2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 IRIS 瞳光Online ###成日見到d人話亂殺人 話人無q聊 大家入黎睇### ...
go

[討論] ###成日見到d人話亂殺人 話人無q聊 大家入黎睇### [複製鏈接]

呢隻game比人殺咪比人殺囉 成日比人殺完就話人地無聊 on9
無錯 你係有權話人 唔好同我講我有權殺人 人地有權吊我

隻game如果係pvp地圖無得殺人 我好想問你一句
50左封頂, 刷哂副本之後可以做d乜野?? 刷怪?? 但係刷怪為左乜野??
為左賺錢買裝??收到勁既金裝紫裝之後呢? 咪同人打交用囉
你可以唔認同我講法 但係你話我知一個50lv封頂人 賺夠錢儲齊裝可以做乜野

呢隻game主要最終目的就係殺人 唔殺人既把武器沖+8+9做乜
咁努力賺錢刷怪收金裝紫裝做乜 唔好同我講收黎係打副本同打怪
打副本同刷怪全藍裝同全紫裝刷怪無分別囉
仲有 一班50封頂人 試問打哂所有副本之後而家可以做到d乜野
唔通真係要日日坐水池咩?.?
隻game封頂完賺夠錢儲齊裝要日日坐水池你玩唔玩先

同意!
人地勁裝...你就去整番套勁裝...
去殺番佢囉!!!!

呢隻game比人殺咪比人殺囉 成日比人殺完就話人地無聊 on9 (第一隻GAME?隻隻GAME都係咁架喎)
無錯 你係有權話人 唔好同我講我有權殺人 人地有權吊我 (你殺佢,佢吊你有咩問題?唔比人吊得咪UNSTALL囉!)

隻game如果係pvp地圖無得殺人 我好想問你一句
50左封頂, 刷哂副本之後可以做d乜野?? 刷怪?? 但係刷怪為左乜野?? (可以幫D新手/未50既朋友升級解任)
為左賺錢買裝??收到勁既金裝紫裝之後呢? 咪同人打交用囉 (打戰場/保護自己/保護D被受害玩家-0- )
你可以唔認同我講法 但係你話我知一個50lv封頂人 賺夠錢儲齊裝可以做乜野 (去做超人保衛地球~HAHA~~)
呢隻game主要最終目的就係殺人 唔殺人既把武器沖+8+9做乜 (打飛人地唔比人殺,準備升60)
咁努力賺錢刷怪收金裝紫裝做乜 唔好同我講收黎係打副本同打怪 (同上)
打副本同刷怪全藍裝同全紫裝刷怪無分別囉 (同上)
仲有 一班50封頂人 試問打哂所有副本之後而家可以做到d乜野 (同上)
唔通真係要日日坐水池咩?.? (同上)
隻game封頂完賺夠錢儲齊裝要日日坐水池你玩唔玩先 (同上)

其實隻GAME殺人冇咩問題,做得PVP圖都係想你地互殺!但係你無啦啦殺人就會比人吊亦都無可口非!
我想反問返,如果你冇乜裝物裝,你想唔想比人殺?正所謂己所不容勿施於人!

原帖由 小密烽嗡嗡嗡 於 10-11-5 07:20 AM 發表
同意!
人地勁裝...你就去整番套勁裝...
去殺番佢囉!!!!

所以有D人整勁裝只係唔想被人殺而已!

講咁多把9咩
唔想俾人殺咪唔好入pvp地圖囉

簡單,唔夠人打咪話人無聊ON9囉
如果夠殺返你轉頭,睇佢仲嘈唔嘈

你殺人我冇咩所謂
俾你殺我有咩所謂
but吾該殺人戈啲積下口德plz.
1系就吾好出聲沉默下
出聲就吾好講d乜乜乜所以殺你戈d~_~
:face_l_17:

係pvp地圖, 你的確係有權去殺人, 但比人殺左果d, 都一樣有權去抱怨, 呢個世界係有自由的. 你又想殺人, 又唔想比人鬧, 你當你自己係皇帝?
比你全身+10, 好想去同人炫耀既話, 除左打戰場之外, 你大可以開pvp決鬥, 大家光明正大打一場. 係pvp地圖, 趁人地打緊怪果時玩偷襲, 比你殺左條友你覺得好威威?
講"唔想比人殺果d咪唔好入pvp地圖"既人, 我想話你地知pvp地圖係有任務做的, 當然你地會駁我"大把人唔做果d任都升到封頂喇", 但隻game係果個地圖有任務, 係所有玩家都有權去做, 為左怕比人殺而唔入去做任, 唔通神裝玩家先有資格接果度d任?
講到尾, 你地殺人係冇錯, 但殺人比人吊亦無可厚非. 歸根究底,都係隻game既設計問題, pvp地圖蒙蔽id (殺得人怕咩比人知id?), pvp地圖任務 (我覺得無需要係果度整d任務出黎, 只要將入面怪物既掉寶率提高, 已經能夠吸引玩家進入), 殺戮值 (如同擺設的東西, 如果殺戮值能夠兌換物品的話(像戰場點數般), 那殺人便顯得有意義, 被殺玩家亦都冇資格再出聲(人地殺你變左係有目的).  而家係pvp地圖殺人呢種行為跟本同"食飽飯冇屎痾"係冇分別.   而且官方遲遲未作出解封等級上限的改版, 亦是一個很大的問題, 另一眾早已封頂的玩家冇野做.

