2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 私人遊戲伺服器聊天區 本地海盜王私服 - 輝雄再臨iii 之 海盜神話(已開) ...
go

[香港] 本地海盜王私服 - 輝雄再臨iii 之 海盜神話(已開) [複製鏈接]

笑傲無雙 忍影世界

此服為本地server,由一位對海盜王有深入研究的GM開啟.
保證好玩,耐玩.會時刻更新,加入新的物品/裝備!

現正開服,但不知是誰,
每天都準時攻服.令server嚴重不穩定
我們心表遺憾

本服討論區:
mythkop.m a r l i t o.com
自己del空白

一切新玩家先看本貼4樓新手攻略,
如未看攻略而在m群中發問有關新手前期升級問題,
被客服/gm鬧一概不得上訴!

航海士挖起:最新海技陸用 包括海藻纏繞 雷幕 加埋黑龍裝 85%時間加倍
狙擊手介紹:沿用海盜王私服一般作風 弓槍技通用 腿狙冰箭 1P1唔再係雙劍專利

本私服特色:
1.海士海技陸用,弓槍技能通用!大大平衡職業能力
海技陸用-雷幕
2.新增職業 - 劍盾士 - 新職業,新技能  (藍琦,卡西斯轉)

時刻更新,務求給玩家一個更好的升級環境!

server基本倍率設定:
掉寶:20
組隊:3
精靈:200

下載香港官方夢之航道 或 台灣海盜王 最新主程式
再下載補丁
補丁網址: sendspace.com/file/r8rlgo

安裝後放補丁
再改IP做61.93.107.181
申AC網
http://61.93.107.181:8080/reg.asp

注意:
新玩家先進m群,
m群:group291524@msnzone.cn

小學雞server不玩也罷,來海盜神話,給你更高級的享受!
重拾3PIGS,輝雄回憶
設有最新夢航裝備

好的server,不是要倉促開服,
而是要做到最好,用最好,給你最好的回憶!

技術GM: aR立,細魂,亦風
遊戲客服: 鏡心
如對遊戲有意見/發現bugs.
請先回報客服.

登入教學:

可以玩了

安裝教學:

裝完2.02之後,再解壓本服補丁.

安裝完成!

已有 2 人評分Good 收起 理由
pkpkko + 1 快d開服快d開服-.- by神博
aa3344 + 2 快d手

總評分:  Good + 3   查看全部評分

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

咁專業 整埋個網出黎就更好勒

開24小時?邊到開ac?

笑傲無雙 忍影世界

新手攻略+新手Q&A

海盜神話初期攻略(by:唯鏡獨專 / 唯老不尊)

咳咳,
本鏡身為神話的客服及宣傳部人員.怎都應該為新人們打一篇攻略吧!(微笑
話說今天6點左右開過一次的超短期內測.
感覺bugs/問題還是很多很多,
總之我跟銀大哥會解決就是了.
好,先進正題.

1. 先創角(廢話!)
角色老樣子4個:
小菲(菲利兒)(可轉職:醫師,封師,槍手,海士)
小藍(藍崎)  (可轉職:雙劍,狙擊,海士,劍盾<自創新職!)
肥卡(卡西斯)(可轉職:巨劍,雙劍,劍盾)
小艾(艾米)  (可轉職:醫師,封師,海士)

職業特性:
雙劍士 - 攻速快,單體輸出極高,紙張職業(一吹就散)(卡西雙劍例外)
巨劍士 - 攻速慢,物理性範圍輸出中等,單對單力量效弱,血牛一頭
劍盾士 - 是本server的自創職業,大約嘛,小藍版血牛就是了.攻守兼備,1對1的能力也不弱的喔!
狙擊手 - 遠攻職業,打從本server的弓槍技能通用,單對單的破壞力不能少看,都是一張紙來的.但技術需求比較高
海士    - 一般私服裡面基本上是有點垃圾,但本server實現海上技能陸地用.海草,雷幕<這2招神技一律可以在地上用!
醫師    - 不多說了,幫人回血多,自己掉血更多而已
封師    - 隊伍中不可少的人物,打王扣攻扣防,還有一招..我也是聽銀說,是新加上的,很bt的範圍技能,實際的情況大家自己試試就好了!

2.創完角之後..
   第一時間你會發現身上什麼都沒有!!
   今天testing的時候我髒話也說出來了,沒新手裝怎打?
   不用急,去白銀外圍找個小怪砍死,就40級了.40級才是遊戲剛開始.
   之後去白水左邊找個染髮失敗的npc(認真,超級的不帥)轉職,轉好之後就有點小錢..有一套40級的新手裝.
   好了,穿上這套裝備,就拿這點錢,買點雙經,買點紅水,還有要買個精靈喔!在白水向上走幾步就能看到了.
   有朋友一起組來打就買幾個隊伍蕉(x1.5)吧.這樣升級比較快.

3.一塊兒傳送到海風島升級!
   頭幾個怪一定是拼血到不行的,吃多點血水過去就行了.
   海風能打到60級的頭部裝備,待會就能用了
   打到的月餅不要丟了啊,去白城銀行左邊的兌換員能用700個餅換聖地之光!(鍊子,+5點物理抵抗)前期夠用的了.

