2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 分享 - 你是否一個有錢人?
go

分享 - 你是否一個有錢人? [複製鏈接]

玩了這叫ECO的遊戲接近一個月,最初我揀玩這遊戲是因為看上了它遊戲介面,
如果大家有認識路尼亞戰記那隻ONLINEGAME,都會覺得它跟ECO畫面極似,
我之前有玩路尼亞戰記但不是即時戰略,是需要入戰鬥畫面,然後轉畫…轉畫…
雖然這是免費的,但遊戲內跟現代一般的商城遊戲無異,都是要用錢買卡鐘。
(話說,我已經很懷念魔力寶貝1的一天一個卡鐘。)

不知道大家玩這遊戲時,會認為怎樣的玩家才算是你心目中的有錢人呢,以下有例。
「擁有五十本EX以上,食EX唔洗本」
「擁有華麗XXX推進器一部或以上的人」
「每天在隊伍的板面看他帶人升級,還要2~3EX/一小時」
「他是某團的團長
「進了他的飛空庭,想永遠留低,索性搬了在他的飛空庭住」
「身光頸靚,又髮型到衣著,又寵物到騎寵,都使人目不暇給」
「他總給好處照顧新手或朋友
「嘩!他的分身都是80至90級,正身更是99級」
「HKD戰士,錢解決到的事,難不到他…」
在這現實的社會,其實遊戲內都一樣的現實,絕大部份人都是看你EX份上,
賣的抬價,買的賤價…公價何在

初初玩我十分好奇,怎麼一雙襪子可以賣成300HKD!?這一隻是什麼遊戲,
其物品貴的原因可能是罕有,更深的是「絕版了」!

雖然玩的時間很短,但我已經在遊戲內進行了很多遍的交易,近來買賣蝕錢了,
無緣用EX玩足這幾天的四經

最後,請大家例出你們在心目中的奢侈品和心頭好。

回題: 我唔係一個有錢人(新手…)

奢侈品嘛…每一樣都係XD"
(個人觀點都唔同嘛…)

呢隻是什麼遊戲 << 書面語中無啦啦彈出一句白話-0-||

補充: 我覺得ECO同路尼亞差好多wo…畫面同攻擊方法已經係大不同…"

原帖由 霜影﹏‧ 於 09-10-2 03:00 PM 發表
回題: 我唔係一個有錢人(新手…)

奢侈品嘛…每一樣都係XD"
(個人觀點都唔同嘛…)

呢隻是什麼遊戲  

多謝提醒,已更改。

每一樣都是?那…你身家有七位數字嗎?

原帖由 jverz00 於 09-10-2 03:05 PM 發表

多謝提醒,以更改。

每一樣都是?那…你身家有七位數字嗎?

7位數字嘛…不騙你…有啦xdd"
(書語面結束…是『已』喲)

其實係…對於新手黎講…每一樣需要ex換既野都係奢侈品吧…
(因為都只係wants而唔係needs)

的確幾百蚊買襪實在太勁...
現實中都可以買唔少名牌襪
好似家下水手咁 都要20-30ex
39點x20本ex=780點 而780點要買都百幾蚊..
更何況20ex仲係最平個價 最貴個價都唔想計出黎
如果eco商城賣野方式唔係抽箱形式 我諗市價都會好d吧..

原帖由 黑月.. 於 09-10-2 03:27 PM 發表
如果eco商城賣野方式唔係抽箱形式  ...

每隻遊戲賺錢方式真是層出不窮,
我之前玩過天龍八步,賺錢的手法不是抽箱,
而是升裝備,升寵悟性,跟寶石…
幸好ECO不太需要玩裝備,感恩

原帖由 黑月.. 於 09-10-2 03:27 PM 發表
如果eco商城賣野方式唔係抽箱形式  ...

+1 百幾蚊既襪買唔落手XD"
(黑水手漲到35EX LU~~)

原帖由 霜影﹏‧ 於 09-10-2 03:37 PM 發表

+1 百幾蚊既襪買唔落手XD"
(黑水手漲到35EX LU~~)

35ex可以買到新校服~

原帖由 黑月.. 於 09-10-2 03:38 PM 發表

35ex可以買到新校服~

新校服?? 即係黑色個套麼??!
(我對呢D名唔係好熟悉, 抱歉…Orz)

原帖由 jverz00 於 09-10-2 02:54 PM 發表
玩了這叫ECO的遊戲接近一個月,最初我揀玩這遊戲是因為看上了它遊戲介面,
如果大家有認識路尼亞戰記那隻ONLINEGAME,都會覺得它跟ECO畫面極似,
我之前有玩路尼亞戰記但不是即時戰略,是需要入戰鬥畫面,然後轉畫 ...

