2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Mocha 封魔幻想 香港生產係未垃圾??
go

香港生產係未垃圾?? [複製鏈接]

我都唔明點解大家一見到"港產" 跟住又話一定唔好玩 . 裝都費時~~~一大輪偉論咁....

唔同香港生產的就一定係垃圾??
睇條片應該都係岩岩開發架ja....咁快又知一定唔好玩??
其實一隻game 重點係好唔好玩 , 定出產地決定晒la??

大家一齊討論下呀~

HK人係咁,習慣哂

原帖由 ~路過的人~ 於 09-12-9 01:25 PM 發表
我都唔明點解大家一見到"港產" 跟住又話一定唔好玩 . 裝都費時~~~一大輪偉論咁....

唔同香港生產的就一定係垃圾??
睇條片應該都係岩岩開發架ja....咁快又知一定唔好玩??
其實一隻game 重點係好唔好玩 , 定出產地 ...

而家仲興玩d咁既水平既畫面架咩?
唔好同我講話玩內容啦
而家真係冇咩game係創新到囉,唯一就係畫面不段進步
雖然隻隻game都係打怪升lv,怪任,打副本咁
但係佢d咁既畫面加上攻擊既流暢度根本冇人會擺錢落去玩
話佢d畫面q又唔係q過人,又唔係寫實,仲要有d位仲係起角
真係叫而家d人玩返10年前幾game咩?10年前既diablo就例外,因為真係好game,而家我都玩過,岩岩更新左1.13,多左新野玩
diablo隻game到而家都起碼仲有幾千人以上玩緊

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙

尼隻Games無論如何我都會試玩!
即管畫面幾差、幾唔好;我都會Down黎玩
因為我咁做,只係想說聲我支持香港產業創作。
基本上香港創意產業好難係香港生存,
1.冇資助 2.未出都已經成日人批評
既然依家有隻香港0nline Games
作為香港一份子,我覺得應該支持一下佢
而且如果冇支持既話又點可以令香港產業再進步呢?
所以我一定會試玩

原帖由 枯葉 於 09-12-14 08:08 PM 發表
尼隻Games無論如何我都會試玩!
即管畫面幾差、幾唔好;我都會Down黎玩
因為我咁做,只係想說聲我支持香港產業創作。
基本上香港創意產業好難係香港生存,
1.冇資助 2.未出都已經成日人批評
既然依家有隻香港0nli ...

支持都唔係盲目去支持,明知佢整出黎係件垃圾,你都去支持
可能佢仲會變本加厲,不求上進

原帖由 chhowaiao 於 09-12-15 12:31 PM 發表

支持都唔係盲目去支持,明知佢整出黎係件垃圾,你都去支持
可能佢仲會變本加厲,不求上進

咁又唔係咁講la.
好似東亞運,夠個個都話香港隊屎波架.
最後都係大家支持,贏埋個冠軍
不過我都好同意你一句"支持都唔係盲目去支持"
但係我覺得踏人都唔係盲目去踏law.
條片時間一眼都知係開發片memo.人地ccb 都未開又未有人玩過.你又會"明知"係垃圾??
好心都睇埋人地ccb情況先踏都未遲呀.變本加厲我覺得係你呢類人law.自己都未試又話人地作品係垃圾~~

樓主講得好!! 呢到d人一聽到"香港製造"就諗都唔諗就講"垃圾" (唔該你地都俾d"創意"回啦)
如果只睇幾張game screen, 1條片就講"垃圾", 太膚淺!!!
我唔係叫你地盲目支持"香港製造", 但都應該真係試完先下訂論.
幾時CB, 我要試

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

睇左D片,,

人物動作好像好死板,,

我都想支持本地創造,,

無奈事實是殘酷,,

睇片 = 事實

d人先入為主 都冇計....

cb 未知幾時呀~但係ccb 開始派ac
http://www.mochagame.com.hk/viewthread.php?tid=436

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙

唔比鼓勵又點會有好既創作出理呢!?
我認為有適當支持先會令人有推進力。

YES!! SUPPORT!!
我想去支持吓 "力奇老師"
http://u.2000fun.com/index.php/viewnews-11511.html

可能係香港本身出game少,好多人都對香港出既game未有信心

唔只少...我覺得將來會冇TIM....
間間大野都係做代理多....都好少自己開發...
不過鬼咩. 開發時間又長. 放條MEMO出嚟. 大家香港人都唔撐都算.仲要係咁踩~
我覺得提出自己意見唔係問題.但係一句就話垃圾就真係過份咗LAW. 都係人地一番努力做出嚟架.

香港創意產業真係死架LA. 間間都係代理, 拎人地D 野返嚟揾錢就算~~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 11:32 AM , Processed in 0.032112 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存