4.打到55級左右就可以換換地圖,去碎冰打了
   碎冰的怪物是55級的,但攻速快,槍手能卡怪的位置比較少,所以多數組多2個人一齊打.應該沒什麼大問題

5.60~62級就馬上換地圖,殺入雪賊島!
   無疑65級這個圖是海士範圍技,封師範圍技的最佳發揮地點.
   基本上都是卡怪打的,
      這裡的隊伍推薦:
        1體巨(拉怪)
        1海/1封(爆怪)
        1雙刀(保護海/封)
        1ec(幫忙回血而已)

槍手這裡基本上單練沒難度.因為什麼都可以卡怪的.
好了.這可以升到75級的,
60級之後可以去白水下面的樓梯後處找八神庵(對!是八神!)換60套裝(武器是65級武).
聽說是pvp套裝.應該不錯的說!
新手攻略就先到這,有空的再給大家更新!

新手Q&A
Q1.錢哪找!?沒錢玩不上去!!  
A1.基本上你一直打島拿到的東西拿去賣掉就有錢了.

Q2.升級呢!?40級不是銀礦嗎??
A2.自己看上面的新手攻略!

Q3.公會啊!我要開公會!!
A3.公會嘛,先到白水上面的公會長(精靈商人上面的那個)買個公會石頭,白水上面的位置應該有個開公會的NPC了

Q4.高寶封測時怎打出來!?沒有地方爆啊!
A4.魔方世界,新手3島也會爆的.

Q5.寶石商人的石頭到底多少錢啊!?老說我不夠錢!
A5.精練石2級:20萬
              3級:40萬
              4級:80萬
              5級:160萬
              6級:320萬
              7級:740萬
              8級:1440萬
              9級:2880萬
   低階寶石2級:40萬
               3級:80萬
               4級:160萬
               5級:320萬
               6級:740萬
               7級:1440萬
               8級:2880萬
               9級:4760萬

再有問題我再答吧!

還有更多的東東,明天有空再加

十週年勳章(賀詞)

硬係覺得黎黎去去都係果幾個成日post海盜既人開 如果係既就唔慌係好野黎

玩過星曲WEB

係咪未開???

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-5-22 13:30 發表
咁專業 整埋個網出黎就更好勒

真係好專業

好過之前果個小學生服=  =

開幾日就冇左影-.-

唔係冇左影係唔理個貼姐- -

希望唔好令我失望啦...好想玩返一隻 似輝煌o既海盜王

AC網都上唔到/./

1.34嘛.. 就免了
純支持 希望你會開得長久

時刻更新 就吾洗冇登陸器啦=3=
仲要叫人用ip修改器
咁專業就整1.38啦 仲1.34 玩來都哂氣~哈
個網 就 笑~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 SP-BoY 於 10-5-22 11:23 PM 發表
時刻更新 就吾洗冇登陸器啦=3=
仲要叫人用ip修改器
咁專業就整1.38啦 仲1.34 玩來都哂氣~哈
個網 就 笑~

發覺你每人有開海盜你都一定彈人 你自己又好好咩 好就唔洗成日汁啦 你開既咪又係俾人彈

原帖由 ξ耀揚ξ 於 10-5-23 12:17 AM 發表

發覺你每人有開海盜你都一定彈人 你自己又好好咩 好就唔洗成日汁啦 你開既咪又係俾人彈

每人有開海盜我都一定彈人?! 你有病丫  睇下E生好WO?!
論壇吾係俾人講野咖?!  甘什麼叫做論壇丫  朋友

玩過星曲WEB 忍影世界

你好似有病喎--
牙鏡又冇話自己專業.你又話咁專業就整1.38啦 仲1.34 玩來都哂氣~哈
耀揚又冇話唔比你講野...

我覺得1.34又點?
最緊要唔好似D服開幾日又關服--
我諗佢真係有心開~

十週年勳章(賀詞)

回復 15# irc 的帖子

咪係囉

有心開既話就算係1.34都可以好玩

十週年勳章(賀詞)

開機時間太少~

忍影世界

原帖由 藍月星 於 10-5-23 11:49 AM 發表
開機時間太少~

20小時係咁上下啦..= =
又冇開機gm..
你打算一日24小時係咁打機?
好毒下喎..= =

仲有我想問幾時玩得.= =
個post又唔講明幾時開機幾時關..
而家個注刪網都上唔到.

笑傲無雙 忍影世界

原帖由 藍月星 於 10-5-23 11:49 AM 發表
開機時間太少~

而+冇開機gm,,,想耐都吾得..

原帖由 sing2014ka 於 10-5-23 12:26 PM 發表

又冇開機gm..
好毒下喎..= =

而家個注刪網都上唔到.

sorry- -
今日個gm仲未開機..
ac網同server系同時開- -..

sorry!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 sing2014ka 於 10-5-23 12:26 PM 發表

又冇開機gm..
好毒下喎..= =

而家個注刪網都上唔到.

20小時只係佢招開機GM嘅時間~並唔係一日開20小時

依家頂多去到1x點就關服
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 11:34 AM , Processed in 0.040025 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存