2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 【好文章】9月1日之後彩虹慘無人道
樓主: 79161320
go

[分享] 【好文章】9月1日之後彩虹慘無人道 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 chumak6 於 10-9-5 03:01 PM 發表

可唔可以指出有邊部份/邊句野係"針對住難收左支票"? 麻煩提出理據,唔好好似小學生講完句野出黎就算
道理我唔想講太多,稍為有小小常識都知,每個人都會為自己言行/行為合理化,討論係無意義

你只需要睇9月1改 ...

我都懶去唔同post搵晒出黎 , 真係到底你眼花定我撞邪呀
原帖由 路尼艾斯 於 10-9-2 10:50 AM 發表

但官方諗過唔買點的玩家嗎?如(有個唔買點玩家,辛苦搵左2萬可因,心諗有D錢洗下啦,過左一晚咁多,當佢本身收300泡泡啦,仲有少少可因用,點知收得 100泡泡)
係唔係真係覺得無問題先!對其他GANE來講起馬我唔會覺得隻GANE只為買點的玩家諗!
可能我咁講好多鍾意呢GANE的人同版主唔係咁岩聽啦!
但我係覺得呢一隻GANE比起其他GANE屈錢好多!

D支票好貴

原帖由 35252700 於 10-9-5 08:22 PM 發表
D支票好貴

支票有升冇減

原帖由 tonyxp2 於 10-9-3 09:04 PM 發表
而家隻game某程度上d可因既價值已經唔係好信得過

所以我以後賣野只換支票/其他物品

有條友係game入面已經最少獲利幾十萬可因

仲要大搖大擺一開返ser就即刻收100支1萬,大量收

呢d人係咪可以咁不勞而獲咁收 ...

支持!! 付出金錢也要付出努力
付出努力雖然可以不用一分金錢.
  但相對時間又會提高幾倍
    比錢既玩幾個鐘可以好勁._.
  但唔比錢玩幾個鐘 可以好勁嗎._.?
所以唔付出金錢. 又要勁咪要多幾倍時間.
雙方都係有付出過自己既野

但官方就沒有想過 ... 竟然更新一晚後.xyz**&^*
1-2m可因本身可以收到200-300支票左右
但依家2.xm = 100支?
物流賺錢的 一晚變左幾倍錢.
每個玩家都有賺嗎? 若不是的話
這樣就等於做出了一個不平衡的更新
難道說付出精神玩家就不是付出
付出金錢玩家就沒所謂?

未更新前 有2-3m在身上 . 以為有很多啦.
但更新後 2-3m ? 多你十倍也有!!
這樣不是不平衡嗎??

再數一數另一樣野
以前打工 250 一次 當6000一張支票
6000除250=24 >5開/4開 只係要打5-6次 可以收到一張支票
現在 2.2m 除280 = 78次 5開的人也要打大約16轉
如果一個人只係單開同人地打工打 78 次 ..先收到1張100支 ...
78次!@#$%^&* 粗口也講了過萬次 還要再叫收支票 22000 ?

物流目的為了方便玩家 但又對官方賺錢方案造成威脅
甘做咩要整出泥 自相矛盾呢?整一個打擊自己生意既Npc
就叫為玩家著想? 老實說 不出物流 這個遊戲會更多人玩
為自己既目標去挖礦等等 > 物流一出變相 有錢就可以了!

第二 出重洗技能/屬點 175點 出得太早了吧?
一更新出左9技 > 合殘頁 合一本=100個章
到底要有多小個章先夠用?
個個都覺得洗點甘平既..我又洗 你又洗
D殘章就變哂殘頁 何來煉火 黑印 秘法等技書??
收一本技書的時間可能好幾日
有幾多個人有甘既耐性?

第三 寵物餵產物的成本太貴了吧?
物流買 當25可因一個 餵一星 大約也要13-17 個吧?
40Lv後 差不多 400可因 餵1Lv .
以前5可因一舊既時候 都係100可因 可以餵到一星
如果餵5樣產物 =2000可因
10Lv=餵左2萬
對於沒有在物流事件中賺到錢的人
想要餵寵 ..也不就太難吧?
有些人說 想要餵寵/一身好裝 努力去打殘篇/殘章 賺錢吧
小女孩/樹洞還是45副?
招人打小女孩 ..純煉火要嗎? 不! 純旅要嗎?! 也不
那要什麼阿? 有暗劍就要吧! 沒黑印的暗劍也要?_? ..對不起阿 請找第二個吧
技書收不到 又如何去打小女孩刷章呢?
努力前 也需要實力吧
這不是封殺新手嗎?
樹洞 雙/三 刷就說可以 多人又沒有經驗
難道要賺錢就不要技點&經驗&收益?

相信很多人也不會現在的賺錢方法吧?
最快的方法....
就是賣支票/賣支票/賣支票

不過依然相信 . 這個game 還有不小玩家喜歡._.
若更新得好 再賣下廣告 ..也就可以挽回更多舊玩家 & 還有新玩家加入

原帖由 Keithxd 於 10-9-9 01:26 PM 發表

但相對時間又會提高幾倍
雙方 ...

官.方都開始冇咩吸引到人既活動留住玩家.

支持... 大家真係要認真諗下呢個問題...

過左1個月都仲係咁/口\

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Keithxd 於 10-9-9 01:26 PM 發表

但相對時間又會提高幾倍
雙方 ...

錢方面: 我自己買開點, 懶得收
努力: 自問我都好努力, 我未放棄之前LV榜都係排頭十內, 而且全部寵物都升至高於我LV既5LV, 並且全部有降升加每LV餵食
(獸化寵更全項餵兩星)
可因: 基本夠用好少缺, 技齊了, 裝備都紫 (自制副本參半吧)

我放棄既主要原因係因為升LV等級限制(20LV與怪物相差)
我本身好鐘意玩寵, 但改左之後真係有d失望, 因為本身仲想合隻新寵升
而且物流突然大幅上升, 有好多朋友都冇事前估到有咁既情況, 仲諗住更新完可以整時裝/自制武囧 我為佢地都感到好SAD
另外九階技能石魔威力強差人意lol" (在下玩幻毀)

其實, 若官方早知台灣既物流有問題, 會係不久既日子大幅提高價格, 咁佢考慮推出物流果陣, 可以考慮等台灣果邊改高左物流價格
然後先推出物流, 而價格係台灣更新改動後價格, 好讓玩家有心理準備
因為一開始物品低價, 一更新變到好高價, 好多玩家都會接受唔到
但無可否認官方推出物流其實係真係方便到玩家, 不過本人認為手法唔應該係咁

以上為本人個人對此遊戲既感受
會員可以支持/反對本人意見, 本人只希望會員可以善意和理性討論

不想看到無意義的罵戰和字眼上的攻擊

原帖由 S!u粉 於 10-10-4 09:52 PM 發表

錢方面: 我自己買開點, 懶得收
努力: 自問我都好努力, 我未放棄之前LV榜都係排頭十內, 而且全部寵物都升至高於我LV既5LV, 並且全部有降升加每LV餵食
(獸化寵更全項餵兩星)
可因: 基本夠用好少缺, 技齊了, 裝備 ...

交你ac出黎
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:25 PM , Processed in 0.042409 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存