2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 《幻月之歌》心得區 新職業 (拳師) 討論貼
go

新職業 (拳師) 討論貼 [複製鏈接]

(本人中文ser,   主職戰士/副職拳師)   雙110

110拳師   打交討論:  拳師打交 往往都係技能太多,太麻煩... 加上拳師打交(個人覺得好難殺), 只有一招遠攻, 攻低,加上打交個陣技能上,有所限制住拳師的靈活性, 有多技都要有破綻先出到技.   ,  往往被其他各職業秒殺, 就算殺人 都成了困難,  除了-6m防個個大技有點威力外, 龍虎定人 (人地一換職就把你彈開了)  根本上拳師 就好像得只能做輔助同隊一起殺人先有點用.....     

單p方面,   拳對戰士,  如果技能用得好是有點勝算
                      拳對法師,  根本上很易被法c 變冬菇之後秒殺,   根本上拳師勝算不大,
                拳對機工,  如果速度比不上機工,, 也是差不多是等死的
                     拳對忍者,   忍者就普通技能都能打到拳師痛得要命, 加上80大技,  只能說無言
                    拳對祭司,   各有勝算

請拳師的高手教教我  拳師要點樣先打交會勁,,,   用剛拳or柔拳,   各配什麼點,   連技方面又應該怎樣...

拳師打交,  我真的不會呢.........          感覺上好似很難 很辛苦先可以殺死1個人 ,

玩拳師的大家,  如果有這樣的同感   ,就黎這貼一齊研究一下拳師 應該怎+點  玩剛定柔,  怎打交,,,              大家研究一下,,,     謝謝

本人110 拳師,  裝都搞好的  都用110等裝跟武器,   可是打交方面, 感到很困惑,  很辛苦..-。-

另外 拳師個武器攻擊力太低,    跟戰士用架輕武器差不多,  而且更比輕武器低攻,   看多幾次 拳師的武器後,就覺得把武器咁樣,係咪都叫我地玩柔拳呢..........     
                     根本上拳師個拳套好似只需合柔拳使用咁,,...

拳師會不會出剛拳需合用的武器的................                 

現在的剛拳殺人好辛苦....

有無玩拳師的高手...  大家討論一下...研究下打交方式  同配點問題

誠心求教  

拳對法師,  根本上很易被法c 變冬菇之後秒殺,   根本上拳師勝算不大,

拳師招黃金氣脈解唔到咩?

對法師~一開始按住左鍵~+速~黃金齊開~最好開埋金鐘~邊行邊出~減速技或者虎跳~一落地即定身再用乾坤~暈佢~再用埋80大技+多一招
注意出手夠快~係虎跳落地時再出乾坤+暈技差唔多0硬直~不過要快~/__\
如果有血性更佳~基本上1萬5血左右埋身就秒到
雖然好難贏不過都未必輸~

比法c用bug技個時d流星飛得好慢~個段時間有機會打死佢~不過就一定要雙技爆擊 (80技同之後個招)

打機工10分難打~機工夠晒遠~又有20000吸傷盾同埋減速技個d~
要贏機工方法同打法c差唔多~+速減速技必用~定身可以唔出~唔一定追唔到機工~睇清楚佢問緊咩buff~冇盾先直接打佢~
如果機工開埋血性的確攻擊力超強大~用柔拳可能會好d~開太極勢~埋到身用無極震爆擊都可以秒到

打忍者反而機會大好多~引身行到咁上下會見到~水牢其實可以破~就算佢開齊血性個d都唔使驚~睇清楚佢有冇開+回避個招~有就拖佢15秒~冇就見引身~按tab~虎跳~80技~是旦出多招~爆到一定ko
所以配點方面~剛拳一定主敏~副體
如果有開發純真潛晶+20屬~破表999~+20屬同埋人妻+30屬~人仔點大約130敏~連埋110裝同buff~
就應該有8100以上爆擊率~開埋血性~有9000以上爆
要雙爆擊唔係10分難~

我未用過柔拳~不過朋友係110柔拳~開左110技之後血過2萬3~開齊技之後都好變態~吸傷5000幾~開埋太極勢(一定要點滿專精) 之後無極震爆擊出去2萬傷係打得出既~唔需要睇武器~
而且柔拳招黃金時間有成12秒(剛拳得6秒=3=)~+上金鐘暈人機率提高左唔少~重有相位~生命回歸~小周天~唔易死的~
但求15秒內ko對手~不過就10分睇技術同反應~
柔拳我朋友全體~通常近身就虎跳~乾坤接暈~或者埋到身即按潛晶技(靈魂xx +1萬爆擊率個招) ~再打多下無極出去就好大機會ko對手~

反而我覺得祭難打=.= 光盾~10秒~bug技 回血~
雙修祭的確好霸道~/__\
拳師係比較蝕底的~要用得好好~先叫可以打得贏近攻職~打遠攻冇戰士咁多暈技~真係幾難搞下=.=
虎跳個設定都幾~pk~哈哈~我覺得cd耐d不過幾時都出到重爽~真係pk好技來的
定身~再彈開人~轉副職(遠攻職業)~其實都幾變態~
打忍者就10分爽~xd

虎跳  有好嚴重架問題架....就係....進入戰鬥狀態的時候....無法使用虎跳,,,,,,,,,,,,,,   不要想到虎跳咁好呢...

