2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 大家泥討論一下... 隻Game無可救藥的地方... ...
樓主: maverickc
go

[討論] 大家泥討論一下... 隻Game無可救藥的地方... [複製鏈接]

原帖由 wtftung 於 10-9-13 02:52 AM 發表

點解煉火就一定要無敵?? 點解尖石唔可以打水寵?? 完全唔知你點解有噤既諗法...
如果相剋左, 暗劍殺唔到信仰, 信仰可以回血or復活隊友...
唯一同意的, 係技能強度真係好需要調整...

點解煉火就一定要無敵?? 點解尖石唔可以打水寵?? 完全唔知你點解有噤既諗法...
如果相剋左, 暗劍殺唔到信仰, 信仰可以回血or復活隊友...
唯一同意的, 係技能強度真係好需要調整...<<呢個係你回覆人地既野
如果照以上所講-,-暗信的話, 點克- -?不切實際- -
然後, 我係指, ec你都預左係輔助系架啦, 打王的話..聖靈高森啟蒙回埋血都無時間出攻技-_-"
我自然ec, 聖0左有時間出下攻技的話, 聖靈左都有幾百一下, 打三下. 補刀ok
就輔助人物黎講, 我覺得無問題囉, 無必要怨佢d攻技.
只係, 你既「如果相剋左, 暗劍殺唔到信仰, 信仰可以回血or復活隊友...」呢句我實在無奈姐
你有學信仰你個人唔會變光屬架嘛-_-"同埋5屬防真係好少. 唔會起太多作用, 5屬防的話會有幾十既差別囉.

你有冇打過黑王子?? 同貓頭鷹?? 佢地係唔係出黑魔法???
我完全冇怨到信仰既攻技...

然後, 用魔攻寵做支援, 你個戰殺完隻寵之後你覺得你隻寵秒到人?

你同我P下睇下寵殺唔殺到人啊拿...

到時佢咪又係金鋼結界.(ec的話)

金剛結界唔係大晒, 你試下o係我樣前金剛結界... 我打到你飛起都仲得!!

之後咪又係比人法術打後排, 姐係戰士唔洗玩._.
就算秒到, 都要用多一回合既時間去殺寵先.
就呢點而言, 已經趕絕左戰士, 一旦比人出先, 就要屈兩回合先到自己打人地隻人物

真係睇唔到趕絕戰士左去邊, 定係你自己趕絕左你自己??
我講過, 戰士可以有打到較後目標的技, 不過只可以有一招, 最多兩招... (睇返之前, 唔記得邊個回應)
不過其他技能應該要只可以打到較前目標 (缺點), 攻擊力提升(優點), 令戰術更加豐富... 錯左o係邊??

原帖由 maverickc 於 10-9-13 12:49 PM 發表

唯一同意的, 係技能強度真係好需要調整...

信仰多果5點暗防, 我寧願點光引, 多少少體, 多少少防.
同埋你一直用暗劍做例子, 我先用返暗劍做例子而已.

隻game, 除左暗劍, 仲有 火木水金土系各3招, 物理攻擊劍士, 旅人各3招以上... 有20種技以上係打光明100%... 而且光明攻擊技打得一個人/第3回合先打到十字<<你回的
呢到令我覺得你有點兒怨光技姐-___-"唔係就算-___-"

然後, 用魔攻寵做支援, 你個戰殺完隻寵之後你覺得你隻寵秒到人?<<
我唔知你果隻秒唔秒到人, 但我個ser我同d幻c p佢地就一定秒唔到我, 再者, 你係以幻黎講丫嘛, 幻打到後排, 有咩所謂? 我唔覺戰士既寵秒到後排-_-"!

金剛結界唔係大晒, 你試下o係我樣前金剛結界... 我打到你飛起都仲得!!<<
唔好咁串好-___-"我打呢句, 係因為你之前回人回左句:「當然, 劍士防高, 可以自己做肉盾, 加魔法寵, 噤先唔洗成日鬧人地金剛結界... 因為有物攻有魔攻...」
你真係咁勁既, 開隻劍打人地金鋼結界打到飛起囉, 呢句又係你自己打, 比人駁返又要用幻c串人, 係咪串左d呢-_-"?

