2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新吞食天地Online 已報警救助,請版主關帖
go

[其他] 已報警救助,請版主關帖 [複製鏈接]

過去的其中兩個交易帖
http://item.2000fun.com/?v=goods&gsid=168989
http://item.2000fun.com/?v=goods&gsid=60021

我們的正確聯繫方法
msn: ben_1980_2005@hotmail.com or yymyumi@hotmail.com

近月有傳我的大量帳號被盜,經測試後確認總共24個帳號被盜

部份曾和我買號的玩家亦言,其帳號購買隔月後被盜

1. 盜竊
賊人看來處心積慮,除了大量高等帳號被盜
就連我的兩個低等正身也被盜,是用作在遊戲中招搖撞騙吧

2. 詐騙
由其他網友得知,賊人以跟我和洛情相似的msn,與網友交易

此致曾購買我帳號的玩家:

收到曾成功交易的玩家通知,已成功交易的帳號被盜

仍然幸存的你,歡迎與我和洛情聯系 或 馬上報警救助

完成交易的帳號如下

TF00459601
TF00459607
TF00460518
TF00460521
TF00237637
TF00237652

此致曾不慎與賊人交易的玩家:

我們將不日報警救助,為免嫌疑,請停止登入所有被盜帳號

亦歡迎你與賣帳號給你的盜人主動查詢,只是相信能成功再聯繫的機會很微吧

或 馬上報警救助

被盜的帳號如下

TF00451781 - 未標價
TF00451782 - 未標價
TF00459609 - 價值Mycard 3000點
TF00460515 - 價值Mycard 3000點
TF00451783 - 價值Mycard 2450點
TF00864406 - 價值Mycard 1450點
TF00864407 - 價值Mycard 1450點
TF00451784 - 價值Mycard 1450點
TF00459600 - 價值Mycard 3000點
TF00459604 - 價值Mycard 3000點
TF00459608 - 價值Mycard 3000點
TF00460511 - 價值Mycard 3000點
TF00460516 - 價值Mycard 3000點
TF00237636 - 價值Mycard 1450點
TF00237654 - 價值Mycard 1450點
TF00251116 - 未標價
TF00251119 - 未標價
TF00451785 - 未標價
TF00451786 - 未標價
TF00864401 - 價值Mycard 1450點
TF00864402 - 價值Mycard 1450點
TF00864403 - 價值Mycard 1450點
TF00864404 - 價值Mycard 1450點
TF00864405 - 價值Mycard 1450點

此致交易版的其他玩家:

經初步向網龍查詢,官方樂意向警方提供帳號的活動詳盡資料

即遊戲中的交易資料,或每天登入帳號的IP

就我這案件而言,只要警方接手調查,要找出賊人應該不難吧

大批帳號我已沒登錄數月,約於今年八月尾曾同時以相同IP登入我所有帳號的人,顯然便是賊人

以下資料只供初步參考,詳情請參閱官網
http://www.police.gov.hk/hkp-home/chinese/forms/cif.htm
罪 案 資 料 郵 柬 – 提 供 在 香 港 發 生 罪 案 的 資 料
你 可 直 接 電 郵 : crimeinformation@police.gov.hk 提 供 罪 案 資 料

http://www.police.gov.hk/hkp-home/chinese/contactus/index.htm#e_form
商 業 及 電 腦 罪 案 熱 線: 2860 5012

此致盜號賊人:

這帖也許未必有效,亦未知你是本地或外地人

現限你於 07-11-2009 或之前償還 HKD10,000元正

我們正嚴正考慮報警救助,報警後將不再作任何回應

我之前係game到用碎同懶訓豬交易左隻864402
呢個係咪你本人=.=?

希望你最後羅得返

可憐的訓豬-_-捉唔到兇手or收唔到錢唔好番黎

十週年勳章(賀詞)

咁買左哥d ac D人都好慘下

我記得好似有條例係:
買方唔知賣方賣既係賊贓情況下買左   利益都係歸買方

@@嘩 成萬蚊!!!!!

回復 5# SuperLoveBig 的帖子

利益都係歸買方 ,唔緊要ga~我而家係追討緊賊人,並唔係不知情的買家~
不過賊贓榜上有名的買家會牽及到就是了~v~"

& then,我知道有人是明知賊贓都買左,咁樣又5知會點喇~v~"
賊人害人不淺!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TF00460518
TF00460521
我買左wo,你想講你拎番?

原帖由 ABC5566ABC 於 09-10-27 06:35 AM 發表
我之前係game到用碎同懶訓豬交易左隻864402
呢個係咪你本人=.=?

明顯地哩單已經唔止係一般盜竊,而係存心詐騙

我唔係專家,但係會如實同警察講

懶訓豬係低等帳號,沒有什麼價值,賊人取而用之

再以和我 or 洛情相似既 msn 同玩家交易

864402 原名:仙皇座,交易與我無關

原帖由 SuperLoveBig 於 09-10-27 06:28 PM 發表
咁買左哥d ac D人都好慘下

我記得好似有條例係:
買方唔知賣方賣既係賊贓情況下買左   利益都係歸買方

我明白要拿返帳號,可能已經無咩可能

就算拿得返,咁危險都唔會有人再有信心買

1. 賊人賠償
2. 賊人負上刑責

原帖由 巴豆B 於 09-10-27 06:40 PM 發表
@@嘩 成萬蚊!!!!!

全部帳號早在今年四月中已經標明價錢

其中賣出數個帳號,被盜帳號價值約 MyCard 48000點

原帖由 牙瑩)))) 於 09-10-27 08:01 PM 發表
TF00460518
TF00460521
我買左wo,你想講你拎番?

TF00460518 原名:人馬座
TF00460521 原名:山羊座

哩兩隻都係我同洛情曾經賣出既帳號

請查看你當日係唔係同我地交易 or 一d 不知明或類似既msn

我有24個未賣帳號被盜,請你主動聯絡當日賣家

如有懷疑,請考慮報警救助

原帖由 保險佬 於 09-10-27 08:58 PM 發表

明顯地哩單已經唔止係一般盜竊,而係存心詐騙

我唔係專家,但係會如實同警察講

懶訓豬係低等帳號,沒有什麼價值,賊人取而用之

再以和我 or 洛情相似既 msn 同玩家交易

864402 原名:仙皇座,交易與 ...

我岩岩msn略略地同洛情講過下我收隻ac既經過@@

有云多一事不如少一事,如賊人於限期前賠償,我將不再追究

否則將交由警方處理,我將不再作任何回應

24個帳號被盜,賊人更盜取低等無價值主號,和以接近既 msn 同其他玩家交易,顯然存心詐欺

我地決唔會不了了之,賊人可以選擇賠償

或待警方調查,罪成坐牢

交由警方處理後,我將不再考慮和解

唔怪得佢之前會咁平賣啦=.=
1套碎-,-

十週年勳章(賀詞)

其實~
重點係買左ac既人關唔關事!?
買方同返樓主已定點數買返黎
咁樓主會唔會俾返數點人地呢!?
買ac可能已經練到好高級/有好多好貴重既裝備
難道樓主會羅返ac!?

咁用緊ac既都無物保障...白白損失金錢

伸張正義  對於呢d衰人唔洗留手嫁

其實係咪十二星座的名
我睇過交易post
見的ac1轉未轉都放成1500-3000點
唔知係咪樓主呢
過10000hkd
價係人定姐 還是樓主好多2轉ac賣??-_-"
純粹一問

悲哀的說~~~~~

會用1萬蚊買呢堆野個條友都應該係傻GEI..
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:27 AM , Processed in 0.038085 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存