2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔獸世界 請教惡術同毀術戰場pvp
go

[天賦] 請教惡術同毀術戰場pvp [複製鏈接]

點解有人話惡術4.0後係戰場好強捍,但係我試過之後真係好一般,感覺除左多招古爾丹之手之外同以前無乜分別

相比之下毀術無論殺人定機動力都好好多,我一場奥山可以殺38個,但用惡術就係得單位數字,無可否應惡術打近戰真係好惡但係畀遠程爆到七彩

仲有2m的化身cd時個人超軟只能靠守衛撑住,總之我覺得惡術係戰場無傳言咁威猛,可能係小弟剛開始打戰場唔係太識操作或者係我用錯地方

我打奧山,佂股者之島,遠祖,成績就好差只得單位殺人數,但打戰歌,阿希拉,風暴就好少少試過雙位殺人數,希望有師兄可以教下我點先可以用得好惡術

同埋我用毀術畀菜刀一近身就勁難晿法用左魅魔都唔得好難打,試過打奥山畀同一個人類戰士殺左4次 ,有無邊位師兄有咩秘訣可以教下我對近打方法

在下誠心求教附上英雄榜

http://tw.wowarmory.com/characte ... F%E7%89%B9%E7%BE%85

手法其實要靠自己練返黎   打多D戰場   插多D旗  或者睇其他術士插旗你都可以從中學到野

BTW 惡魔術其實好好用  古爾丹之手定身2秒,  守衛暈3?4?秒 就會觸法古爾丹之手個特效    暈多2秒     依段時間其實你已經夠秒一個人

打10-15人既戰場我覺得好好用   惡魔化身基本上留住等自救  CD長   但勝在護甲X600%?    多招跳躍技(我自己多數用黎走佬,但係用泥做傷害都唔錯,普遍有1萬左右)
開靈魂灼熱?   用法陣,移動速度+60%,  再跳躍     基本上冇人可以追到你   自保一流

打奧山,征服  無疑惡魔會蝕底D   冇執雞技   擊殺數自然小   但係由於我係改版之後冇試過打奧山,征服  所以唔可以肯定係惡魔術既問題/你手法既問題

你D裝備,寶石已經錯左    玩毀滅命中夠   爆擊夠(20%)   就堆法傷   韌性係依個版本唔係特別好用

至於毀滅點打近戰    都係個D野啦      迷惑起手>混沌箭+獻祭>暗影之怒>魅魔擊飛 ?  >焚燒/燒盡>焚燒/暗影灼燒

自己睇目標血   就放乜技   人小既  出個瞬發靈火都可以

有"?"  個D全部都係我唔確定既資料   冇ON幾日唔係好記得D名,持續/冷卻時間   希望幫到你

但係我試過堆法傷一遇法師狂戰招都未出就畀人秒,推韌性最少叫做可以保持生存率,但係如果我聴你講堆法傷咁韌性要去到幾多先唔會被秒殺

俾人秒殺依個問題   應該係85之前都唔會改善到
法師同狂戰  都係現今版本既英雄職業  :(     [85之後應該會平衡返]
所以你韌性有幾高都冇用    宜家黎講應該900-1000都叫做夠   因為你未全套S8

另外都係個句啦   保命/對打/打羸  都係經驗,操作問題   打多D就會大概知D技幾時應該出  幾時唔應該出
如果真係俾人1,2下就秒殺左既  就認命啦  裝備未到頂[S8] / 職業暫時既壓制

十週年勳章(賀詞)

宜家都係3布衣天下
真係唔多識手法既話
打多d戰場, 插多d旗
如果怕輸怕死,可以去睇人插旗都得
睇果陣細心留意下2條友既buff同debuff
咁你遲下就會識得見招折招
ps如果淨係純粹想睇人插旗, 唔想人地搵你pvp既話, 大可以著住pve裝, 十居其九既人都唔會搵你, 萬試萬靈

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Kiu=) 於 10-11-16 02:41 PM 發表
手法其實要靠自己練返黎   打多D戰場   插多D旗  或者睇其他術士插旗你都可以從中學到野

BTW 惡魔術其實好好用  古爾丹之手定身2秒,  守衛暈3?4?秒 就會觸法古爾丹之手個特效    暈多2秒     依段時間其實你 ...

哩個版軔性唔錯用的  冇上限增加減傷  我諗一隻樹D 千7~2千到既軔 我諗冇人做得死佢

十週年勳章(賀詞)

原帖由 一名學生 於 10-11-16 11:10 PM 發表
宜家都係3布衣天下
真係唔多識手法既話
打多d戰場, 插多d旗
如果怕輸怕死,可以去睇人插旗都得
睇果陣細心留意下2條友既buff同debuff
咁你遲下就會識得見招折招
ps如果淨係純粹想睇人插旗, 唔想人地搵你 ...

