2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 又忍唔住同人罵交...
返回列表 發新帖 回覆
go

又忍唔住同人罵交... [複製鏈接]

此帖並非月經及精神自慰POST

在下事源不滿一條煩膠不斷1挑2,
單挑既攻擊摸式又極悶,一落後就用橫STEP~~~槍.....企圖拉近血量差距
繼而口角,然後應邀接受決鬥(本身己經動武緊 )

唔多講之後點了(和平&安全離開,咪亂估)
相信大家遇過既煩膠並不比我少同有著更強級數,
但大家遇到不平事又會如何處之?
應付壓力又如何解決?(呢個"壓力"一詞既原由&層面可以好廣泛)
請分享

在下發此POST希望自己引以為鑒 並正在反省中,學習忍口

少到接近無嘈
除非對手豪無戰意地走到timeout  又或者  打爆人地隻卒

圍佢麻@@1挑2既話

十週年勳章(賀詞)

拎武器啦..
拎張"等"兜把煎落去

好想圍佢
但街客唔嗲唔吊
我都冇辦法

最尾都係有啲輸品
認真你就輸了

face_l_18:

橫step槍?其實有咩問題=_=?(應該是說gsd吧...?)

有時洗咩講咁多機品...我以前未又係冷係正義,單挑整部劍西/s.im個d入黎都同佢單挑...

當時我經常用自由(n年前=_=)...打部s.im都唔知幾難打...佢d格硬值細又大判定佢...仲要1打死我即沖埋部細機到爆seed...劍西我個邊見個d用得唔係好屈(唔多飄標唔中就即走,中左先入格個種人)

後黎我同d fd比人1挑2都1個同佢打...另1個打部卒囉小小seed...見有咩『什麼拉打後手等硬值』有唔妥即話圍佢

都係個句錢係你入你鐘意點玩未點玩洗咩理咁多...當然初次交戰唔知機品個d都應該有禮對待...佢唔領情未同佢鬥9,d人1陣d人又話咩正義『銀』又話你傻仔嫁咋,再唔係你未綀到佢出咩手段都打得贏

Gvgn無乜出現呢d問題,都係有次同個新手fd打電腦比人挑...對面輸左d眼神好xx玩到狂拉想爆我2部大機又爆唔到...講到最唔滿意係d後手整係用ab起手個類艾比安...

佢唔係真係後手得好更要ga...佢係有主動開格...但對手都知艾比安d格幾雞幾多弱點幾難入多次格唔中就後nd>ab入格...

我最尾都有贏不過比我個感覺就好似整係靠ab屈咁lo有d低風險高回報感覺...不過睇在部機咁雞份上而且都唔係話絕對無得打我原諒佢(重點係贏到=_=輸左我可能又講第句)

有時都唔知點解仲咁多人對部艾比安咁有興趣,我個邊6部機可以成3部機玩緊艾比安,我就放棄左...d劍點型都玩厭啦,學埋d咩高速劍未又係比人拉入唔到人,見到d有大判定格鬥機即輸,日本早就話艾比安癈...綀黎哂錢...最多未用黎挑下d水魚有時水魚都打唔贏(水魚用升級機都計算在內)

原帖由 私名前Terry 於 10-8-8 07:18 AM 發表
橫step槍?其實有咩問題=_=?(應該是說gsd吧...?)

有時洗咩講咁多機品...我以前未又係冷係正義,單挑整部劍西/s.im個d入黎都同佢單挑...

當時我經常用自由(n年前=_=)...打部s.im都唔知幾難打...佢d格硬值細又大判 ...

艾比安勁咩?
命運側格已經好入過佢...不過我只係玩psp試= =
隻game真係冇興趣...入到格只不過係駁果幾味,太冇變化

原帖由 你好野~ 於 10-8-8 01:25 PM 發表

艾比安勁咩?
命運側格已經好入過佢...不過我只係玩psp試= =
隻game真係冇興趣...入到格只不過係駁果幾味,太冇變化

重點係ab佢唔洗同你撞...1野升起左你基本必定撞贏你...你早過佢起格最多都係雙殺但你照樣會被升起(機率低,通常都係佢ab打中你)受身唔準都係比佢入格無27x以上(dmg2)...除非真係早佢好多起手而又格中佢...

有時真係拉佢又唔係...埋身打又唔係,佢玩格機玩到咁...咁驚死整係靠ab起手...不如唔好玩...雙打就無太大問題...d傻仔以為ac沖得好快玩突擊戰你睇雷達玩唔係點難打...最多都係輸幾鋪

命運唔係d咩太大問題...佢ga橫格性能唔少機都差唔多啦...什麼高達exia死神.........................你話白卡個種格就唔同講法

個人觀念...個d咩有無趣...你玩耐左黎黎去都係個幾樣
gsd我覺得係正因為機體ga限制先有人玩...唔係部部機狂nd開槍...d機都有限制/節制有唔同玩法...需要控制booster同睇住走位及合作法

gvgn只係因為任何機都可以取消動作變得好多機都差唔多玩法...合作性低左d唔多需要gsd講個幾點,你想拉成條booster比你可以追好耐都追唔到...gsd個時邊敢5,6個身位開定格等人埋黎中...以前1格唔中可以幾大獲...就係因為可以取消動作好多野可以9玩

仲有1點覺唔覺gvgn接近無砲機都係因為我所指限制問題....部部機周黎狂nd邊有咁多落地/硬值比你捉,呢個問題我覺得極需要改善(gvgn幾部砲機自己都堅持綀包括換裝,唔想隻game無砲機)

基本都係留意紅綠lock,w lock,被lock警告,吊下booster,睇下雷達...整體我覺得簡單左...玩ga人比較簡單應該都係鐘意快ga節奏...

不過我接觸過gvgn之後玩番幾鋪gsd...覺得gsd好多部機我都控制唔到=_=禁過製好慢先有反應...跟唔上個速度...我整係控制到白西同自由其他機好似用唔到咁...漸漸我就放棄gsd(我唔係話gsd唔好只係開始唔岩玩咁...只係個人意見)

原帖由 私名前Terry 於 10-8-8 05:22 PM 發表

重點係ab佢唔洗同你撞...1野升起左你基本必定撞贏你...你早過佢起格最多都係雙殺但你照樣會被升起(機率低,通常都係佢ab打中你)受身唔準都係比佢入格無27x以上(dmg2)...除非真係早佢好多起手而又格中佢...

有時 ...

我都玩過幾鋪gvg= =
決定都係玩gsd正d

gvgn = 長期有seed 既 gsd姐-,-

想唔同人嘈交...你唔好羸佢咪得

想平安打機  加入個間機鋪既地膽 就大班人

打9佢啦.
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 12:38 AM , Processed in 0.108212 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存