2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 吾該玩守護者勁既人入尼>3<
go

吾該玩守護者勁既人入尼>3< [複製鏈接]

守護者d招好難加.可能有d加錯哂>< 教我 吾該
教我加點可用→http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/#

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 神葬來也 於 10-11-6 10:20 PM 發表
守護者d招好難加.可能有d加錯哂>< 教我 吾該
教我加點可用→http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/#

好心你流星轉魔導啦

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

鳳凰洗咩點

u mean你依家係41lv所加既點?
因為我見你無加自然感應-_-

流星之舞 守護吾洗加-_-
加流星 不如加魔導

pvp向? 副本向?

除了#2所說的流星→魔導外
種子5點→鎖2或留1點就可
個人感覺打貝狗有用沒錯啦, 如果是pvp向還ok

鳳凰不點是一種損失, 不再補充, 請爬帖

暫時應該不再有重洗技點
往後的點法變得有點吃緊, 以下可作為參考
Lv.41 1SP → 自然感應
Lv.42 2SP → 自然感應
Lv.43 2SP → 鎖2
Lv.44 2SP → 鎖2
Lv.45 1SP → 鎖2、1SP → 魔契/瘋狂 - 2選1, 前者優先, 後者是與箭雨因應副本的boss交換使用
Lv.46 2SP → 你選了什麼便點什麼
Lv.47 2SP → 同上

咁#5 可5可以用  http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/#
40lv就得

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

樓上, 你秀lv.50配點是怎麼了…

原帖由 神葬來也 於 10-11-7 10:47 AM 發表
咁#5 可5可以用  http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/#
40lv就得

以下↓
http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 5300055000515500315

不清楚你是要副本向還是PVP向
副本向就拿走飛天之舞的1SP去點冰箭就可以
PVP向就保留

我係pvp向+打副本向
招飛天係咪加1點就得.仲有1開始1轉果招mp1.要加? 咁可5可以吾加2轉果招mp1.鎖1吾駛?
吾想學埋d冇謂既技.會浪費sp

原帖由 神葬來也 於 10-11-7 09:09 PM 發表
我係pvp向+打副本向
招飛天係咪加1點就得.仲有1開始1轉果招mp1.要加? 咁可5可以吾加2轉果招mp1.鎖1吾駛?
吾想學埋d冇謂既技.會浪費sp

http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 5311055000515500315

主要是0(1)轉時很容易不夠SP而開展不了技能樹
風暴不建議點, 因為有鎖2取代

PVP的話種子的使用率不清楚, 但虛無空間重點是自保/轟走攻擊隊友的敵人
威力計當然是點滿好, 但後期有更實用(?)的冰箭, 優先次序而言冰箭>虛無
飛天感覺是自保技能所以不必著緊其威力, 乾脆等lv50才點滿

如不是特別追求高傷害的話魔契現階段可無視

原帖由 利雲天界 於 10-11-7 08:38 PM 發表
樓上, 你秀lv.50配點是怎麼了…

之前存落 廢事再禁 有D技可以無視....

PVP向:http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D2

副本向:http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D3

我有FD話鎖1+埋鎖2可以係PVP做到無人打到你((姐一埋身中鎖1/鎖2)...我唔知係唔係啦-.-無試過...

樓主味就係上次同話同我隻劍單挑,你輸左比1e我果個0_0.....臨死走場WOR...你A_A
本人之劍:夕流

((算啦,反正我都唔爭在果1e...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 chung81128c 於 10-11-9 03:35 PM 發表
PVP向:http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D2

副本向:http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D3

我有FD話鎖1+埋鎖2可以係PVP做到無人打到你((姐一埋身中鎖1/鎖2)...我唔知係唔係啦-.-無試過...

樓主味就係上次同話同我隻劍單挑,你輸左比1e我果個0_0.....臨死走場WOR...你A_A
本人之劍:夕流

((算啦,反正我都唔爭在果1e...

佢身為一個會長咁冇信用既

建議點"多重箭"
一定會有人話:痴線架!?廢技...
我覺得呢招實用度幾ok
技能分析:
479%一支箭,技能共射出6支
一般(479%x6=2874% )
開魔力導言(479% x 6 x 1.2 = 3448%)
魔導言+覺醒(479%x6x1.2x1.4 = 4827%)
副本:針對霸體怪/霸體王/固定怪 (必能全吃)
PvP(必備雙光屬):呢招必定要石化對方先會全中,可能會話咁麻煩...
但係輸出率絕對唔係講笑...中左可以扣1/3血甚至更多~

(P.S 當然呢招唔建議新手人士玩,因為出技要求甚高,點與不點各下自理...

