2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尬舞Online 勁舞叫AU,感勁舞2叫咩呀?叫勁舞MOOV?白痴!叫AU2呀! ...
go

勁舞叫AU,感勁舞2叫咩呀?叫勁舞MOOV?白痴!叫AU2呀! [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

燈大隻眼睇清楚尬舞個LOGO!
勁舞叫Audition,
感勁舞2叫咩呀?
勁舞2叫Audition2!

忍影世界 笑傲無雙

呢隻game我覺得好悶囉,,有跟風~~

原帖由 zerolo731 於 10-7-12 06:33 PM 發表
啱啱先出係感ga la~
勁舞初初出個陣都一樣,
重有,
同勁舞同一間公司出,
唔算跟風~

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 Sl0veR 於 10-7-12 06:38 PM 發表
啱啱先出係感ga la~
勁舞初初出個陣都一樣,
重有,
同勁舞同一間公司出,
唔算跟風~

出左果隻動感模式未?

都係用錢玩嫁啦~

原帖由 Sl0veR 於 2010-7-5 19:11 發表
燈大隻眼睇清楚尬舞個LOGO!
勁舞叫Audition,
感勁舞2叫咩呀?
勁舞2叫Audition2!

樓主你要搞清楚

勁舞團原名係叫: Audition Dance Battle Online

勁舞團2原名都係叫: 勁舞團2冇英文名

尬舞原名係叫: Audition 2

GT勁舞團2原名:Gtown Super Dance Online

係大陸久游網自主研發既休閒網絡遊戲

但依款遊戲並唔係真正意義上勁舞團續作

遊戲開發商T3 Entertainment已將Audition Dance Battle Online(勁舞團)

續作代理權已經出售給九城,但由於九城並不擁有勁舞團在中國大陸的商標權

因此真正的勁舞團續作將不得不改名為快樂星期舞

澄清一下GT勁舞團同勁舞團2分別如下:

互不相告:

因思銳公布開始測試聲稱自主研發的勁舞團2後,久游也宣布開始測試聲稱自主研發的GT勁舞團2.經過仔細對比這兩款遊戲就是一個廠家做的。

雙方都沒有因為對方的運行而震驚,可見這是由2家公司聯合開發,或者由1家公司開發,

並且共同運行,對付勁舞團開發商韓國T3(久游在2007年,因思銳在2009年都和開發公司T3發生矛盾。)

2個山寨勁舞團的區別:

兩個版本的區別也很簡單。勁舞團2使用了勁舞團的logo,但是GT勁舞團2和勁舞團logo沒有外觀上的相似之處。

哪個才是開發商:

1. 從和韓國T3起糾紛時間來看,應該是先發生衝突的久游:假設久游和T3發生衝突,

於是決定開發山寨勁舞團,並且藉著運行商的優勢宣傳,把勁舞團的玩家都拉到GT勁舞團2。

(但是很失敗,2009年末百度風雲榜顯示勁舞團的搜索量下降,但是GT勁舞團的搜索量和勁樂團持平。

當然用百度搜索勁舞團也可以看到GT勁舞團2也是導致搜索量不高的原因之一,

但是勁舞團的搜索量在2009年末明顯下降,退出前10,並且山寨QQ旋舞擠入前10。)

2.  從歷史來看,當年勁樂團的火爆使得人們都認識久游,久游由於版權問題,

最後決定開發一個山寨超級樂者,但是最後雙雙失敗,2008年停運勁樂團,2007~2008年沒有更新過

超級樂者到2010年也有3年沒有更新了。如今還在街機遊戲的山寨超級舞者推出勁樂團模式和勁樂團場景。未經韓國開發商同意)

所以久游開發GT勁舞團2的可能性更大。

原帖由 wolfhell 於 10-7-13 01:16 AM 發表

樓主你要搞清楚

勁舞團原名係叫: Audition Dance Battle Online

勁舞團2原名都係叫: 勁舞團2冇英文名

尬舞原名係叫: Audition 2

GT勁舞團2原名:Gtown Super Dance Online

係大陸久游網自主研發既 ...

1.舊聞

2.台灣(假)勁舞團2英文名叫BongDigo

3.尬舞咪就係T3比中國九城代理個隻lo!只不過係台灣地區咋!

4.個名唔重要,重要ge係邊個研發:
  -勁舞團(Audition)係T3研發
   -尬舞(Audition2)係T3研發
   -GT勁舞團2係狗遊與其他公司研發

5.邊個好玩D?
你玩左Audition2味?,
GT勁舞團2同Audition2可以話天與地,
GT勁舞團2多Bug狗遊唔多理,
Audition2每星期加模式、修理Bug.

原帖由 tyh2005 於 10-7-12 07:09 PM 發表

出左果隻動感模式未?

大佬!
人地第二代la,
重出D舊野?
T3就係要分開AU1同AU2,
想玩AU1 ge模式可以玩AU1,
想玩AU2 ge模式可以玩AU2,
唔通好似個勁舞MOOV感出番D舊野?
感出第二代黎咪多如?

原帖由 Sl0veR 於 2010-7-13 16:28 發表

1.舊聞

2.台灣(假)勁舞團2英文名叫BongDigo

3.尬舞咪就係T3比中國九城代理個隻lo!只不過係台灣地區咋!

4.個名唔重要,重要ge係邊個研發:
  -勁舞團(Audition)係T3研發
   -尬舞(Audition2)係T3研發
  ...

本人都係維基百科掘出黎嫁

如果你想知詳細就去維基百科睇啦

如果本人將佢原文貼出黎睇到你盲都似啦

同埋再同你講維基百科裡既資料係100%真實事件及定期更新資料嫁

原帖由 Sl0veR 於 10-7-13 04:32 PM 發表

大佬!
人地第二代la,
重出D舊野?
T3就係要分開AU1同AU2,
想玩AU1 ge模式可以玩AU1,
想玩AU2 ge模式可以玩AU2,
唔通好似個勁舞MOOV感出番D舊野?
感出第二代黎咪多如?

http://www.youtube.com/watch?v=zSlVjCtOfT4&feature=related
呢隻係舊野 ?
乜勁舞1同moov有咩?點解我唔知既
p.s係多餘,唔係多如
搞搞你d錯別字先再講
你講到咁激動咁做乜 ?
叫埋我做大佬?
如果我係你大佬我打死你好耐啦咁樣對大佬講野 ?

十週年勳章(賀詞)

回復 8# Sl0veR 的帖子

原帖由 [HK]賢先生 於 10-7-14 04:46 PM 發表
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... 7895&highlight=
自打咀巴

佢去左大海深潛

十週年勳章(賀詞)

回復 12# tyh2005 的帖子

我係唔係要笑

原帖由 [HK]賢先生 於 10-7-15 10:40 PM 發表
我係唔係要笑

隨便

期待~~~~~~~~~~~~

山寨品牌是中國五大發明之一

GT勁舞團2ONLINE

獵刃

山寨版手機都有啊

http://www.epaibao.cn/category-31-b0.html

原帖由 zerolo731 於 10-7-12 06:33 PM 發表

咩呀~au2先係正宗勁舞2,大家都係韓國T3做架!

應該呢隻先係堅野~
香港公司「遊戲第一」代理果隻就係大陸山寨版

回復 1# Sl0veR 的帖子

都唔知你做咩發呢個PO厄我入嚟,哎~~

原帖由 polyman 於 10-7-22 02:50 PM 發表

咩呀~au2先係正宗勁舞2,大家都係韓國T3做架!

55,同意,同一開發商先叫堅野-0-...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 01:25 PM , Processed in 0.036641 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存