我講過, 戰士可以有打到較後目標的技, 不過只可以有一招, 最多兩招... (睇返之前, 唔記得邊個回應)
不過其他技能應該要只可以打到較前目標 (缺點), 攻擊力提升(優點), 令戰術更加豐富... 錯左o係邊??<<
比你打到後面..但又得一招/兩招, 無乜用, 後排, 傷又低左, 萬一比人出先, 都係要兩回合, 一係比人金鋼結界, 一係比人打兩回合
打王仲慘...隻王係最後面...打都打唔到-___-"要等清哂前排, 先可以用100%攻打後排._.

原帖由 wtftung 於 10-9-14 11:46 AM 發表

隻game, 除左暗劍, 仲有 火木水金土系各3招, 物理攻擊劍士, 旅人各3招以上... 有20種技以上係打光明 ...

哦... 明白...

隻game, 除左暗劍, 仲有 火木水金土系各3招, 物理攻擊劍士, 旅人各3招以上... 有20種技以上係打光明100%... 而且光明攻擊技打得一個人/第3回合先打到十字<<你回的
呢到令我覺得你有點兒怨光技姐-___-"唔係就算-___-"

我原本都想分析返7個系的強弱優劣... 不過... 隻Game除左幾招之外都冇人用嫁喇... 唔分析了... =_='

然後, 用魔攻寵做支援, 你個戰殺完隻寵之後你覺得你隻寵秒到人?<<
我唔知你果隻秒唔秒到人, 但我個ser我同d幻c p佢地就一定秒唔到我, 再者, 你係以幻黎講丫嘛, 幻打到後排, 有咩所謂? 我唔覺戰士既寵秒到後排-_-"!

你o係吉ser??? 我隻寵打同我同Lv的... 唔秒都半死...
幻劍唔知得唔得呢...
而且... 隻Game可以雙修(三修)的...

金剛結界唔係大晒, 你試下o係我樣前金剛結界... 我打到你飛起都仲得!!<<
唔好咁串好-___-"我打呢句, 係因為你之前回人回左句:「當然, 劍士防高, 可以自己做肉盾, 加魔法寵, 噤先唔洗成日鬧人地金剛結界... 因為有物攻有魔攻...」
你真係咁勁既, 開隻劍打人地金鋼結界打到飛起囉, 呢句又係你自己打, 比人駁返又要用幻c串人, 係咪串左d呢-_-"?

其實, 如果你要已劍士去同金剛結界比, 我係冇野好講的... 劍士都可以學金剛結界... 學習條件低, 又唔係計精...
好耐之前我出過一個討論...
為何pvp唔俾金剛結界...??
俾金剛剋死, 只怪自己過份追求強壯的身體力量, 而放棄了智慧的培育與救人的精神...
俾結界剋死, 只怪自己過份追求華麗的魔法, 而放棄了力量的訓練, 與堅韌的精神力...
但係你又會否為了破金剛結界, 而學習攻擊力可笑的麻吉攻擊呢??
死於中毒只好怪自己冇學自然系的解毒...
死於死亡宣告就飲恨為何冇學信仰招解除死宣...

不要怪技能, 怪只怪自己沒有做好能力分配, 及應付唔用情況的準備...

不過其他技能應該要只可以打到較前目標 (缺點), 攻擊力提升(優點), 令戰術更加豐富... 錯左o係邊??<<
比你打到後面..但又得一招/兩招, 無乜用, 後排, 傷又低左, 萬一比人出先, 都係要兩回合, 一係比人金鋼結界, 一係比人打兩回合
打王仲慘...隻王係最後面...打都打唔到-___-"要等清哂前排, 先可以用100%攻打後排._.

當你5個人打王... 你係劍士... 打到後方...
第一回合全部人直接打王... 當每人都打王1000血... 不過只打到75%...75%X5= 375%=3750血...
第二回合如是... 都係總共3750血

又例如, 都係5個人打王... 你係劍士, 大部份技只打到前方, 不過攻擊力高... 有一至兩招打到後方
第一回合, 你先打王前的寵... 秒左... 都係當每人都打王1000血... 仲有4個人可打王... 打到100%... 100%X4=400%=4000血... 仲要打死多一隻...
第二回合... 劍士因為王前冇寵可以直接攻擊... 100%X5=500%=5000血

到底邊樣好D呢??

原帖由 maverickc 於 10-9-14 01:30 PM 發表

哦... 明白...