原帖由 Terence小聰 於 10-11-16 08:55 PM 發表
建議點"多重箭"
一定會有人話:痴線架!?廢技...
我覺得呢招實用度幾ok
技能分析:
479%一支箭,技能共射出6支
一般(479%x6=2874% )
開魔力導言(479% x 6 x 1.2 = 3448%)
魔導言+覺醒(479%x6x1.2x1.4 = 4827%)
副 ...

乾脆不點, 認真而言
別忘了前置技流星之舞對守護來說是挺多餘的
無謂浪費10SP來換所謂高輸出的技

將這10SP拿來點虛無+導引還值得

我唔認同要點多重箭
第一.打pvp/副本 中左3光弓都唔係定到好多秒 邊有時間比你放魔力導言再放魔導箭?
       比我就衝過去爆幾下射姿算..又扣得多又唔使用咁多mp
第二.前置技浪費太多sp...

講真...守衛最重要既技係冰箭,烙印,櫻舞同射姿...4招就夠晒你打副本 (大技唔用都得...因為我慣用射姿爆王 )
大技方面...我比較建議唔點箭雨...因為放技會定晒所有人...團隊打副本放得唔好會害死人
鳳凰...想快速清場就要點滿
暴風空間同瘋狂空間就二選一..
種子(鎖1)一係唔點,一係點滿...(其實打王都幾有用)
鎖2必點 (打時空好有用)

引導箭,魔力之箭可以等技書出左先點

被動技基本上全都點就ok...

原帖由 雷鳴之時 於 10-11-17 12:24 AM 發表
我唔認同要點多重箭
第一.打pvp/副本 中左3光弓都唔係定到好多秒 邊有時間比你放魔力導言再放魔導箭?
       比我就衝過去爆幾下射姿算..又扣得多又唔使用咁多mp
第二.前置技浪費太多sp...

講真...守衛 ...

首先講導言..導言本身有30時間,我相信技能有30秒既..你唔會揀對方中左光屬先黎放@.@
如果射姿同多重箭黎比,你射姿最多射4次...最多扣1萬-1萬2,但係多重箭起碼扣2萬以上~

前置可以將初級物理換作流星之舞就可以了,反正初級物理攻...弱得可憐

原帖由 Terence小聰 於 10-11-17 12:17 PM 發表

首先講導言..導言本身有30時間,我相信技能有30秒既..你唔會揀對方中左光屬先黎放@.@
如果射姿同多重箭黎比,你射姿最多射4次...最多扣1萬-1萬2,但係多重箭起碼扣2萬以上~

前置可以將初級物理換作流星之舞就可以 ...

初級還是有必要點
對守護而言, 2(3)轉後>>^z和zzzx沒有倒地的緣故, 已是提升了近戰實力
當然xx仍是主導, 但沒mp的時候還能靠xx撐全場嗎?

不談初級物理, 我拿鎖2跟多重比
滿300mp轟一隻霸體怪/王的情況下
1. 直接丟多重, 還是
2. 丟鎖2定怪/王靠射姿轟炸
你要選哪個?

同樣200mp, 放完後mp的操控也很重要
一邊是技能放完就直接倒地或是會給反擊, 傷害不能持續遞增(倒地後傷害就降低了)
一邊是技能放完後怪/王維持一段小時間固定在一個位置, 可以讓你怒踢來補mp放第二回, 儘管有機會給反擊(某些長槍兵)

不是要全盤否認你的觀點, 而是守護本來就是mp吃得非常緊的職業
比起高輸出, 守護更需要的是穩定性
如你所說多重箭不穩定因素頗多(只針對霸體怪/王、固定王如X-4腹黑羊)
要讓隊友安心連段放技製造高傷害還是單靠你一人製造高傷害已是兩碼子的事了

原帖由 Terence小聰 於 10-11-17 12:17 PM 發表

前置可以將初級物理換作流星之舞就可以 ...

你講得岩,我試過比fd試用多重箭配上3光(+8厄西弓),足夠係魔人頻秒殺40職祝防既40lv魔弓,,,,但係諗完其他原因之後,唔+好過+.....

你......真係諗住咁+- -??
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:37 PM , Processed in 0.043042 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存