2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 獵刃 板主出埋聲 OK我刪
樓主: 正義之名下
go

板主出埋聲 OK我刪 [複製鏈接]

原帖由 〢☆難忘的回憶 於 10-1-12 06:11 PM 發表

做人有原則系好,勸告別人不要玩盜版亦對,但是,我都系睇人地既回覆而定下我將要回覆既野架喳……

我睇別人既回覆說,指獵刃裡面有很多東西魔物獵人是沒有的,雖然畫面都相似姐。

唉~講甘多野做咩丫… ...

重點係魔物設定,武器,攻擊模組,血條,鋒利度計表,採礦 之類已經抄足
加少少耶就可以厚顏話自己新作
咁唔通真係名都抄埋又唔加新野先叫盜版?

我玩開芒亨既 (睇我個名都知啦!)
不過我真係好有興趣睇下呢隻山寨版出黎會點~
大陸廠 vs 日本大廠
有趣!

原帖由 正義之名下 於 10-1-12 06:30 PM 發表

重點係魔物設定,武器,攻擊模組,血條,鋒利度計表,採礦 之類已經抄足
加少少耶就可以厚顏話自己新作
咁唔通真係名都抄埋又唔加新野先叫盜版?

diu我睇到呢度已經知你淨係睇過幾張圖就係度發up風
呢d部份同你講多哂氣,以我上網睇既資料就係boss有顯血,採集佢地會用個箱仔,同埋人地有冠希架,你唔好睇兩張圖就係度鳩up啦

原帖由 playjjzin 於 10-1-12 07:00 PM 發表

diu我睇到呢度已經知你淨係睇過幾張圖就係度發up風
呢d部份同你講多哂氣,以我上網睇既資料就係boss有顯血,採集佢地會用個箱仔,同埋人地有冠希架,你唔好睇兩張圖就係度鳩up啦

嘩!真係勁多資料呀!點算 暴笑中
你又知我淨係睇圖?
顯血,採集佢地會用個箱仔,同埋人地有冠希架
真係多左勁多野呀,勁有創意呀

講咁多創意
冇創意既我呢位巴哈狗
就比巴哈板友錄既片你睇
http://www.youtube.com/watch?v=i ... ure=player_embedded

簡單問你
片入面個把武係米抄片手(仲要模組 盾防抄足)
隻怪係米抄鎌蟹
定係你根本唔知 因為你MH都未玩過?

呢d部份同你講多哂氣
E家D人真係清高

理得佢~
有得玩就得

唔駛咁激既
d人唔玩mhfo 去玩呢隻有幾個原因
1:月費制
2:要玩新怪可以等mhp3  or 去玩mh3
3:新奇  有新系統
4:玩開mh系列既會發現係就係有新怪  但係武器就黎黎去去都係果幾把
小弟mhp2 --> mhp2g --> mhfo (一陣)
都覺有點兒缺乏新鮮感
mhfo又冇 mh3既新系統(swimming~
mhfo只能是一個強化了的mhp2g + online 板

但重點是  玩這隻game的人都是mh的愛好者(相信大部份是)

忍影世界 玩過星曲WEB

其實我玩呢隻game都係因為佢多數唔洗錢~
如果佢要錢既我都唔會玩~唔想用錢係玩game到~
唔洗同我講咩商城仲屈錢過月費~
我都唔打算用錢買任何野~
佢又唔會用槍指住我叫我買~
人地咩用錢玩哂果d唔關我事~
玩game都係搵野做下者~
玩到悶就唔玩架啦~無謂哂錢落去~

笑左,你咁做,人地魔物會比個獎你?

總之樓主就系無野搵野搞喇

有GaMe比你玩仲甘多野講
樓主如果你"駁"返我上面果句,我真系會覺得你份人一D樂趣都無,樣樣野都講原則(連玩GaMe都要講原則……),真系吹漲,有得玩你就玩喇,吾玩你就過主喇,你自己吾玩姐,吾該你吾好抹殺其他人的娛樂之心

最後↓↓

我再重複一下,吾該樓主你吾好再摧毀我們的娛樂之心

樓主   一路順風   吾送喇 "( )

遊戲好玩就好,大陽之下無新事
況且即使是魔物山寨版,相信也不可以直接拿魔物的source code然後copy一隻game出來
開發商也就是依魔物的藍本,再加上一些元素,一步一步來製作遊戲
老實說,市面上有那一款遊戲沒有抄其他遊戲?只因為獵刃這類型的遊戲少,而本來的代表作是魔物
希望大家也不要完全埋沒開發商的製作
而且遊戲至今連大陸都未有正式推出,要爭論也言之過早吧

正義 / 扮正義的人一定有,畢竟魔物是一隻這樣有代表性的遊戲
但這個世界太多雙重標準的人,所以也不需考究那些人除了在反抄襲遊戲以外,是不是沒有用任何盜版
大家還是心平氣和討論吧

我還是挺期待款遊戲的

白痴,好似人地游水呀跑步呀咁,咪又係人做乜你做乜,有乜好抗議呀?

真係咁正義既,麻煩以後買正版碟聽歌,買正版AV打J,去印度食正版咖喱囉粉腸

食飽飯無屎屙埋黎搏屌? 家母好得閒呀? 250$?

