問我セ事,我問佢哋有冇巡後樓梯,佢地話上次巡樓係3個鐘前..............
第二個:有一晚我要到f2停車場清潔,抹消房喉,突然聽有車由左面去到我嗰面,(因我要搭長梯做要讓開條路比車過)心諗:夜晚都有車,搞錯 我一回頭望..後面セ車都冇.....有一次又係停車場聽到有日本人講野....聽同事講停車場最多人賴嘢(見到嘢因為中銀大厦喺亂葬光...

第三個:有一次我同一個同事到三十幾樓搬D裝修垃圾車落樓,塔貨Led落樓下,落到15樓,佢自己開門(無咁過)我同同事都無出聲,第二次上去....又開 到第三次我同事用粗口駡話咗住佢收工,之後架led突然關門,D燈熄哂,混led...跟住我見到有一個白影已經係個角甩頭到..我地兩個大嗌救命,狂禁警鐘,到有人救我哋時,第一時間話唔做............

哦 原來係咁@@~~~~~

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

又係亂葬崗-.-冇新意

原帖由 苦月明 於 09-10-3 09:10 PM 發表
又係亂葬崗-.-冇新意

先易作丫ma@@~~~

有冇上你身阿

原帖由 tony2392 於 09-10-8 06:25 PM 發表
有冇上你身阿

我估佢有~~~~~~~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 12:06 PM , Processed in 0.043442 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存