隻game, 除左暗劍, 仲有 火木水金土系各3招, 物理攻擊劍士, 旅人各3招以上... 有2 ...

幻劍唔知得唔得呢...<<
幻係計精..劍係計力._. 好難下喎, 就算你點幻淨係為左有果d寵物既能力-___-"我覺得有點兒浪費幻既技姐-3-不過呢點隨你

其實, 如果你要已劍士去同金剛結界比, 我係冇野好講的... 劍士都可以學金剛結界... 學習條件低, 又唔係計精...
俾金剛剋死, 只怪自己過份追求強壯的身體力量, 而放棄了智慧的培育與救人的精神...
俾結界剋死, 只怪自己過份追求華麗的魔法, 而放棄了力量的訓練, 與堅韌的精神力...<<(ps, 所以暗毀好好用-v-嘻)
但係你又會否為了破金剛結界, 而學習攻擊力可笑的麻吉攻擊呢??
死於中毒只好怪自己冇學自然系的解毒...<<(ps. 好彩我雙開暗毀+自信- -v)
死於死亡宣告就飲恨為何冇學信仰招解除死宣...<<
我要用戰去比..係因為你自己用戰去講先的-___-"同埋戰要打左前排先..萬一比人金鋼結界..已經失去哂戰士高攻既好處-__-"
可能要整一招高階技...可以破金鋼既技-___-"

第一回合全部人直接打王... 當每人都打王1000血... 不過只打到75%...75%X5= 375%=3750血...
又例如, 都係5個人打王... 你係劍士, 大部份技只打到前方, 不過攻擊力高... 有一至兩招打到後方
第一回合, 你先打王前的寵... 秒左... 都係當每人都打王1000血... 仲有4個人可打王... 打到100%... 100%X4=400%=4000血... 仲要打死多一隻...
第二回合... 劍士因為王前冇寵可以直接攻擊... 100%X5=500%=5000血
到底邊樣好D呢??

你呢個解譯..只可以用係d秒到既野身上, 打小女孩用唔著-___-"
如果係用係d秒到既王到-___-"75%好少事姐-v-
如果係打d秒唔到既王..我諗會全隊打前排先囉= =v
拿...35至75...我諗55或以下都唔洗理佢75%定100%, 好易打.
65, d怪秒到既, 可以劍打前排先..
到75, 王前既怪都可以秒到既, 到呢一刻, 劍仲未比人趕絕.
到小女孩...
 泥 水
火 女
土 水 金
我覺得一個戰要秒果隻水兔真係好難-3-
當我地廢啦下..我暗劍一下4千, 打完3下全中, 都要多兩次煉火(1個1下3千, 另1個1下2千)
wow-___-"我而家先知約3萬血..
你要一下1萬先秒到-___-"
你個例子真係好勉強..

原帖由 wtftung 於 10-9-14 02:46 PM 發表

幻劍唔知得唔得呢...

幻劍唔知得唔得呢...<<
幻係計精..劍係計力._. 好難下喎, 就算你點幻淨係為左有果d寵物既能力-___-"我覺得有點兒浪費幻既技姐-3-不過呢點隨你

幻劍點會浪費... 幻師係一個百榙的職業... 如果幻劍, 主要會加被動技, 仲有7階8階的加+35%武化, 法化等既技能,
好似殺破狼噤... 幻毀, 高攻又高防... 不知幾勁... 唔通佢又浪費左?? 不要一知半解...

俾結界剋死, 只怪自己過份追求華麗的魔法, 而放棄了力量的訓練, 與堅韌的精神力...<<(ps, 所以暗毀好好用-v-嘻)
死於中毒只好怪自己冇學自然系的解毒...<<(ps. 好彩我雙開暗毀+自信- -v)
死於死亡宣告就飲恨為何冇學信仰招解除死宣...<<
我要用戰去比..係因為你自己用戰去講先的-___-"同埋戰要打左前排先..萬一比人金鋼結界..已經失去哂戰士高攻既好處-__-"
可能要整一招高階技...可以破金鋼既技-___-"

你講到金剛結界... 你認為d人會金剛自己前面隻寵, 而唔金剛自己噤"醒"??
所有物理攻擊打金剛都無效... 你只係講戰士做咩呢又??? making fun??
你講緊1p1的話, 如果你只係得物攻噤單一的話, 俾金剛屈死, 抵你死!!