我真係對樓主哩種"遊戲公司打手"式既手法感到厭倦,
身位玩家,洗乜理禁多原創與否… 你講到禁切膚之痛哩份投入我好欣賞,
但係你無唸過身為玩家既權利同義務嗎? 
每位玩家都有自已選擇權,而且選擇與否係主觀既野,你根本無權左右他人的想法同埋引起社會混亂… 直d講…你玩咪玩囉…唔玩咪唔玩囉…又唔係人地迫你。
你認為你係哩度出完d大道理就會影響到其他玩真係唔玩哩隻免費版?定係你覺得你根本可以制造一個革命令所有對獵獸式遊戲既玩家都傻仔到走去比月費玩果隻千篇一律玩到熟晒既舊野?

再舉個例子…FPS GAME 隻隻差唔多隻隻都有MP5同散彈槍哩D 槍械<~ 市面上邊隻先係真正既正版?
抄人啦~~~抄啦抄啦抄啦… 支持正版啦! <~~~~ 即係正版既定義係咩? 你點介定? 樓主你個POST可以自刪了~謝謝。

p.s. 可能我講d野你會覺得有刺,但係我想講一句:忠言逆耳,對任何新事物都要抱開放同接受既態度你先會體會到更多…唔好食古不化。

身為玩家,只需要分辨隻game好玩同埋唔好玩,有新意同埋無新意就已經足夠。
隻game而家未出,你就咬定佢係垃圾,fake…哩d係主觀…呼~~~~~~~~~(飛遠)

原帖由 正義之名下 於 10-1-12 07:08 PM 發表

嘩!真係勁多資料呀!點算 暴笑中
你又知我淨係睇圖?
顯血,採集佢地會用個箱仔,同埋人地有冠希架
真係多左勁多野呀,勁有創意呀

講咁多創意野
冇創意既我呢位巴哈狗
就比巴哈板友錄既片 ...

巴哈狗就巴哈狗啦版你老母友咩
我咪放長屎眼睇下19號隻正牌收錢仲剩番幾多人,
我就非常認同#34 benhk414 既講法喇
你呢條新幹線派黎既巴哈狗快d走把啦,其他人玩唔玩關你7事咩

係呢 之前反東遊記行動有無你份架?
d文筆一樣咁on9既? 使唔使又整番個正貨商標?
拿咁啦,你到時裝隻獵刃入去叫人玩mhfo啦 加油啊電車

原帖由 正義之名下 於 10-1-12 06:17 PM 發表

a,b:睇下4樓10樓d神人既回覆,就知點解要加傻仔二字

3b)如果系既話,即系你份人都有原則喇,吾想玩疑似抄GaMe既獵刃,你可以走,你可以不玩的!!
講多次,你要玩盜版,阻止唔到你,我做既,只係勸人唔玩
玩盜版g ...

MH垃圾 狩刃才是王道咁,有冇尊重過玩原作同製作人感受
我洗撚理你感受
on9仔一樣  我玩咩  關你春事

原帖由 啊哈哈哈 於 10-1-13 03:31 PM 發表

我洗撚理你感受

中哂point
好鬼正呀你講哂我想講d野

原帖由 ckmsteve 於 10-1-13 10:57 AM 發表
白痴,好似人地游水呀跑步呀咁,咪又係人做乜你做乜,有乜好抗議呀?

真係咁正義既,麻煩以後買正版碟聽歌,買正版AV打J,去印度食正版咖喱囉粉腸

食飽飯無屎屙埋黎搏屌? 家母好得閒呀? 250$?

我唔敢話我完全冇買過盜版
哦,
原來因為全部人都用過盜版,所以大家全部沒資格批評盜版
原來因為咩都有拷貝現象,所以大家都要一起抄

原帖由 武林高手 於 10-1-13 09:55 AM 發表
笑左,你咁做,人地魔物會比個獎你?

唔會
咁又點?

原帖由 啊哈哈哈 於 10-1-13 03:31 PM 發表

我洗撚理你感受

我只可以講多次,
我只係勸大家唔玩
我冇資格叫人唔玩
你可以唔理我

E家係咪字大隻D就有道理D?

原帖由 playjjzin 於 10-1-13 02:09 PM 發表

巴哈狗就巴哈狗啦版你老母友咩
我咪放長屎眼睇下19號隻正牌收錢仲剩番幾多人,
我就非常認同#34 benhk414 既講法喇

係呢 之前反東遊記行動有無 ...

你唔係係話你隻狩刃好有創意又話我9UP既咩?
做咩我一貼條片同你對質
就即克轉話題話關我X事?
要我講幾多次我只係勸人唔好玩?
問心 睇完條片 你可以話冇抄既 好啦 我錯

最後三句唔知你講咩
東遊冇玩
以下真係轉貼既
==================================================

無論點型

這種人在發表意見的同時,沒有論點和實質論據,又或者會用一些完全不合乎邏輯的結
論來支持。當被反駁的時候,他們會以一些無力的藉口,扯開話題,甚至作出人身攻擊
來回應,就是從來不會直接回答質駁。而他們所發表的帖子又以批抨和辱罵其他人和事
情為多。由於在批抨他人的時候,會影響到有關人或物的聲譽,所以我們必須對自己的
言論好好負責任。沒有實質根據的時候,不可胡亂批評他人,就算批評也要作出有建設
性的批評,表明純屬個人意見也是一種比較負責的做法。

例: "中共暗中操縱香港,上面那班大陸哩(內地人士)簡真豬狗不如。" 如遭反駁,便
會以類似句子回應: "你這隻左狗快滾回大陸吧。" 或 "你憑什麼資格質疑我?"

討厭指數 : ★★★★☆
活躍地區 : 時事區、聊天區

話哂 呢隻唔收費既話 mhfo要收費  點都試下玩呢隻啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 10:46 PM , Processed in 3.288715 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存