2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 iL:Soul Bringer 開心大發現~可能好多人都唔知既
go

開心大發現~可能好多人都唔知既 [複製鏈接]

話說 m ap 得48點~(除左用點買外)
或寵物由 開新手物比ap點佢技能 呃幾點ap外

正題:
原來所用既職業開頭比你個隻左/右/體皮q外~
仲有亞種版皮q
如盾戰~ 熊仔~>亞種係溫柔的熊~
原來技能都有大不同~ 如右手劍技~ 最後個招由火藥~>攻反
再睇番進化版~囉利熊 技能會變左6技~
多出2技~

(另外有人提到~換左左/右/體皮q既話 d技能會留番原本個格到)
我開現左所謂原本個格即係本身有12格  即係 0000
                                                            0    0
如果比你升到 1111
                   0    0
咁轉左皮q後即都係咁    但係本來技能係頂4格會去左 (本來)1111  (轉左後可能)0技0技
                                                                               0    0                    技     0
                                                                               0000                    技000
咁最終你點左個d技能就會變左空白~(用番以上比例最終得番2 技可用~
同埋第一招唔點的話~就算之後3技都有點起到~都係會用唔到~

如以開頭可以亂咁玩~
玩到20 有一個任係可以ap 重點所有~
所以lv20後要計好晒數諗好晒先好重點呀~

如玩盾~可以主點防/血 右手用波力~玩補血既血牛~
再計埋傭兵~

否則就到時出會戰~pk既話比人屈死喇(唔知有進化 亞種既話)

我發現到既就係~原來除左煩捉傭兵外~
都要煩將來手同身3個位既皮q要用咩組合~d技能又要計埋主點咩呢?
我終於理解到皮q呢隻game係主要玩咩喇~
呢隻game無限死一隻職~可以唔同地組合自己獨有既皮q~
武器只係名稱~可以用盾戰~主武器用杖用波力玩血牛補師
又可以玩雙修~如魔c 本身魔法+補血技~(都可考慮狂換皮q~)
即無補c 又可以換裝(皮q)黎暫代補師一職
因為呢隻game無+人物點~只有技能點~
戰士本身用唔到mp但係都有mp個行
相反魔系又用唔到sp但係又有呢行~
原因~係有用既~

其實我唔明你發現左d咩

唔明+1....太高深...小的看不懂學不會

十週年勳章(賀詞)

有無得再詳細d
我想明d

不太明白你講咩--

樓主想講o既係唔一定set死左要用死新手送o個隻皮歐
http://www.gamedb.com.tw/openGuide.aspx?gid=416&mid=47971
只要跟據返呢個網o既>>皮歐圖鑒(後面括住既裝備eg揀魔弓既梅勒法, 後面有"弓手"/"皮革),
只要用返適當o既裝備就可以match倒隻皮歐,

另外ap點方面, 樓面想講o既係
如果你右手轉左第二隻皮歐
你之前個隻皮歐升既AP點, 同一個位置, 會o係第二隻皮歐度出現
eg, 你的右手皮歐4招技各加左1點ap, 當你換左第二隻右手皮歐, o係同一個位置既4招技都會各加左1點ap(注意:係同一個位置)
所以當你諗住換皮歐個陣, 可以考慮呢點再作配對
如果你幫新個隻重左點既話, 你換返之前個隻佢都會跟住重左o個個位置既ap點

希望大家睇完呢段野會更加明白樓主更深層想帶出o既資訊

請不要誤導新手
補血用的波力.限定雙手杖.盾戰是單手劍+盾吧= =
你要雙修的觀念已經完全錯誤.

係啵, 睇得太快留意唔倒,
波力係要用長仗先match倒, 否則角色能力大大減弱
eg物弓新手送既呼賓左右手, 魔弓新手送既梅勒法左右手 就可以match,
因為呢兩隻怪主要裝備配合都係弓箭
而身體就唔得了, 因為呼賓既裝備配合係樹木
               而梅勒法既裝備配合係皮革

除左呢個問題要注意, ap點解說都講得好詳細, 值得睇

咁你都可以裝杖~
無人話唔比裝杖喎~
武器本身都無寫限咩~
裝左杖既同時都可以裝盾
而且呢隻game 單手劍用1個裝備位
而雙手劍 弓 等 都係用一個裝備位~
唔係其他game咁用晒左右手~

其實你咁講都o岩o既(指可以用兩個武器), 但係角色能力會變得好弱,
就好似你本來物弓防具用樹木裝著錯左皮革咁: 少左血,屬性點同攻
其實 http://www.gamedb.com.tw/openGuide.aspx?gid=416&mid=47330 呢個網都有寫嫁
你click入去就會見倒隻波力, 望去左邊, 你會見倒
波力-右手(長杖)
波力-左手(長杖)
波力-盔甲(布)
所以如果你唔跟返本來後面括號寫住o既裝備o黎著就會配合唔倒隻寵, 同著錯裝冇分別阿
如果你拎長仗, 就會配合唔倒盾戰o個隻皮歐嫁, 能力都會削弱阿;)

回復 9# ROCKARTEST 的帖子

雙手杖係左手/右手的""我想一問點樣可以用埋盾-3-

我想知抽咩先有得+ap

身體(左右手+身體)皮歐要配合武器/EQ才可以發揮最大功效...

角色是獨立的 , 而身上的東西就可以更換的
所以簡單理解 , 原理就和你的衣服一樣

波力身體(左右手+身體)皮歐+雙手杖+補師EQ = A set
費利特身體(左右手+身體)皮歐+雙手劍+皮甲EQ = B set

當你身穿A set 時 , 你是補師 , 而換上B set 時 , 就是鬥士了

而AP要如何分配就是自己的喜好了 , 當然你可以分散投資 , 但戰力同樣也是會分散...
當然有錢的朋友會說 , "AP還原" , 這沒關西 , 遊戲中有這樣的設定就是給玩家去用的 ,
所以按自己的喜好就是可以的了...

每天的工作已有很大壓力了 , 玩遊戲最重要是開心嘛 , 何必再增加自己的壓力呢

原帖由 傻山乂 於 10-9-14 01:58 PM 發表
雙手杖係左手/右手的""我想一問點樣可以用埋盾-3-

你2隻手都拎杖了 , 那有手去拎盾啊 ><

當玩家使用雙手的武器的時間 , 不能同時用左手的輔助武器啊

明D唔明D...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 02:05 PM , Processed in 0.037213 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存