到底邊樣好D呢??

你呢個解譯..只可以用係d秒到既野身上, 打小女孩用唔著-___-"
如果係用係d秒到既王到-___-"75%好少事姐-v-
如果係打d秒唔到既王..我諗會全隊打前排先囉= =v
拿...35至75...我諗55或以下都唔洗理佢75%定100%, 好易打.

就係因為咩屬性都冇, 又冇企位分別, 先至易打... 因為根本唔洗用腦...
所以你先話易打... 因為只會係噤出煉火... 一係斷空... 企位唔洗理, 屬性唔洗理... 唔易就有鬼...

65, d怪秒到既, 可以劍打前排先..
到75, 王前既怪都可以秒到既, 到呢一刻, 劍仲未比人趕絕.
到小女孩...
 泥 水
火 女
土 水 金
我覺得一個戰要秒果隻水兔真係好難-3-
當我地廢啦下..我暗劍一下4千, 打完3下全中, 都要多兩次煉火(1個1下3千, 另1個1下2千)
wow-___-"我而家先知約3萬血..
你要一下1萬先秒到-___-"
你個例子真係好勉強..

只係講一個例子, 你噤鍾意打後排先, 唔一定要選劍士... 而且, 劍士都有招打後排, 你唔好講到好似冇招打噤樣...
劍士有打近身強力技, 叫有特色...
你鍾意打後排, 劍士都有招...
暗劍打到後排, 我接受唔到, 想打後排用斷空囉, 劍士"真空閃"打到後排都得...
仲有... 打少女唔一定要打左少女先
降魔攻都可以...
唔好講難玩左... 條件是對等的, 少女打你後排都係得75%攻擊力...
r噤樣隻game更有戰績性... 你明唔明咩係戰略性...??

原帖由 maverickc 於 10-9-14 04:10 PM 發表

幻劍唔知得唔得呢...

幻劍點會浪費... 幻師係一個百榙的職業... 如果幻劍, 主要會加被動技, 仲有7階8階的加+35%武化, 法化等既技能,
好似殺破狼噤... 幻毀, 高攻又高防... 不知幾勁... 唔通佢又浪費左?? 不要一知半解...<<

我話浪費-3-只係個人覺得大亂舞pvp挺強而已-___-" 我無話佢d加成唔勁-___-"
我有講明我認同d能力既加成-___-"

你講到金剛結界... 你認為d人會金剛自己前面隻寵, 而唔金剛自己噤"醒"??
所有物理攻擊打金剛都無效... 你只係講戰士做咩呢又??? making fun??
你講緊1p1的話, 如果你只係得物攻噤單一的話, 俾金剛屈死, 抵你死!!<<

我係講金鋼結界, 但係我邊1句話d人金鋼自己隻寵- -?
我只係講戰士..只係因為係你自己拎戰士做例子先的, making fun果個係你.
再者, 我無話過要比金鋼屈死- -, 作為討論-___-"我都仲係覺得你份人唔好咁串好, 仲要串係d錯既地方.
明明係你自己用戰做例子先, 咁唔通我無啦啦又拎毀黎講?
你用完戰做例子, 又要轉例子.
一定用戰做例子既原因係, 講緊pvp分前後, 戰士變相一定要打寵先, 都變相有機會比人金鋼結界
你話認為劍應該大部份技只可以打前排丫嘛. 當然你話真空閃可以打後, 都無乜所謂既.
但我諗真空閃係秒唔到人架囉- -唔知你地幾攻啦下但我個ser應該無人得
係呢個大前提下, 我先要用戰做例子, 去說明點解變左pvp對戰好不利.

只係講一個例子, 你噤鍾意打後排先, 唔一定要選劍士... 而且, 劍士都有招打後排, 你唔好講到好似冇招打噤樣...
暗劍打到後排, 我接受唔到, 想打後排用斷空囉, 劍士"真空閃"打到後排都得...
降魔攻都可以...
唔好講難玩左... 條件是對等的, 少女打你後排都係得75%攻擊力...
r噤樣隻game更有戰績性... 你明唔明咩係戰略性...??<<

我都知唔一定要打左少女先, 但係有得選擇既情況下, 我諗你都仲係會打左佢先囉
我無話佢無招打, 你自己都話可能1/2招左右.
我從來無講難玩左, 只係你講到咁勁, 戰士秒完前排d人可以打後面d怪100%咁
我只係唔覺戰後期可以秒到姐.
佢秒唔到的話, 大家都會選擇打前排先, 條件對等.
但你就講到好似戰負責d好重要既位置因為高攻可以幫人秒左前排先咁.
呢個例子真係好勉強.