所以我先咁困惑....  上面你講d   有d 對..... 但係只要玩個拳師都知道...

很難秒到人.....頂多打到他差唔多死...都係秒不出手............            

同埋打交個陣....根本上就係幾秒鐘事情........  拳師pk很講技巧同反應,,,,  自問一句..可能我反應真的無咁快

幾秒鐘的事, 要按咁多鍵 而且仲要食水....-。-.............

所以我先考慮要不要改玩柔拳,,,,剛拳打交個陣...往往都被虐殺

(剛拳)
另外拳師技能多    打交不免會有點亂.................   加上 你要殺一個人  差不多要把所以技都用完....

cd時間長......  80大技  100大技等等.........  就算比你好辛苦地殺了一個人..之後都無能力殺另一個人了..

..根本上你都要換職業了.                                            

反觀,,,       拳師如果用黎做輔左......  配合殺人    可能還有點用處..

龍虎定人   配合其他隊員 圍剿....      等等......... 其他我都想不到有什麼用...............

對拳師有研究的大家...  一齊討論一下拳師的情況..

很多online game 黎講 通常一出新職業都係新職業比較勁  而吸引很多人重玩.

可是我就是深信了這個道理.              結果出來  拳師令我有點失望....   更令我後悔 點解唔玩忍者算呢..
.
....

我轉左柔拳....感覺上滿好....... 開齊曬技 + 公會領地個個技能  都有2m7 血.  如果用埋+體的式神可以

上到2m8血.. 吸傷害4000~5000 吧....                 而且柔拳有一個技 係幫同隊頂20% 傷害...

這樣一來 柔拳用來打群交 都滿好  用黎配合同伴殺人...... 柔拳都是有點用.... .  殺人方面,, 柔拳開齊技能..

忍者都開齊技能  忍者用80技都秒不到柔拳的///.....    柔拳唯一殺人 得2個技能  就係雷動拳 +無極震..

而且發現到一點 就係  110剛拳 跟110柔拳...攻擊力上...物理攻擊只是相差好少... 差不了太多...

如其剛拳 要靠-6m防 先打人痛...咁不如玩柔拳好過啦......... 玩柔拳做同伴的配合...   

另外  除非遲下幻月  出更高等級的時候...剛拳專精 有另一招 強技(例如一擊必殺等等)...
先會考慮玩返剛拳.......   

我110拳師:            
剛拳個配點..          65力            80體    93敏      15感知      
                               物理傷害有1200~1400  左右                  

現在我柔拳的配點    .   30力       110體      77敏       33感知
                                物理傷害   1100~1300 左右

(以上內容只供參考)........

咁講法~柔拳pk應該好勁~1對1的話~多人大交都比較難死~gd!
你無極震爆擊扣人幾多? 有冇2萬?? 同埋開左血性之後強唔強?
雷動拳~最多可以爆到7個破綻~你係直接出定係打幾多個破綻先出?
見你點法~77敏都應該ok wo~食埋buff水~純真~稱號個d都應該有7000幾爆擊率=0=
比忍80技開晒buff爆幾多一下呀??

我諗如果忍80技爆唔死柔拳~一個小周天都回9000幾血~再+上有技比人打會自己回血 +生命回歸~都真係幾變態~=3=
重有格擋~同埋抗爆傷都比剛拳高好多~4鍵如果合其中3鍵領域+抗爆傷%~應該會更正~

不過+力同感知會唔會冇咩用? 好似而家冇+感知打各職都冇咩miss~除左忍開回避技個15秒~
我讚成唔做全體柔拳~事關全體柔拳如果比忍100大技打中都咪話唔痛~幸好80+100大技好難連出=.=
柔拳抗爆率夠高~抗爆傷% 都好高下~而且係咁多個職裏面應該最多血~遲少少3萬血都唔成問題~
不過同人地pk個打法就唯有靠放血同埋~無極~
但係太極儲傷得15秒~樓主你通常幾時出呢?
我玩開剛拳~冇咩點用無極~因為時間好難就~本身亦完全認同你所講~技能太多~要贏人係極困難既事~錯一下就死得~比其他職難用多了....

同埋其實剛拳破防後都係打多2~3千血到~唔知係咪我低攻=3= 我得1200~1300攻
80技爆擊+多一招爆擊先殺到一個=3=
100封物技招對住忍者就10分有用~
琴日我又同朋友玩左陣~虎跳~封技~定身~80技~byebye~哈哈~手指又係要極速狂按=3= 唉~
打近戰比較強~不過打法師~機工都好頭痕架~
虎跳都唔係成日出到~比人打左先就好難用....
如果係咁既話我會用開金絲~同埋減速技~好彩埋到身就乾坤->暈->80技~無極之類
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 02:01 PM , Processed in 0.032931 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存