2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 新玩e隻game
go

[其他] 新玩e隻game [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) Alta活動勳章 玩過星曲WEB 忍影世界 笑傲無雙

今日勁悶狂搵game 見到e隻好似唔錯咁
有冇人教下我點玩 我諗住玩弓
有冇d咩教學 教加點等等
同有冇公會收人教我玩 同玩咩國好

原帖由 不滅的靈魂 於 10-4-28 12:56 AM 發表
今日勁悶狂搵game 見到e隻好似唔錯咁
有冇人教下我點玩 我諗住玩弓
有冇d咩教學 教加點等等
同有冇公會收人教我玩 同玩咩國好

基本玩法,加點,小兒科教學,以下哩帖可以搵到,
但詳情內容都係要自己努力爬....

FEZ版觀光索引 - 新手懶爬文可進

另外推薦盡快搵一個團加入,等老手教你熟悉一下遊戲環境,風土人情,世態炎涼....(下刪數萬字)

至於玩咩國,以下係個人觀點:

藍國 - 鐘意年紀比自己大既歡迎加入
黃國 - 典型御姐,制服,女僕控天堂
綠國 - 蘿莉!!蘿莉!!蘿莉萬歲!!
紫國 - 施鞋男同學會
紅國 - 戀童,戀獸,幼齒愛好者適用

最後,祝你旅途愉快...
已有 5 人評分Good 收起 理由
wa0079 + 1 比你個國家介紹既XD
咖喱._. + 1 d新手懶到仆街
chanyiufai + 1 重覆發帖
淡彩x無華 + 1 原來有個咁齊既目錄= = 咁我唔洗打咁多字..
DSMHK + 1 【精】品文章

總評分:  Good + 5   查看全部評分

玩弓好大壓力,自己執生

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) Alta活動勳章 玩過星曲WEB 忍影世界 笑傲無雙

原帖由 魔炎滅剎 於 10-4-28 01:12 AM 發表
玩弓好大壓力,自己執生

點解會好大壓力

原帖由 霉乂男 於 10-4-28 01:10 AM 發表

基本玩法,加點,小兒科教學,以下哩帖可以搵到,
但詳情內容都係要自己努力爬....

FEZ版觀光索引 - 新手懶爬文可進

另外推薦盡快搵一個團加入,等老手教你熟悉一下遊戲環境,風土人情,世態炎涼....(下刪數萬字 ...

藍國 - 鐘意年紀比自己大既歡迎加入
黃國 - 典型御姐,制服,女僕控天堂
綠國 - 蘿莉!!蘿莉!!蘿莉萬歲!!
紫國 - 施鞋男同學會
紅國 - 戀童,戀獸,幼齒愛好者適用
   咁怪既d國家分到

十週年勳章(截圖)

藍國綠國冇人收,可以搵我,兩邊都有純弓,
教就麻煩d,我掛機多過乜

原帖由 鬼整你 於 10-4-28 01:15 AM 發表
藍國綠國冇人收,可以搵我,兩邊都有純弓,
教就麻煩d,我掛機多過乜

咁你係咩國?

原帖由 不滅的靈魂 於 10-4-28 01:13 AM 發表

點解會好大壓力

其實新手玩咩都大壓力同難玩嫁啦,
不過玩其他職業玩唔好頂多自己衰,
玩弓手玩得差會陀衰家;

個人推薦新手玩下法師先,
抓下個距離感,小跳位,而且食水無咁狼,
相對儲蓄人生第一桶金既速度會比較快;
跟大隊識睇環境及時退既話入廠機率亦都好細;

嘛,何況好多團都唔收遊...

最後,如果你係凌晨/早場上線多,
藍國會係比較好既選擇;

原帖由 霉乂男 於 10-4-28 01:17 AM 發表

其實新手玩咩都大壓力同難玩嫁啦,
不過玩其他職業玩唔好頂多自己衰,
玩弓手玩得差會陀衰家;

個人推薦新手玩下法師先,
抓下個距離感,小跳位,而且食水無咁狼,
相對儲蓄人生第一桶金既速度會比較快;
跟大隊 ...

想問下弓手點解會陀衰家??令影響到戰場上既羸同輸?
同埋同果係下午~晚上 on呢 入邊到好

因為e隻 game,係低攻食高攻

低攻同高攻一齊打落個人,高攻會無效化

新手弓蕉蕉蕉,一蕉2x - 3x ,人地老手戰士火法擊劍一野 3xx - 9xx

就隨時比你果2x - 3x 攻蕉蕉蕉無效左

咁你話有乜人會歡迎新手弓

仲有冰左ge人,明明比盾暈,2、3下高攻打佢就死硬

新手弓2x - 3x 攻蕉蕉蕉破冰放人走,救走對面唔少寶貴戰力

咁你話有乜人會歡迎新手弓

原帖由 不滅的靈魂 於 10-4-28 01:27 AM 發表

想問下弓手點解會陀衰家??令影響到戰場上既羸同輸?
同埋同果係下午~晚上 on呢 入邊到好

等你爬完我比你個帖果堆文,
弓手陀衰家既原因你就會瞭解了;

下午~夜晚個人認為無咩所謂,
還是看喜好吧,喜歡御姐就黃國,蘿莉控去綠國....

原帖由 kuok1234 於 10-4-28 01:31 AM 發表
因為e隻 game,係低攻食高攻

低攻同高攻一齊打落個人,高攻會無效化

新手弓蕉蕉蕉,一蕉2x - 3x ,人地老手戰士火法擊劍一野 3xx - 9xx

就隨時比你果2x - 3x 攻蕉蕉蕉無效左

咁你話有乜人會歡迎新手弓 ...