戰略性有係有, 根據範圍同攻擊力本身就有戰略性
不過加左前後排既防加成更多咁解
但我從來無話唔認同前後排.防既加成
只係唔認同你果個例子姐.

玩過星曲WEB

屬性系統唔開是一大敗北!
有人話,如果d怪係水系.煉火點升
用尖石打其實冇問題囉我想講
再唔係咪由暗師/學暗系技打囉

唔通你地想樣樣剋哂?咁開黎都冇意思,只係叫你諗下放咩技的話

原帖由 wtftung 於 10-9-14 05:00 PM 發表

好似殺破狼噤... 幻毀, 高攻又高防... 不知幾勁... 唔通佢又浪費左?? 不要一知半解...

好似殺破狼噤... 幻毀, 高攻又高防... 不知幾勁... 唔通佢又浪費左?? 不要一知半解...<<

我話浪費-3-只係個人覺得大亂舞pvp挺強而已-___-" 我無話佢d加成唔勁-___-"
我有講明我認同d能力既加成-___-"

你講緊1p1的話, 如果你只係得物攻噤單一的話, 俾金剛屈死, 抵你死!!<<

我係講金鋼結界, 但係我邊1句話d人金鋼自己隻寵- -?
我只係講戰士..只係因為係你自己拎戰士做例子先的, making fun果個係你.
再者, 我無話過要比金鋼屈死- -, 作為討論-___-"我都仲係覺得你份人唔好咁串好, 仲要串係d錯既地方.
明明係你自己用戰做例子先, 咁唔通我無啦啦又拎毀黎講?
你用完戰做例子, 又要轉例子.
一定用戰做例子既原因係, 講緊pvp分前後, 戰士變相一定要打寵先, 都變相有機會比人金鋼結界
你話認為劍應該大部份技只可以打前排丫嘛. 當然你話真空閃可以打後, 都無乜所謂既.
但我諗真空閃係秒唔到人架囉- -唔知你地幾攻啦下但我個ser應該無人得
係呢個大前提下, 我先要用戰做例子, 去說明點解變左pvp對戰好不利.

我係唔認為劍士可以招招都可以打到後面... 一到兩招好夠用... 其他改作近高攻會令劍士更好發揮...
咩叫變相一定要打寵先?? 你以為用毀人地就冇機會金剛結界咩... 機會係一樣的...

仲有... 講金剛結界好無聊... 講到口都臭...
你講到咩角色都要點點點點... 講到劍士大部份技只可以打前排先係唔公平既...
噤樣, 係唔係個個職業都要有毀o個招煉火先夠公平...??
有技打一隻, 有技打十字, 有技打一排, 有技打3隻, 有技打字, 有技打一直行... 有技放棄打後面o個隻目標, 而換來強大的攻擊, 有問題咩??
劍士防高, 近攻高, 又有技可以打到後排目標... 你仲想點??
如何趕絕呢?? 趕左去邊...

降魔攻都可以...
r噤樣隻game更有戰績性... 你明唔明咩係戰略性...??<<

我都知唔一定要打左少女先, 但係有得選擇既情況下, 我諗你都仲係會打左佢先囉
我無話佢無招打, 你自己都話可能1/2招左右.
我從來無講難玩左, 只係你講到咁勁, 戰士秒完前排d人可以打後面d怪100%咁
我只係唔覺戰後期可以秒到姐.
佢秒唔到的話, 大家都會選擇打前排先, 條件對等.
但你就講到好似戰負責d好重要既位置因為高攻可以幫人秒左前排先咁.
呢個例子真係好勉強.

如果高近攻的劍士, 可以用3回合秒到前排, 而遠攻的魔法師... 要4回合先秒到前排呢??
你到底明唔明人地講緊乜嫁...

戰略性有係有, 根據範圍同攻擊力本身就有戰略性
不過加左前後排既防加成更多咁解
但我從來無話唔認同前後排.防既加成
只係唔認同你果個例子姐.

