2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 嗜血DNA 《嗜血DNA》遊戲心得區 本人係美版 hammerine server 的玩家!
go

本人係美版 hammerine server 的玩家! [複製鏈接]

大家好,估唔到年幾後台灣會代理requiem
東南亞版亦都係半年前開左
而我就係美版既玩家

隻GAME其實係season1係非常好玩,但到上年推出season2就趕走左好多玩家!
我係美版已經封頂...season1 既71等...season2後亦都上左79等!

我玩既職基本上全部都玩過而且全部都係勁ACC. 因為係入面識到台灣人,住係美國既香港人 及新加坡人....
大家華人,亦傾得埋! 所以都大家share account玩!

而我玩既係79LV既shadow runner..同個朋友一齊玩既!
係住隻GAME最高傷既SHADOW RUNNER...亦係最勁!
打66+既戰場基本玩晒.....出兩招就秒到人! 但聽講依家已經改弱左,平衡番! 點都好...如果有任何問題,都歡迎問我!

美版SERVER係非常好,玩家質素亦非常高! 大家都好合作,全部都係用VENT,team speak溝通!..我亦識左唔少外國人!

依張就係75LV打戰場時候影既..

比D season1 既PVP相大家睇! 上面就係season2 既!!!

以前公會既人影...

以前season1 打王既! 24個玩家同時上線一齊打王,其實隻GAME打王係要打好耐
end game raids 最基本都要一個半鐘!...

pvp個圖感覺上好似神話
其他就好似A3+暗黑,
樓主可唔可以講下呢隻game既可玩性
最好可以分享下職業特性啦^^

笑傲無雙 玩過星曲WEB

打隻王都要個幾鐘...我諗我唔會玩啦...
無咁多時間玩...又要返工

好歐美feel, 有d似diablo喎!
但玩法係咪差唔多, 如果係都好有興趣,橫掂diablo3有排未出,玩住呢隻頂頂癮先!

我想問,呢個GAME 喺個人玩好D 定喺團隊戰會好玩D.?唔該

原帖由 PETTY 於 10-4-26 12:00 PM 發表
我想問,呢個GAME 喺個人玩好D 定喺團隊戰會好玩D.?唔該
視乎你玩咩職
如果係玩刺客/影子獵人,就一定係自己一個升....但依兩個職既PVP都比較勁
其他職都係團戰升,比較好玩

原帖由 ~天仔~ 於 10-4-25 11:51 PM 發表
唔係所有王
幾個鐘既只係最終BOSS,打高等既裝
而且係美版,但我相信台版會改短時間
因為70LV以上既副本好講求合作性,要15個玩家一齊打先會快,而且要武器就一定要打副本!
加上這隻GAME既高等BOSS會出好多範圍技

打少少經驗比大家睇!
65LV武/裝既副本 = 15分鐘都殺完隻王
67LV武/裝既副本 = 30-45分鐘,有段小小既影片 http://www.xfire.com/video/285a39/
69LV武/裝既副本 =  至少一小時 ! 這隻王係高等BOSS既開始,打到中段開始會分別召喚小王四隻 ( 第一隻 大BOSS血量剩下80%會召喚,第二隻 就係60%,第三隻就40%,最後一隻就20%) 所以如果打得完美,有勁既DPS同坦,一小時15分鐘就打完...!
70LV武/裝既副本 = (基本上season2就無人打,因為D裝太廢) 而且打一隻至少要 2 小時
75LV武/裝既副本 = 入面有三隻王,睇你地公會想打幾LV武/裝! 多數人就打75LV武/裝,依隻王叫Tyrant(暴君),要非常多既DPS去打...美版最快時間係2小時!我地公會打既..

原帖由 ericaa 於 10-4-26 04:09 PM 發表
唔係所有王
因為70LV以上既副本好講求合作性,要15個玩家一齊打先會快,而且要武器就一定要打副本!

...

D裝間隔既Lv都好近啵@@"65>67>69>70 -0-""有無套裝架 集齊幾件有加野果D呢

原帖由 〢☆難忘的回憶 於 10-4-26 05:14 PM 發表

D裝間隔既Lv都好近啵@@"65>67>69>70 -0-""有無套裝架 集齊幾件有加野果D呢
係絕對有套裝,這隻GAME所有裝備都係有套裝!
點解LV咁近? 因為每個LV都好難升,66LV開始既任務係非常小,要打怪升,所以要封頂係好難! 而且requiemSEA(東南亞)版現在封頂LV為49LV,將會在本月28號開放上限等級到69LV!
而美版同韓版就已經係79LV
所以隻GAME有好多套裝,而且唔同職業有唔同既裝備套裝需求

想更清楚有關套裝既資料可以瀏覽
http://requiem-wiki.org/wiki/Equipment_Sets

thanks 樓主的分享~

但爬文後發覺...
好像要費不少的心神及時間才會玩得有樂趣...
對不太多時間玩game的人
可能很快會變得沒趣...

但這game 仍然好有吸引力

原帖由 畢索加 於 10-4-29 01:04 AM 發表
thanks 樓主的分享~

但爬文後發覺...
好像要費不少的心神及時間才會玩得有樂趣...
對不太多時間玩game的人
可能很快會變得沒趣...

但這game 仍然好有吸引力

唔洗怕,因為美版玩家同台灣/香港玩家唔同,大家想玩既野都唔同
而且初期的等級上限會開到49LV先,到大家熟晒遊戲/準備好先會繼續開放上限等級
美版既人最鍾意合作,打副本..其次先係 PK,殺人,打戰場

我相信香港大部份玩家都係鍾意後者同埋打下怪升下LV..
而且副本既裝都可以收/同人換...65LV或以下既套裝係絕對易打,一隻王只係要打10幾分鐘...裝備好易拎
係高LV之後先開始難
另外,我覺得台灣/香港版本應該會改弱副本既難度同縮短時間,因為無乜香港/台灣玩家會坐係電腦前面幾小時打副本...
當然,要玩到最勁就要好似上面咁晒精神

回復 1# ericaa 的帖子

樓主!!你係咪買點咖??? 點解你d裝禁閃咖

睇完樓主介紹
我都覺呢隻game 玩得過
不過 代理係 新干線.....呢個我真係怕怕

原帖由 ericaa 於 10-4-26 04:09 PM 發表
唔係所有王

...
修改番D資料

原來美版改弱左D王
依家大部份既boss只係需要1- 1.5小時就搞掂 (琴日自己係美版同公會一齊試左,時間比以前快)
台灣版方面就唔知喇,要等佢開放!

原帖由 ericaa 於 10-4-26 02:03 PM 發表
視乎你玩咩職
如果係玩刺客/影子獵人,就一定係自己一個升....但依兩個職既PVP都比較勁
其他職都係團戰升,比較好玩

刺客/影子獵人
有咩分別

想問你20個人一齊打副本係咪個個都會分到裝??

原帖由 黎日明02 於 10-5-8 01:55 AM 發表
想問你20個人一齊打副本係咪個個都會分到裝??

依家已經改到最多15人一組,以前就24個人
每次跌三/四件裝

原帖由 ~天仔~ 於 10-4-25 11:51 PM 發表

如果打王2-3分鐘咁快推死隻王 咁就好冇成功感

我想知戰場係點?
幾lv入去打的?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-1 05:19 PM , Processed in 0.040027 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存