哦 明白哂 咁我轉玩法先

原帖由 不滅的靈魂 於 10-4-28 01:44 AM 發表

哦 明白哂 咁我轉玩法先

嘛,法師既問題大慨就變成玩邊種法師...

原帖由 霉乂男 於 10-4-28 01:48 AM 發表

嘛,法師既問題大慨就變成玩邊種法師...

.....入左game搵公會收左我先再慢慢爬下法師玩邊隻好了

得1個SER  個個國都冇所謂 唔會話咩國入面既某D職勁少少
         睇您中意咩色入咩國啦      
   個個國都有一D友善既份子 同排斥新手既份子
            因為1個人做錯野 可能會累49個人輸 呢點要注意

玩呢隻GAME最緊要聰明 學得快 &  唔獨食  &
           挨得過新手時期  &   唔好得少少成績就自滿   所謂 天外有天 人外有人
        呢隻GAME亦冇華麗既技能同狂跳既連擊數   
                喜歡打無雙/英雄主義既人   唔適合玩呢隻GAME
                  這裡係50人 一起合作 戰勝對方既遊戲

呢隻GAME有新手任 做完就16LV(最高40LV) 認真去做 整整要花1個鍾
        新手任入面D野只係部份正確 唔好學足晒   因為國戰戰場 唔同NPC教學所理論既戰術

要玩弓遊嗎....    那就有很多事項要注意了
             弓遊係最易俾人踢出戰場既職業 因為呢隻GAME俾人打中會有硬直同無敵時間
        例如 一個人 每0.33秒 最多中1下攻擊  呢隻GAME咩LV咩職個個都係1000血      ( 有D野可以短暫加HP MP上限 但數值唔多
           咁即係 要響1秒殺左佢就要 有扣334血既攻擊3下 先可以1秒殺
                但係箭既攻擊力低 當果招扣60血 咁即係要 最少7秒先殺到   
      6秒響呢隻GAME係好多既時間  定您身任人打既暈技都係得4秒  而多數唔洗4秒被暈者就圍死
                     而且您既攻擊會俾對手無敵時間 令隊友比您更強力既攻擊打唔中
                              而隊友出技既硬直 往往又會俾敵方技打中
            所以弓遊故亂攻擊 會對己方做成困擾 甚至救了敵人或幫了敵方殺我方既人  最後連累49個人輸了

遊俠係比較低攻既職業 而弓既最高攻擊力會更低 但技能平衡射程卻是最遠的  
       而且獨有隱身技能 可以滲透到敵後                   (不過隱了身不代表敵方不能察覺您 隱了身還是會有腳步聲 水花 目標圈 之類
    所以捉雞仔 磨血 擾敵 既任務 就落在遊俠身上    但係遊俠既功用 多只是在戰士 法C 擊劍 無法做到既地方上有作用
           例如 : 有底血敵人逃出了法C射程 所以就只能靠弓遊們執尾刀
           例..   : 一班戰士圍實左一個敵人 遊俠就冇需要插手 只需要打外圍既人
            但...    : 有一個救得到既隊友 俾一班戰士追緊 就有勞刀遊派殘餐解圍 或弓遊貫骨解圍
                              不過有己方法C既話 除非真係再唔救就遲左 唔係都俾法C 既大技出左先
     射程遠 就係用黎打一D其他職攻擊唔到既目標 主要係令敵人回血回得冇效率
       例如  有敵人食緊水 就送一枝毒箭 拖慢佢血量既提升
          ...   有法C坐低左 就一枝飛鷹或強力 打番佢起身 唔俾佢咁快回MP

另外一提 冰法冰住左敵方 唔係俾全GAME最低攻既職業打既
  因為呢隻GAME既冰狀態  冰左果個人可以攻擊 而且受到任何有後仰既攻擊都會解冰
    確定冇人打先自行判決郁手唔郁手啦 不過敵人一定唔會介意扣少少血黎重獲自由
                ........  總之讓俾高攻過您既人打  尤其要讓俾盾戰暈
          暈左既人都唔係俾弓遊打 您欠缺威力既攻擊可能會消去己方人員威力更大既攻擊

仲有好多野學  做好新手任 去城度搵團收您 不過多數收得人既團都唔係頂級強

http://www4.2000fun.com/bbs/forumdisplay.php?fid=1256&page=1
上面係資料區 有唔少新手問題睇完就識自己解決
   下面係技術模擬器 入到GAME搵人教您會詳細好多
http://linasixp.com/fez/fez_sk.php?id=2

但係要學要點玩就一定實際玩過先知  理論既野 唔係成日實行到  要講即時變通

應該有好多錯字...

原帖由 淡彩x無華 於 10-4-28 01:59 AM 發表
得1個SER  個個國都冇所謂 唔會話咩國入面既某D職勁少少
         睇您中意咩色入咩國啦      
   個個國都有一D友善既份子 同排斥新手既份子
            因為1個人做錯野 可能會累49個人輸 呢點要注意

玩 ...

thx哂你先

見到刀遊現形不傐普攻佢放佢走
唔好俾d入晒石好似好威架人汁到
咁就係一個完美弓手~~

16lv入左主城後點..
點樣先可以升到40lv同去打國戰

十週年勳章(賀詞)

回復 18# 不滅的靈魂 的帖子

alt 轉MOUSE 模式
轉做羽毛MODE 按右下 離開地圖 確定

原帖由 不滅的靈魂 於 10-4-28 04:18 AM 發表
16lv入左主城後點..
點樣先可以升到40lv同去打國戰

40LV係頂lv喎
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:00 AM , Processed in 0.039836 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存