2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍狐傳奇 給劍狐長命d既10大見議,歡迎大家發表意見(5月25更新) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 給劍狐長命d既10大見議,歡迎大家發表意見(5月25更新) [複製鏈接]

笑傲無雙

(1)game書封面都不見劍狐傳奇了
(2)死亡10%很大爭議
(3)人流問題,代理努力推出廣告,新服漸有進展,但除了引入更多玩家外,如果令玩家不易流失?
(4)升級問題,分流1及2,在幾個熱門地點都難以組成5人團,升級緩慢(如煙水泊,黃土崗都難以成團)
(5)主城區頻賣遊戲幣仍有(是公司,非玩家)
(6)如果推出新手包(內含經驗守護,真元之泉等升級品,一套1-30成長裝),會有成效嗎?
(7)台灣ser亦流失了玩家,問題可參考巴哈姆特討論區,否則香港亦是要步台灣後塵
(8)如何令玩家更互動?
(9)kuso裝更多更令遊戲增加色彩
(10)遊戲外掛日漸盛行,如何打擊?

5月25更新

已有 1 人評分Good 收起 理由
青龍幽靈 + 1 就憑你個句咸蝦燦

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 angelkeung 於 10-5-19 10:19 AM 發表
(1)多人混戰(負荷200人),ser 可以做到嗎?
如果做到,玩緊既劍狐玩家會有多d趣味
(2)劍狐真係好好玩,其實好多人都係因為lag機lag死(唔係自己機廢),無lala lag 你10秒,咁就 6% / 10%,45打後其實10%真係好珍貴
(3)人流 ...

1:冇可能做吾到
2.肯定系你機廢 因為我未試過lag 我日日都24小時on
3.依家考緊試 你想有幾多人 玩依隻通常都系會考完/反工既人玩
4.你依個野好吾主觀 老手都經歷詔新手枚啦 吾通佢地就吾岩?
5.新ser:重新升lv都要時間 仲有同第3點一樣
6.你依個情況我冇見過lo
7.同第2點一樣 一系就你開左內掛佢自動cut/打怪
8.你咪吾好入lor 自由黎架wo
9.幾秒都叫耐? 吾系幾秒就姐系同2點一樣
10.根本就系你機廢 幾點都系曬氣 高手有罪?新手下下都要人帶升? 你搞好你dlag機問題 包你2.7.8都系廢

笑傲無雙

咁真係唔好意思,令樓上咁大反應,我先知家下7,8千蚊既新廠機,連玩一隻ONLINE GAME都不如,玩其他GAME又唔會既,真係怪
會考完真係要放長雙眼睇,係未會多番人玩,仲有我都係夜晚先玩,新SER得黑手戈到先有D人係到升(可能你玩舊SER無問題),咩唔主觀姐,之前開個天劍宗出現幾多新手,有新手D新玩家先容易團升AR,幾多高LV玩到悶,特登走去開個新人玩新門派(MAYBE你無見過),打重任,5人組隊,一人一隻就5隻,自己一個一隻一隻打,升得慢幾多AR!,你無見過唔等於無,OK,第7點我服,脫離戰鬥同進入戰鬥好唔分明(身邊無怪都進入戰鬥),入GAME LOAD得慢,問下有無得改進,你吵咩自由唔自由姐,8都係廢,D咩咩賣GAME 卡,賣GAME錢係應該??
你D紅字唔該唔好咁大隻,我幾時講話高手有罪,你隻眼有問題?D高手自己鐘意幫就幫,唔幫就唔幫,無人左到佢地,但有D幫會想幫D低LV升LV,個LV差距10 LV先有俠義值,幫D低自己5,6 LV,又無經驗,又無俠義值

十週年勳章(賀詞)

好好奇 樓主的電腦配置

應該唔關部機事  我覺得係上網公司問題

笑傲無雙

我都係LAG死過一次=.=
但見其他玩家朋友都講有依個情況,囉埋出黎講

廠機仲要78千 仲有我想講廠機勁得去邊~.~笑 請到電腦板查詢

笑傲無雙

樓上戈位一兄,online game要幾高配置ar,用下腦先la,玩gt4咩

我想講 你自己好多未摸熟既game就亂甘%&*^   紅怪自動打你就當你進入戰況ok? 我反而覺得依個setting好好 如果冇依2個 我打打下怪冇去走入去0狐居都得啦笑~.~

原帖由 angelkeung 於 10-5-19 12:59 PM 發表
樓上戈位一兄,online game要幾高配置ar,用下腦先la,玩gt4咩

你去電腦板問人點解我用78千[廠機]玩一隻吾系2d既onlinegame會lag 我驚你冇面收場咋

笑傲無雙

回復 5# 大里 的帖子

唔知呀,用緊netvigator 個人30m光纖..