你講緊85, 75, 65, 55, 45, 35副.... 你話緊75副以上唔適用... 噤65, 55, 45, 35呢??
4比2, 到底邊個係大多數... 不要拿少數例子做反駁... 我講既係大多數情況... 而唔係少數情況...
咩事都有例外的... 唔好用特定情況去"討論"普遍的例子...
你除左少女之外, 真係有幾多副王前的小怪強到一rd秒唔到??

原帖由 tommy714 於 10-9-14 05:08 PM 發表
屬性系統唔開是一大敗北!
有人話,如果d怪係水系.煉火點升
用尖石打其實冇問題囉我想講
再唔係咪由暗師/學暗系技打囉

唔通你地想樣樣剋哂?咁開黎都冇意思,只係叫你諗下放咩技的話

的確... 冇屬性相剋既game, 又咩特色同樂趣可言...
火系打水系都可以100%, 聽到都笑大人個口...
火系打木系同打水系既攻擊力係一樣的就更白痴低能...
而且, 除左自然系CD過長而又冇咩大作用的水系木系有小小破防既功效之外... 就冇咩其他技有特效...
如果可以, 火系有特技附加燃燒, 水系有特技減魔攻,  金系有特技降物攻, 木系有特技降物防(已有), 土系有特技降魔防, 暗系有技減魔命中, 光系有特技減物命中...
戰略就可以有更大變化...

原帖由 maverickc 於 10-9-14 05:36 PM 發表

我係唔認為劍士可以招招都可以打到後面... 一到兩招好夠用... 其他改作近高攻會令劍士更好發揮...
咩叫變相一定要打寵先?? 你以為用毀人地就冇機會金剛結界咩... 機會係一樣的...

<你話金鋼屈死戰我先用毀去做例子,同我用金鋼結界你就用幻做例子一樣.

你講到咩角色都要點點點點... 講到劍士大部份技只可以打前排先係唔公平既...
有技打一隻, 有技打十字, 有技打一排, 有技打3隻, 有技打字, 有技打一直行... 有技放棄打後面o個隻目標, 而換來強大的攻擊, 有問題咩??
劍士防高, 近攻高, 又有技可以打到後排目標... 你仲想點??

<講真..個個職業都有類似煉火果招的話都幾公平-___-"
有技放棄打後面o個隻目標, 而換來強大的攻擊, 有問題咩??
<無問題-___-"根本有前後排防既加成的話, 個個職都可以放棄打後排而打前排
<原本戰係pvp高攻高防既地方比人趕絕左姐- -.

如果高近攻的劍士, 可以用3回合秒到前排, 而遠攻的魔法師... 要4回合先秒到前排呢??
<你打一隻人地打幾隻-___-", 當前排有3隻, 你9個回合先可以用100%攻打哂後面既怪
  但係魔法師, 4回合已經清哂前面d怪, 咁你又明唔明個分別係邊?!

你講緊85, 75, 65, 55, 45, 35副.... 你話緊75副以上唔適用... 噤65, 55, 45, 35呢??
4比2, 到底邊個係大多數... 不要拿少數例子做反駁... 我講既係大多數情況... 而唔係少數情況...
咩事都有例外的... 唔好用特定情況去"討論"普遍的例子...
你除左少女之外, 真係有幾多副王前的小怪強到一rd秒唔到??
<最慘係, 你果d適用既例子, 係連巫師都可以秒到既野
  既然戰同巫都秒到, 咁緊係選可以打複數既巫啦.

原帖由 wtftung 於 10-9-14 05:48 PM 發表

<你話金鋼屈死戰我先用毀去做例子,同我用金鋼結界你就用幻做例子一樣.

我都係唔明你講咩... 你又明唔明自己講緊咩呢??

<講真..個個職業都有類似煉火果招的話都幾公平-___-"

低能!! 白痴!! 弱智!!
竟然有人會要求一隻game入面個個角色都係同一類型, 同一特色...
一隻game入面, 學唔同既技能, 得到唔同效果, 有唔同特色, 噤先係遊戲...
十級On9到爆!!

