2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 蕾娜風行者心得及任務流程
go

蕾娜風行者心得及任務流程 [複製鏈接]

風行(Wind Sneaker):
Combat Ranger 衝鋒者 →Wind Sneaker 風行者

CG圖:

前言:
小弟係韓版elsword都有玩風行
相信大家係港/台版玩衝鋒都會覺得點解衝鋒隻腳咁短
點解連技咁悶?剩係得zzz射姿打怪?
不過好快就可以脫離呢個咁苦悶既日子
準備轉職做風行者啦!
風行既連技改左1轉時候既缺點
先睇張圖

新增連技有zz>zzz、>>xzz
你們有福了!
>>x終於唔再擊倒
zz>zzz可以禁實「>」再禁四下z
但缺點係攻速慢
岩哂我呢d懶人用;)
講完廢話,我地睇下有咩2轉技

-被動技

-主動技

-特殊技

分析
被動技方面,其實呢個都冇咩野講
簡單d黎講就係射箭(x)果陣隻怪會後退
同埋加魔攻

主動技方面,咁多隻2轉角色之中,只有蕾娜風行者同雷文狂鋒武者既MP1係特別d
特別在呢兩個角色既mp1如果打唔到敵人既情況下會回返50mp比你
所以打唔到人都唔係幾肉赤
加上可以接技
無論副本或pvp都好有用
又可以增加連段段數

特殊技方面,打中人會定人一下,連技用
主要都係連技同加強攻擊力
但有個缺點係用左自然引力之後打人會扣mp
所以切記唔好開左呢招之後就亂禁z
否則只會浪費mp

風行建議連技

副本:zz>zz無限循環
pvp:>>zz鎖1 zz>zz z花舞 >>zz

任務流程:
風行者5/1  風神之覺醒                   和阿利爾對話並且和沛塔的騎士交談  
風行者5/2  無堅不摧                       暴君的肩甲 1個  (x-2困難 頭目:暴君迪奇掉落)
風行者5/3  疾風的迴響                   重槌格雷特的武裝5個 (x-6或是x-5中等以上)
風行者5/4  勝利的前瞻                   和班德王國(5 村)吟遊詩人交談
風行者5/5  處決背叛者                   擊敗黑暗精靈射手100個  (班德王國全區副本5-1 5-2)

以上圖片及任務流程均轉至巴哈

贈品:
Z大solo時空挑戰(困難)模式

已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
大狗獸 + 15 + 1 精品文章

總評分:  威望 + 15  Good + 1   查看全部評分

唉~都唔知幾時先出蕾3轉

好唔好用- -?.....................

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

因為就出蕾3轉,想整熱個post去A_A

講下講下沖風就升左6日-_-去唔到35呀!_!

風行時裝

正.w.活動用果d省點用..

得閒先拎出黎.w.

大狗獸咪係之前天外個個
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:30 PM , Processed in 0.026918 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存