HKD戰士 ←個名我鐘意
雖然我唔係...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

「擁有五十本EX以上,食EX唔洗本」<--我都希望有咁多,不過只有一半
「擁有華麗XXX推進器一部或以上的人」<--曾經有過,依家變成了4個普推<遲下再加多個
「每天在隊伍的板面看他帶人升級,還要2~3EX/一小時」<--這個是的..精怒嘛
「他是某團的團長 」<--本是副團,團長因工忙碌..算吧我做埋
「進了他的飛空庭,想永遠留低,索性搬了在他的飛空庭住」<--這個我唔知~
「身光頸靚,又髮型到衣著,又寵物到騎寵,都使人目不暇給」<--可憐的我是專裝蟲
「他總給好處照顧新手或朋友 」<--朋友一定照顧啊
「嘩!他的分身全都是80至90級,正身更是99級」<--主要會玩的分身都過80,,不過正身未到99..
「HKD戰士,錢解決到的事,難不到他…」<--...一個月平均300點,ex都是帶升收的..

各人定義不同。

嘛...唔駛升就有n隻99算嗎?

原帖由 聖羅倫斯 於 09-10-2 09:20 PM 發表

嘛...唔駛升就有n隻99算嗎?

你意思是指99級?
你雖不是我之前所想的奢侈品或心頭好,
都歸類吧

我主職只有lv75,其他有71,70,69,68,65
從未有帶升賺錢
長期有60-70個EX在身
所有現金20億左右
一個華推,三款普推
我都唔覺得好"有錢",仲覺得有人笑緊我啦

不過都已經想放棄啦, ........無太多時間升
D活動唔吸引,商城物又越出越"SHIT"
無乜理由令我留戀此GAME

「擁有五十本EX以上,食EX唔洗本」       最高峰70本 買賣得番來
「擁有華麗XXX推進器一部或以上的人」   一華兩普我換番來
「每天在隊伍的板面看他帶人升級,還要2~3EX/一小時」從不帶升
「他是某團的團長 」    我是分身團團長                                                                     
「進了他的飛空庭,想永遠留低,索性搬了在他的飛空庭住」 我有寵物樂園
「身光頸靚,又髮型到衣著,又寵物到騎寵,都使人目不暇給」有件飲杉很正常
「他總給好處照顧新手或朋友 」我常幫人補血 佢想+我做朋友 我都晤肯
「嘩!他的分身全都是80至90級,正身更是99級」 正身90三隻75一堆70
「HKD戰士,錢解決到的事,難不到他…」有$使得鬼推磨 有什麼問題?

你有穩定收入  家人不需供養 使多點$無問題
錢在你袋 使幾多自己決定吧 量力而而為
題外話 我去一次CAFE 打PSP 都用成百幾蚊 幾日一次
用我老豆個句「買貨好易 說一聲就得  到你想賣貨求人賣就難」

有錢的定義....太難去定義了...
無可否應eco係一個吸錢世界~"~

原帖由 tspy 於 09-10-3 12:34 AM 發表
「擁有五十本EX以上,食EX唔洗本」       最高峰70本 買賣得番來
「擁有華麗XXX推進器一部或以上的人」   一華兩普我換番來
「每天在隊伍的板面看他帶人升級,還要2~3EX/一小時」從不帶升
「他是某團 ...

好同意... 用錢玩呢家野, 好講自己量力而為,
出去用幾十蚊食幾餐飯, 食下玩下打下機周圍搭車D錢夾埋都唔止1張600點...
睇在玩家自己點樣衡量使左D錢值唔值...

「擁有五十本EX以上,食EX唔洗本」最多試過儲左60本... 不過相比好多人依然是小巫見大巫吧...
「擁有華麗XXX推進器一部或以上的人」一華兩普推... 現在周街都係推推吧...
「每天在隊伍的板面看他帶人升級,還要2~3EX/一小時」也是從不帶升... 少了很多收入來源 =3=
「他是某團的團長 」自己分身的團長
「進了他的飛空庭,想永遠留低,索性搬了在他的飛空庭住」我對於自己飛空的佈置的確挺滿意的說~
「身光頸靚,又髮型到衣著,又寵物到騎寵,都使人目不暇給」騎士裝的確很醒目的說   騎寵都沒怎升過~
「他總給好處照顧新手或朋友 」久唔久都會幫手買野比人, 幫人家升下帶下分身咁啦~
「嘩!他的分身全都是80至90級,正身更是99級」正身90UP, 兩隻80UP, 兩隻70UP... 相比很多那些N隻99LV... 算不上什麼
「HKD戰士,錢解決到的事,難不到他…」有收入的人使$當然會比貧苦學生要多啦, 小弟當然是貧苦學生...

我算半個有錢人嗎? (逃

時間>金錢>EX>時間…

擁有了同時亦失去了
有人可以不買點賺EX,但花了的是時間,
有人可以用金錢買EX,花了的就是金錢。

原帖由 jverz00 於 09-10-3 04:05 AM 發表
時間>金錢>EX>時間…

擁有了同時亦失去了
有人可以不買點賺EX,但花了的是時間,
有人可以用金錢買EX,花了的就是金錢。

錯了~
不買點賺ex花了的是時間
用$買ex花了金錢之餘亦花了時間
只係所花既時間比重較小
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-23 11:18 PM , Processed in 0.042067 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存