2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 有關於 生產工具(萬用工具)、 顏色裝備(綠、藍、紫) 之 ...
go

有關於 生產工具(萬用工具)、 顏色裝備(綠、藍、紫) 之問題與解決方法 與 工具非必要論 !! [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

係遊戲入面生產工具(萬用工具) , 下稱工具 , 係只能透過商城以1個19點既方式購買回來
而亦因為呢個問題 , 相信打後都會有唔少人因為呢個問題出反對、抗議、心淡等等既帖 ,
所以希望可以透過呢個帖用 工具非必要論 分析一次比大家聽 !! , 遊戲係人玩出黎

工具
首先係工具方面 , 消耗速度十分快 , 大約1小時就去1個
以1個1日掛7個鍾頭既帳號黎計 , 一個月付款大約為 19x7x30 = 約1000港幣
亦因為甘 , 我都唔推薦大家去幫襯佢買工具 ,當然你有錢人例外(唔知甘講會唔會比官方板主del我帖呢 )
但我係推薦大家買VIP呢個功能架
先介紹VIP功能為 : 把一日2000點收益提升至3200點、送工具(一次性)、任務可獲可因兌換卷同雙陪聲望(特定)、可預支收益點(即今日用定明日收益點,但當然明日收益點只會得番一半)
點解推薦大家買呢 , 因為除左上面既功能外 , 一個90日(即3個月)既VIP賣675點(即170港幣 ,一個月約50蚊) , 係送 16個工具架,只係呢度基本上已經等同300點
但會有人問3個月得果16個點夠用 , 當然係會唔夠用架 , 但請大家多多認識朋友 , 大家一人專門掛一種 , 再用以物易物既方法 , 裝備亦都一樣係做到出黎架
而且 , 請努力搵多D可因同玩家購買工具或買點 , 你又點問 , 我唔推薦人買甘又點會有人賣呢 , 甘你就可以放心 推得出黎既商品係實會有人買 , 就算明知呃錢

裝備
而由於工具少 , 你就會問啦 , 甘姐係有錢人玩晒姐 , 我無錢唔洗玩啦 , 裝都無 , 副本都打唔死啦 !!!
所以呢度就係解決大家呢個問題啦 , 工具做得出藍裝既機率係100% , 所以有錢買工具既人係必定得到藍裝
但無錢點算呢? , 請多多解主線任務 (已知會送25綠裝 , 綠鞋 , 綠武 )同埋請多打區域王(會出17LV同27LV綠武)
呢個時候就會有人問 , 下下綠裝 , 人地件件都藍裝啦
無錯 , 呢個時候請大家去打副本 , 30副本 40副本 同50副本 , 都會跌落藍裝(而且仲係可以同人交易架)
亦可能會有人問 , 無靚裝點打副本丫? 無錯 如果你日日只係上黎打怪 任都唔做既你打唔WIN都唔怪得人丫
但有做主線既已經有基本上綠裝 , 而且請多利用送既果2把綁定工具(即生產出黎產品為綁定)黎生產2把17LV綠武黎打副本
實驗證明 , 只要你唔係一野就去挑50副本 , 你肯30副本打齊裝 再慢慢挑40副本 50副本 , 係一定夠打
係呢個時候 , 工具係咪真係必要呢? 只不過係由必定獲得改為機率性獲得 !

所以 , 唔好一見到人地D工具係商城就定死人地一定要呃錢 , 搵錢當然實會係一個公司既主要目的
但肯用心發掘下 , 會有玩唔掂既機會嘛 ? 至少依家都仲未發現有 !!

最後 紫裝係需要用分子合出黎架 , 無論你有無用工具定副本打番黎既裝要變得紫裝都需要用分子
呢樣亦係追求極致攻擊力先需要用到 , 所以人地放係商城你亦怪不得人喔 !!

已有 8 人評分Good 收起 理由
水月﹏☆ + 1 支持你!下次繼續^_^
大佬剛 + 1 講黎講去都係要港紙~
altamm + 1 精品文章
小波比 + 1 你說的內容我非常同意
seanka + 1 感謝分享!
hapy123 + 1 精品文章
根本英[俊] + 1 感謝分享!
HopeNeverEnd + 1 精品文章

總評分:  Good + 8   查看全部評分

完全同意~!!

任務有送17lv綠武~ 25lv綠上衣 + 綠鞋
我就用呢套野打到3X lv 先開始用果兩個工具~
2個工具 岩岩好夠整 17綠武~ ( 17藍 / 27綠都有可能! 唔係太記得)
刷王隊多的是~ 裝備一定夠!! 係打唔打到適合你ga姐,打唔到咪打多幾次~ 15分鐘姐!

(呃$$? 遊戲公司 3年前就已經準備隻game唔洗錢呀??!!唔洗 出$$ 去研發牙?!)

我都同意丫!!!
其實只要你唔強求完美
要件件藍裝..紫裝!!
你有綠裝其實咩都夠!!!
夠唔代表勁!!!
夠係代表打既數字唔會太差!!
被怪打既數字都唔會太勁!!!
所以其實綠裝都夠哂頂!!!!

HO終於再出心得貼了
其實用白裝又如何,
有時唔好將自己睇得咁重要
打機係群體
有既係隊友
何需追求強在一時的滿足感?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

喔..明白明白

十週年勳章(賀詞)

回復 1# Mr.豪 的帖子

多謝你既分享

唉-,-一聽到萬能工具就覺得好KAI~~~

已閱

聽你咁講~隻game係商城~
其實玩商城game~俾心機搵game錢~要咩裝都有!!
但相反玩月費game~有game錢都收唔到好裝~因為月費game玩家打到好裝都係用黎換點數!!
商城game~最流行game錢換點數!!
所以唔洗理佢商城d野幾貴~仲之會有人去買點~你唔係買點~儲game錢吧!!

食錢岩我玩

十週年勳章(賀詞)

分子可以玩死你  我合左10次  10次都失敗(27Lv藍裝 自己整) 變返3分1攻擊力-.-

原帖由 theeyy 於 10-4-6 02:28 AM 發表
分子可以玩死你  我合左10次  10次都失敗(27Lv藍裝 自己整) 變返3分1攻擊力-.-

真係好講運.... 副本打個D 裝1次就升級.
自己整個D裝點都唔得...

咁我想問紫裝係咪用分子就100%合成@@?

當然唔係100%啦,,記得好似係得20%= =

多謝你的分享     

多謝你的分享

有玩天外同童話d人多數會覺得呃錢
因為d人唔適認呢個模式
分子沖裝率都好高下
買三千點已經可以好勁

十週年勳章(賀詞)

相信聽日開SER又會有好多人問呢個問題

推番上去 , 希望睇完可以減少大家對呢方面既擔心 !!

忍影世界

打30副會出藍裝架@@?打王定打普通怪??係咪要鑑定左先見到係藍裝?

純支持
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 01:43 PM , Processed in 0.042203 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存