2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 【好文章】9月1日之後彩虹慘無人道
樓主: 79161320
go

[分享] 【好文章】9月1日之後彩虹慘無人道 [複製鏈接]

其實我想睇下有錢買點既人打好文章出黎對呢隻GAME既感覺==

原帖由 奧羽乂殺破狼 於 10-9-2 01:45 PM 發表
= =....每個星期改版都有人走......

錯的不是官方....錯的不是遊戲.........錯的是大家心態....最錯的是氣氛!!!!!!!

台灣人玩...有錢人6技寵...全紫.......無錢人玩副裝.....
佢地有心句....一人得道...成隊 ...

錯哂,錯既係你諗錯方向
我可以講,因為今次物流改版而走既人,有90%都唔關裝唔夠人勁/唔夠人高攻/唔夠人多錢事
1隻回合制既GAME,你幾高攻/有幾多錢關我J事?
講真係尼隻GAME 60LV UP既,已經可以係GAME入面搵錢自給自足

而家大部份人不滿既係物流價格問題導致不公平現像
同埋廠商既誠意,已經有大量玩家反映遊戲不足既地方..係咁既情況下仲不斷推出吸金措施,試問有邊個會滿意?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 chumak6 於 10-9-2 04:09 PM 發表

錯哂,錯既係你諗錯方向
我可以講,因為今次物流改版而走既人,有90%都唔關裝唔夠人勁/唔夠人高攻/唔夠人多錢事
1隻回合制既GAME,你幾高攻/有幾多錢關我J事?
講真係尼隻GAME 60LV UP既,已經可以係GAME入面搵錢自 ...

你地既POINT有近九成都係針對住難收左支票 , 官方有無考盧過無錢買點既玩家
甘都算係90%唔關唔夠人地勁既事? 我真係服左你
你唔會打算同我講 , 你要每日換一套時裝 , 所以我需要大量泡泡呀 ? 我好鍾意跳舞 , 所以一日要買十幾套跳舞卷呀 ?  

唔好講到甘正義先得架
成日話人唔尊重你地意見齋識吸金 , 人地台版大把吸金機制 , 港版成堆都唔出果陣你唔去讚下人
再者唔公平左係邊 ? 姐係自己生產既成本仲貴過係物流度買叫公平 ? 唔想買點定又要爭取同真金白銀拎錢出黎玩既玩家一樣優勢叫合理 ?

都唔係好有問題姐,幾好

原帖由 月翏J 於 10-9-2 06:30 PM 發表
都唔係好有問題姐,幾好

各花入各眼啦

先講下自己感受

老實說,巳前既可因價值,係偏高的
當時既物流,1set30lv 材料 仲平過自己用工具採
根本就唔合理,

更新完,物流價格變動,當然以現時既價格,係應該再調整
但某d人,唔可以係第一時間,利用物流系統,黎賺果一堆錢
所以就眼紅(當然仲有一堆白家興家既玩家,唔可以埋沒佢地既努力先)

時間=金錢,所有online game 都係
唔想付出實質既,咪用時間及精神去換取
但無時間/精神付出既,就會去買點

自己係更新果晚,先知個物流價格
當然好多人都覺得遲左一步,但賺錢既方法,總是存在
只係時間長短
睇左咁多post,對於今次失望/會唔玩既玩家
都係認為今次既變動,令到有錢既,只會更有錢,窮既只會更窮
但反番轉頭,物價提升, 你原本所賣既野,都可以賣得更貴
係第一晚,唔少物品(唔包括殘章,點物,支票)
都仲係維持原有價格,各位眼紅既玩家
點解唔去用其他方法去食e塊大餅?

原帖由 錐影 於 10-9-3 12:20 AM 發表
先講下自己感受

老實說,巳前既可因價值,係偏高的
當時既物流,1set30lv 材料 仲平過自己用工具採
根本就唔合理,

更新完,物流價格變動,當然以現時既價格,係應該再調整
但某d人,唔可以係第一時間,利用物流系統 ...

物流機制冇錯  ,,錯在一時間價格變動太大

就好似97金融風暴咁 一時間就身家大縮水  
所以先咁多人跳樓
等同 所以先咁多人出走

請問新手如何入手?  主張買點嗎?

原帖由 MLY1314 於 10-9-3 01:58 AM 發表

物流機制冇錯  ,,錯在一時間價格變動太大

就好似97金融風暴咁 一時間就身家大縮水  
所以先咁多人跳樓
等同 所以先咁多人出走

請問新手如何入手?  主張買點嗎?

新手,有主線任務
加上各種基本可因取得方法
巳經夠你日常使用:如修裝,買水
買裝,主線任打副本出裝,都夠你用到60lv
試問新手如何入手?只係大家唔係當玩單機game
多d同人組,一齊打副本,信相好過你日日打木猴果種生活

原帖由 錐影 於 10-9-3 03:23 AM 發表

新手,有主線任務
加上各種基本可因取得方法
巳經夠你日常使用:如修裝,買水
買裝,主線任打副本出裝,都夠你用到60lv
試問新手如何入手?只係大家唔係當玩單機game
多d同人組,一齊打副本,信相好過你日日打木猴果種 ...