有技放棄打後面o個隻目標, 而換來強大的攻擊, 有問題咩??
<無問題-___-"根本有前後排防既加成的話, 個個職都可以放棄打後排而打前排

打前定打後係個人決定...
你有咩證據認為個個職都會放棄打後唔打前??
所有都係戰術問題...
有人鍾意加自己攻擊, 有人鍾意減對方攻擊, 有人鍾意加自己防禦, 又有人鍾意破壞人地防禦...
有人鍾意殺左肉盾先, 有人鍾意打死魔師先, 又有人好僧醫師, 要殺之而後快; 有人唔鍾意旅人的清場斷空, 有人唔鍾意自然的附加技能...
有人唔鍾意對方的加攻/降攻寵

以上所有變數都會影響到玩家打前打後...
不要坐井觀天... 要以客觀角度去睇事物... 太一概而論了...

<原本戰係pvp高攻高防既地方比人趕絕左姐- -.

1, 我完全唔認為戰玩pvp好勁...
2, 而且我更加完全冇趕絕到戰士...
3, 增加特色, 改善遊戲, 加強戰術運用, 改變比毀滅較弱勢的戰士...
"作繭自縛" 者...

<你打一隻人地打幾隻-___-", 當前排有3隻, 你9個回合先可以用100%攻打哂後面既怪
  但係魔法師, 4回合已經清哂前面d怪, 咁你又明唔明個分別係邊?!

你噤鍾意一隻打幾隻, 就應該玩毀或旅,
又想高攻, 又想高防, 又想高殺怪速度...
訓醒未啊你...
你係唔係唔記得有鳳天?? 鳳天可以打較前目標一行... 如果清左前行, 就可以打中行...
你殺左其中一行既前排寵, 前面冇寵o個個角色就冇左75%加成啦...
你有冇玩過pvp, 有人鍾意用煉火/鳳天打一行, 有人會用暗劍殺一人, 有人會斷空清場,  有人會加強防禦...
所有都係戰術... 你明唔明!! 戰術!!

<最慘係, 你果d適用既例子, 係連巫師都可以秒到既野
  既然戰同巫都秒到, 咁緊係選可以打複數既巫啦.

最後... 唔好同我講我搞到戰士幾難行, 幾難用...
你所講既打一行...
我係幻信... 玩左幾個月都冇試過... 都冇奢望過...
遊戲開始, 我就用幻C... 一路我都係辛辛苦苦, 一隻一隻噤打...
講辛苦, 戰士一定唔會比幻C條路難行... 我都係行左哩條路幾個月... 先至有噤多人o係Game度認識我, 認同我...
不要再用你小朋友向父母咋嬌的態度泥講我有幾不近人情地減弱了戰士的生存空間...

原帖由 yanga0302 於 10-9-14 06:54 PM 發表

抱歉, 討論的過程中...火藥味有點兒太重... 請見諒...

原帖由 maverickc 於 10-9-14 09:08 PM 發表

竟然有人會要求一隻game入面個個角色都係同一類型, 同一特色...
一隻game入面, 學唔同既技能, 得到唔同效果, 有唔同特色, 噤先係遊戲...
十級On9到爆!!<<
好明顯我係講笑-___-"呢句野你邊忽見我認真- -?! 要講公平事實真係幾公平-___-"不過真係無人會咁樣要求囉, 再者- -我無要求
係你自己火上腦-,-係你自己on9上腦- -關我乜事

你有咩證據認為個個職都會放棄打後唔打前??<<<我邊一句話打後唔打前= =?你係咪掉轉左野定睇錯野?!
所有都係戰術問題...
有人鍾意加自己攻擊, 有人鍾意減對方攻擊, 有人鍾意加自己防禦, 又有人鍾意破壞人地防禦...
有人鍾意殺左肉盾先, 有人鍾意打死魔師先, 又有人好僧醫師, 要殺之而後快; 有人唔鍾意旅人的清場斷空, 有人唔鍾意自然的附加技能...

係100%先秒到而75%秒唔到既情況下, 要打前排既理由係多左.同埋我係話「無問題-___-"根本有前後排防既加成的話, 個個職都可以放棄打後排而打前排」我無話佢地一定會/要打前排.我只係指個個職都有得選擇, 反而戰既選擇少左姐.

訓醒未啊你...
你係唔係唔記得有鳳天?? 鳳天可以打較前目標一行... 如果清左前行, 就可以打中行...
你殺左其中一行既前排寵, 前面冇寵o個個角色就冇左75%加成啦...
你有冇玩過pvp, 有人鍾意用煉火/鳳天打一行, 有人會用暗劍殺一人, 有人會斷空清場,  有人會加強防禦...

