2000FUN論壇

搜索
go

打地精 感想 [複製鏈接]

和一般紫國場一樣 d人好昜淆(前線後面有d魔 前面一退 一彈都唔放就走) 最重要d人好愛打中間 (之前我都係)
之前d人成日叫打上路 e家終於明
之前我打中好多次都係打到人地城
之後3隻死0 同成堆人送你返去+壓番你城
再過7-18分鐘就比qm|爆左(對如有qm|+中間無牆 多數都會行中爆)
其實如果d人 唔好感昜淆 打上、中、下沒咩關係但中間你一退就好易比人壓到城(對方唔洗死0幫)
所以如果係好昜淆果d人(唔好騙人) 你就唔好去打中
去打上`下路la               
新手感想 如有不對 不好插我丅[]丅 比下意見就好

唔中打路既原因係冇野打; 又冇野比你拆; 擴ob係中間人地行一陣就拆到你支ob 打上下路係因為如果壓得好; 就可以擴多啲ob 中間插1支ob/侵就夠 搵騎睇城唔洗煩 同埋打中間;近人地城位 人地重生就清晒你地.中間打黎冇用 最多得1 2支ob比你拆 想玩拆ob 去下路仲好

但是d人正到....
我一開始就叫唔好打中
它地又唔理
結果比人qm(好彩建左牆)

原帖由 terry757 於 10-10-30 01:18 PM 發表
但是d人正到....
我一開始就叫唔好打中
它地又唔理
結果比人qm(好彩建左牆)

-.-樓主...原來你就係個場係地精中間起牆ge個個人....
我真係第一次見到有人係地精中間封牆(我唔知之前有冇la..)
....就算封左牆...qml如舊都係跳到上來=.=....
如果中間冇人守,你封左牆,qml一樣可以行到上來.中間有兩條分叉路
一左一右,你個場封左你左手邊那條路,咁右邊呢?你認為出qml的那個人真的是白痴._".?
樓主你講這麼多,都係想為自己在地精起牆作辨護吧?
不過..我真係第一次見有人係地精中間起牆...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 帥鬼xd 於 2010-10-30 12:06 PM 發表
唔中打路既原因係冇野打; 又冇野比你拆; 擴ob係中間人地行一陣就拆到你支ob 打上下路係因為如果壓得好; 就可以擴多啲ob 中間插1支ob/侵就夠 搵騎睇城唔洗煩 同埋打中間;近人地城位 人地重生就清晒你地.中間打黎 ...

戰場上係要有戰術指揮官同埋突擊隊.

(仲要唔好太多介遊,否則會壓唔到線)

原帖由 我是雞仔 於 10-10-31 06:53 PM 發表

戰場上係要有戰術指揮官同埋突擊隊.

(仲要唔好太多介遊,否則會壓唔到線)

一個諸葛孔明就夠。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 04:35 AM , Processed in 0.030495 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存