以前的確可以組多d人一齊升lv一齊玩
但而家.. 0v0一笑置之.. 搵到人先算
5.6階npc買到..
但7.8階 叫呢批(/呢幾個-.-)新手等到幾時先有1本/有d有用既技?

原帖由 Mr.豪 於 10-9-2 12:51 PM 發表

只能同你說再見呀 , 家下真係變左乜都老馮甘架喎
唔比錢仲惡過比錢 , 比錢入去玩果堆簡直好似做左傻仔甘

第一我比得錢玩遊戲,官方提供服務係正常既,咩叫老馮?我黎老笠架?你申請副版主就請留意你自己言行!!
第二我唔明咩叫比錢惡過唔比錢,請提出証明,否則你既言論係斷章取義?
第三我亦唔明你話簡直做左傻仔係咩意思,呢d論點係你自己講出黎既,作為副版主既你老屈?
第四貼中提出問題確實係官方在後期附加增設,玩家已經在誤導的情況下未能學習最想要的技能組合,這是完全是官方的責任,假設下個月出一條新規例:10階技能學習條件需要點滿95點技能後才可以學,這樣又會覺得合理嗎?
已有 1 人評分Good 收起 理由
S!u粉 + 1 很大程度上贊同

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 79161320 於 10-9-2 01:07 AM 發表
經過今日更新.又係時侯打下文章
第一:先先講下支票價錢:支票價錢今日更新完之後.一張本來5800左右既支票.下午升到7000-10000  跟住到夜晚.急升上18000-20000 市集緊加有人賣25000

第二:強化武防:強化係好.但.有錢 ...

來來去去, 都係章同錢,
之前個物價, 係超平, 我果時計過產物,
50可因箱/萬工咁計,
只要自己挖, 都要咁既成本,
不如慳番D時間, 直接買, 蝕都係無特殊產物而已.

依家整返正常, 所以先會幫到掛技能既玩家.
唔係個技能系統=廢左.

另一方面, 章呢樣野, 係台灣已經多左其他渠道取得, 而且係大量, 幾十張咁...
香港遲D就會跟住轉, 唔好灰心, 官方不時都有因應問題而作出改動.

我打呢個好文章出黎只係想講自己既感覺.唔想引起暗串/明串既事情發生.大家有意見可以討論下^^但要一團和氣
已有 1 人評分Good 收起 理由
S!u粉 + 1 本人鼓勵善意及理性既討論, 並討厭無意義/字 ...

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 79161320 於 10-9-3 05:05 PM 發表
我打呢個好文章出黎只係想講自己既感覺.唔想引起暗串/明串既事情發生.大家有意見可以討論下^^但要一團和氣

香港人特色a_a
你依篇參加左好文章既又唔會鎖a_a

其他人唔玩既原因我就唔知
我自己唔玩只因俾錢同唔俾一樣...
想俾錢買時裝同寵好過份咩...
而家日日都係日任日挑....對好多人黎講真係好悶
當你個家族原本一晚有廿幾隻char上到而家5個...
仲到你唔灰?
而家我都只維持低限度運作
日任...幫解主線打副本
快D俾裝同寵我啦- -

十週年勳章(賀詞)

原帖由 bigmonster 於 10-9-3 07:07 PM 發表
其他人唔玩既原因我就唔知
我自己唔玩只因俾錢同唔俾一樣...
想俾錢買時裝同寵好過份咩...
而家日日都係日任日挑....對好多人黎講真係好悶
當你個家族原本一晚有廿幾隻char上到而家5個...
仲 ...

9.15號會推出199泡既純時裝福袋

而家隻game某程度上d可因既價值已經唔係好信得過

所以我以後賣野只換支票/其他物品

有條友係game入面已經最少獲利幾十萬可因

仲要大搖大擺一開返ser就即刻收100支1萬,大量收

呢d人係咪可以咁不勞而獲咁收人地用真錢買既野?

整到物流系統咁樣,gm係咪當其他人係game下既努力係廢既?

知唔知1萬可因對唔用物流差價賺錢既新手而言係幾咁難賺?

原帖由 Mr.豪 於 10-9-3 08:20 PM 發表

9.15號會推出199泡既純時裝福袋

依家先出其實真是有D遲...
個心都唔係度囉.....

回復 57# littlehoiyi 的帖子

都唔係既
睇下佢個福袋內容既誠意先啦
雖然都預左佢無誠意架喇

好多野要改.新發現9技戰士龍閃廢過真空閃.

原帖由 Mr.豪 於 10-9-2 05:04 PM 發表

你地既POINT有近九成都係針對住難收左支票 , 官方有無考盧過無錢買點既玩家
甘都算係90%唔關唔夠人地勁既事? 我真係服左你
你唔會打算同我講 , 你要每日換一套時裝 , 所以我需要大量泡泡呀 ? 我好鍾 ...

可唔可以指出有邊部份/邊句野係"針對住難收左支票"? 麻煩提出理據,唔好好似小學生講完句野出黎就算
道理我唔想講太多,稍為有小小常識都知,每個人都會為自己言行/行為合理化,討論係無意義

你只需要睇9月1改版後,遊戲玩家既反應就可以得知今次改版是好是壞
前幾日都仲可以話隻game少人玩,而家?
可以話無人玩
如果你仲可以堅持己見認為係無問題,俾個
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:16 AM , Processed in 0.045827 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存