係你拎局數做例子我先用返局數做例子, 局數你嘈唔贏, 你又要用第二個例子去講. pvp緊有玩過, 偶然競技場pvp第一名架啦-,-. 係你自己要用戰打3回合, 毀打4回合去做個比較, 咁我都只係以例子去解譯你呢個比較只係限1p1. 再者, 鳳天攻擊力比煉火低, 打既次數都少, 實用率真係少之又少. 戰術, 所謂戰術! 我真係未見過有人會pvp用鳳天!真係未見過!!! 斷空煉火暗劍都有, 就真係未見過鳳天. 戰士一隻一隻咁打都快過用鳳天.

你所講既打一行...
遊戲開始, 我就用幻C... 一路我都係辛辛苦苦, 一隻一隻噤打...
講辛苦, 戰士一定唔會比幻C條路難行... 我都係行左哩條路幾個月... 先至有噤多人o係Game度認識我, 認同我...
不要再用你小朋友向父母咋嬌的態度泥講我有幾不近人情地減弱了戰士的生存空間...

「小朋友向父母咋嬌」, 好笑-___-"你有幾「父母」呀?!一隻一隻咁打...我相信萬一真係大部份技唔可以打後排的話, 戰士條路一定會辛苦過你幻信條路囉!

原帖由 wtftung 於 10-9-14 10:08 PM 發表

十級On9到爆!!

十級On9到爆!!<<
好明顯我係講笑-___-"呢句野你邊忽見我認真- -?! 要講公平事實真係幾公平-___-"不過真係無人會咁樣要求囉, 再者- -我無要求
係你自己火上腦-,-係你自己on9上腦- -關我乜事

你有咩證據認為個個職都會放棄打後唔打前??<<<我邊一句話打後唔打前= =?你係咪掉轉左野定睇錯野?!
所有都係戰術問題...

係100%先秒到而75%秒唔到既情況下, 要打前排既理由係多左.同埋我係話「無問題-___-"根本有前後排防既加成的話, 個個職都可以放棄打後排而打前排」我無話佢地一定會/要打前排.我只係指個個職都有得選擇, 反而戰既選擇少左姐.

訓醒未啊你...

係你拎局數做例子我先用返局數做例子, 局數你嘈唔贏, 你又要用第二個例子去講. pvp緊有玩過, 偶然競技場pvp第一名架啦-,-. 係你自己要用戰打3回合, 毀打4回合去做個比較, 咁我都只係以例子去解譯你呢個比較只係限1p1. 再者, 鳳天攻擊力比煉火低, 打既次數都少, 實用率真係少之又少. 戰術, 所謂戰術! 我真係未見過有人會pvp用鳳天!真係未見過!!! 斷空煉火暗劍都有, 就真係未見過鳳天. 戰士一隻一隻咁打都快過用鳳天.

你所講既打一行...

「小朋友向父母咋嬌」, 好笑-___-"你有幾「父母」呀?!一隻一隻咁打...我相信萬一真係大部份技唔可以打後排的話, 戰士條路一定會辛苦過你幻信條路囉!

我唔想同D無聊人炮文了... 浪費我太多時間...
你o係"吉Ser"有時拎到第一... 好叻wo... 恭喜你...

歡迎挑戰!!!!

回復 56# 奧羽乂殺破狼 的帖子

吉ser廢姐 頭10名得返幾個會玩, 平時同我組隊果兩個都無玩
2萬7可因白白比左個3開既人

原帖由 奧羽乂殺破狼 於 10-9-15 01:18 AM 發表
歡迎挑戰!!!!

我唔敢挑戰你啦~~ 你太勁...

原帖由 wtftung 於 10-9-15 09:11 AM 發表
吉ser廢姐 頭10名得返幾個會玩, 平時同我組隊果兩個都無玩
2萬7可因白白比左個3開既人

合左ser之後, 記得搵我同殺破狼挑戰 @@

原帖由 maverickc 於 10-9-15 01:04 PM 發表

合左ser之後, 記得搵我同殺破狼挑戰 @@

= =真囂張喔....小伙子...haha

@@順手賣個廣告....招人 1p1.....報名費1000...我先手輸比1m可因!!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 04:04 PM , Processed in 0.038660 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存