真係唔知係 pvp 地圖殺左人有咩咁好, 你殺我, 我殺你, 到時又吹雞.  打完都係得個吉.  要打我寧願入戰場打.  打要打得有價值.  當然每個人o既價值觀唔同.  你可能覺得殺到人自己會好 high.  情緒好高漲.  咁呢 d 係閣下o既事.  而且點解要係 pvp 地圖封 id 呢個設定真係太有問題.  如果大家都睇到大家 id, 咁 d 人會唔會仲周圍殺人呢?  就好似上次我帶一個朋友分身補 c 入去紛爭解任, 行行下有隻鬥劍 2 下 k 左我 fd, 我 fd 叫我幫佢補仇, 點知行過去睇. 真係滴哂汗.  原來係自己公會o既唔熟人, 想打又打唔到. 同佢糟又哂氣.  結果我同我 fd 每日解日任, 副本都無再組呢個人.  佢見到我地叫我地組, 我都話我等緊人, 跟住轉分流.

仲有就係, 依家係 pvp 地圖用舉報可以知道人地咩 id.  大把人認住邊 d 人殺過自己.  如果成日要組野團o既人最好唔好入去亂殺.  唔係o既話, 遲 d 自己搵唔到副本團都唔知咩事.

最後都係老土講番上面講過o既野, pvp 殺人ok, 不過俾人鬧唔好問點解.  哂氣.  你俾人殺左, 你自己都唔順啦, 你自己都唔會唔出聲啦.

原帖由 pspritzero 於 10-11-5 03:05 PM 發表
係pvp地圖, 你的確係有權去殺人, 但比人殺左果d, 都一樣有權去抱怨, 呢個世界係有自由的. 你又想殺人, 又唔想比人鬧, 你當你自己係皇帝?
比你全身+10, 好想去同人炫耀既話, 除左打戰場之外, 你大可以開pvp決鬥, 大家 ...

(又想殺人, 又唔想比人鬧 ) 呢D人多數都係諗野好單純!
入得PVP圖就要有預左比人殺既準備,
同樣殺得人就要有預左比人吊既準備!

原帖由 索克 於 10-11-5 04:04 PM 發表

(又想殺人, 又唔想比人鬧 ) 呢D人多數都係諗野好單純!
入得PVP圖就要有預左比人殺既準備,
同樣殺得人就要有預左比人吊既準備!

同意, 完全唔知樓主開個咁既post用意何在

一句到尾~問一下自己的良心~自己的人品

自己給人殺會不爽~哪又為什麼去殺人呢?

顧及一下別人的感受~不要當小學雞~

有些人更過份~"~殺人都算了,殺完還要串,真的想問串什麼~"~

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

講起殺人!

前日 有個  39 lv 雙手劍 -.-

本人正在玩新人 ~ 37 魔法師 -.- 我同朋友一齊解任._.朋友 風行

我做更任 佢過黎 ._."

我快死ga 時間 朋友幫手 -.- 吾洗  5秒 個雙手就訓低左  =.=

佢死左之後話我地殺佢囉 -.- 無奈 自己走過黎打人-.-比人打死左話人地打佢

名字就不公開._."

pvp地圖都睇唔到名..好友都可以殺..你入得pvp地圖就預左pvp嫁啦..你話入去刷怪咋,咁都比人殺?我話我入去殺人咋,你做咩係度刷怪/做任?拿左牌呀而家?嘿嘿...
我想補充..咩野偷襲呀?呢d叫突擊..突擊都係高級戰術既一種..lol

o個d所謂既和平主義者大可以唔入pvp地圖,我諗樓主開呢個post都係想講點解d人係pvp地圖比人殺會話人on9.無聊..依我之見呀,我係pvp比人殺都會話人低能仔^o^因為我比d同行(pker)殺左>__<

我個人覺得和平總比戰爭好

好話唔好聽
唔想俾人殺既~你咪搵埋班朋友1齊囉= =
成班人/成個團隊入去解任又好~咩都好
都總好過你自己1條友入去等做目標先啦
你話殺人唔岩~我諗冇人覺得殺人係岩嫁啦= =
只係佢目的係乜野~冇神神殺你?定係為左戈丁屎咁多多既戰場點?定係儲定D殺戮值(聽說遲D會公開殺戮值有咩用途)
只係你殺人~你係有理由既~充分既~我覺得OK丫
被殺既~要睇下係唔係自己衰先~自己衰先既咁仲有咩好嘈?
冇啦啦被人殺既~咪只好怪自己唔好彩遇到D傻仔囉= =

如果pvp地圖冇任務做..我先唔會入去~
咁如果加一個紅名系統殺左人會變紅名~
紅名死左會受罰~你地會唔會咁鍾意殺人呢
(罰跌裝跌lv咁樣咪可以比d花錢玩家比心機花多錢錢同埋多d野做)

禁快封頂你地問題.. 禁快冇野做你地問題..
人地入PVP唔比做任咩 做任姐 殺殺殺 有 _ 病..
幼稚行為... LOL 比人覺得.. 又唔係得罪你 行過就斬 丶 英雄 ?
你怕悶 你一開始就慢慢做任啦... 我依家夠係 50左.. 慢慢打日任 打完咪吹下水 打下紅沙蟹王囉...
又唔係冇王打 出金裝咪賣 重有10幾日 你咪HEA下囉 打王囉 幫團友升下LV 帶打王 禁LOL

樓上個名,就算有紅名系統都冇用 = ="
仍然係有人沖裝沖武去殺人
有d game都係咁,唔使紅名
只要殺過人個名就變色,一死就會噴裝扣經
那又如何?
仍然一堆人會殺人,所以沖裝沖武唔殺人真係唔知做咩
所以呢,多數被殺既都係冇沖裝或者係紙版公仔

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 01:27 AM , Processed in 0.035225 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存