原帖由 angelkeung 於 10-5-19 12:59 PM 發表

玩gt4 我驚你出吾返黎~.~ 廠機 笑左 話你聽廠機1m都系冇q用 廠機吾系for你打機 系for working

原帖由 angelkeung 於 10-5-19 10:19 AM 發表
(2)劍狐真係好好玩,其實好多人都係因為lag機lag死(唔係自己機廢),無lala lag 你10秒,咁就 6% / 10%,45打後其實10%真係好珍貴
(3)人流 ...

首先感謝樓主的意見。^^
期望你繼續支持劍狐傳奇。^^
以下是我依照樓主的提問逐一回答的內容。^^

RE1.100人VS 100人其實就是現時的幫會戰。@@"
RE2.Lag既問題我地持續都有留意,呢方面我們會繼續努力。^^
RE3.人流方面,我地有打廣告,至於配音方面我地下次再做TVC時會注意一下。^^另外,樓主你都可以推介多D朋友黎玩啊。^^
RE4.新門派方面我暫時未再有收到消息。@@"新手及老手的問題,只能說我們會持續去關注^^
RE5、6.這部份我有機會跟原廠反映一下。@@"
RE7.部份技能設有施放的時間是遊戲設定。@@"
RE8.洗頻問題我地都努力中。>"<
RE9.呢個係會有少少耐,因為每LOAD一個MAP都係要一點點時間。>"<

原帖由 TOMSHINTOU 於 10-5-19 01:03 PM 發表

玩gt4 我驚你出吾返黎~.~ 廠機 笑左 話你聽廠機1m都系冇q用 廠機吾系for你打機 系for working

你算吧喇 你估呢隻game 佢個系統配置好大要求咩 7頭......唔好下下都講部機問題喇7頭  你真係以為呢隻game好似永恆紀元 天堂2 果d online game咁咩 傻hi

78千  買貴左定比人呃呢

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

乜光纖有30m 既咩??- -光纖喎~~??

原帖由 angelkeung 於 10-5-19 01:02 PM 發表
唔知呀,用緊netvigator 個人30m光纖..

應該係用網上行先咁lag,我都係用網上行,玩劍弧有時都會好lag,但玩其他game就冇事,

我問過我d fd佢地用其他公司都冇事,但用網上行就會lag,仲有地區問題都會有影響,

星期六日有時仲lag到玩唔到.....

講真  我個電腦5000左右   用左1.5年 先玩劍狐  
事實 真係唔多lag 係有時個一下人多 先會lag 平時唔會lag
你7,8千蚊都禁lag  = = 上網公司問題?
中有弟8 你話主城區頻 d人叫賣野 好似洗頻禁   我想講e經轉左 唔可以洗  15級e上先講到野+講完野要等一陣先可以再講
你打機唔會賣裝? 唔通成世放起拍賣等人買?味搵唔到方錢囉
弟9入game好lag   你一入到去係禁按enter 就ok
高手幫新手個到 我都好同意    幫完新手 無咩好野=_=

(3)人流 ...

我都係用緊PCCW
不過我完全冇LAG過
你用緊咩DISPLAY?

原帖由 ※叮叮噹噹※ 於 10-5-19 09:59 PM 發表

應該係用網上行先咁lag,我都係用網上行,玩劍弧有時都會好lag,但玩其他game就冇事,

我問過我d fd佢地用其他公司都冇事,但用網上行就會lag,仲有地區問題都會有影響,

星期六日有時仲lag到玩唔到.....

大大你有無試過打去PCCW投訴?@@"
如果LAG到玩唔到真係有D問題。@@"
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 02:35 AM , Processed in 0.035593 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存