老實說 我俾法師 冰矛一下CRI 6千幾  我S8滿盜賊  如果控制得唔好隻法或者開頭己經俾隻法捉左出黎 書數會大增

而面對毀術則比較好小小 只要我開頭一輪 絞候 影伏  而可以未用到章 安全消失第二輪既話  差唔多贏梗

但若果比 隻術 控到 我諗我血 大概 一可爆發可以由3萬幾變到1萬初小小

當然我比較期待 85級

原帖由 kof2233999 於 10-11-17 12:32 AM 發表

哩個版軔性唔錯用的  冇上限增加減傷  我諗一隻樹D 千7~2千到既軔 我諗冇人做得死佢

咁我依家沖軔好定沖法傷好?仲有想問下pvp帶小鬼同帶魅魔有咩分別?係唔係帶小鬼比較適合奥山同佂服卡高位做後方大砲,而魅魔就泛用d可以屈菜刀同自保?

以上係我問題同想法釬錯左請指正

今日我係達拉然同個人類冰霜死騎决鬥,倒數,3,2,1開始,我本來想用Kiu=)方法先魅住個死騎,但我同隻魅魔仲晿緊法,個死騎一兩刀2秒都無我條血即時由3m血舜間1血........依家好灰次次打親近戰都係咁T.....T

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kof2233999 於 10-11-17 12:38 AM 發表

老實說 我俾法師 冰矛一下CRI 6千幾  我S8滿盜賊  如果控制得唔好隻法或者開頭己經俾隻法捉左出黎 書數會大增

而面對毀術則比較好小小 只要我開頭一輪 絞候 影伏  而可以未用到章 安全消失第二輪既話  差唔多贏 ...

我1333韌
都成日都比秘法爆2萬+
宜家諗緊好唔好換晒敏石變做韌石

十週年勳章(賀詞)

原帖由 一名學生 於 10-11-17 05:20 PM 發表

我1333韌
都成日都比秘法爆2萬+
宜家諗緊好唔好換晒敏石變做韌石

我都幾過萬幾 冇乜試過2萬 (可能睇唔到)

你2萬+可能隻秘法疊4左

十週年勳章(賀詞)

原帖由 [foon] 於 10-11-17 10:04 AM 發表

咁我依家沖軔好定沖法傷好?仲有想問下pvp帶小鬼同帶魅魔有咩分別?係唔係帶小鬼比較適合奥山同佂服卡高位做後方大砲,而魅魔就泛用d可以屈菜刀同自保?

以上係我問題同想法釬錯左請指正

其實好睇你自己 覺得 易死既咪插軔囉 想拼輸出就插法傷 好睇個人

PVP 帶魅魔 通常要佢控場  我諗帶小鬼 都系 系後面偷雞掉火果一堆

我寧願帶魅魔好過帶小鬼  魅魔 有時會救自己一命 或者個勢大兜轉

十週年勳章(賀詞)

原帖由 [foon] 於 10-11-17 11:34 AM 發表
今日我係達拉然同個人類冰霜死騎决鬥,倒數,3,2,1開始,我本來想用Kiu=)方法先魅住個死騎,但我同隻魅魔仲晿緊法,個死騎一兩刀2秒都無我條血即時由3m血舜間1血........依家好灰次次打親近戰都係咁T.....T

兩秒 3萬血 見底  咁誇張

條友真係好誇張法都未晿就畀人秒......依家次次打近戰只係拉距離以經頭都痛埋,由其係對住聖騎,個頭打到佢就死拉返d距離再打,佢又回返晒D血 好似打完成場都無扣過佢血咁 頂!!!!越打越火滾

决鬥左成日10場輸9場嬲都我差D想斬左個術去玩死騎算啦 我只係想問一下85之後有多餘點數點反衝(畀人近打可迅發)同清算(火雨&燒盡可暈人)情況會唔會好D?

我決定唔玩術士,以經用盡可以用嘅方法,惡魔術試過,毀滅術都用過,但都係打10場輸9場 個一場仲要贏個補血小D,

決定轉職業玩,術士唔適合我,我决定去玩死騎戓者獵人,有無人畀D意見我玩咩職業好

十週年勳章(賀詞)

原帖由 [foon] 於 10-11-18 02:18 PM 發表
我決定唔玩術士,以經用盡可以用嘅方法,惡魔術試過,毀滅術都用過,但都係打10場輸9場 個一場仲要贏個補血小D,

決定轉職業玩,術士唔適合我,我决定去玩死騎戓者獵人,有無人畀D意見我玩咩職業 ...

可能你死騎俾個術士打番死

咁易就放棄  唔係想打沉你  而係技術真係要累積返黎  講緊可能係1個月甚至幾個月既事  當然唔排除有人1,2個禮拜就可以玩熟
樓主你玩左幾日(或者更長, 但係你出POST到你話要轉職業玩都係得個3日) 就話玩唔掂
我只可以講   絕大部份職業  俾識玩同唔識玩既人操作  係兩個唔同既職業    如果樓主咁易就放棄  老實講PVP唔岩你

咁當然玩遊戲為開心  真係唔識玩術士玩下其他職都可能係好事黎既

其實隻術我玩左都快1年,係低lv同剛升上80嘅時候同D圍内朋友玩PVP都係我嬴除左輸畀個聖騎Friends

但係後來D裝開始齊,就畀其他Friends秒(有賊,獵,暗牧,死騎),後來連唯一打嬴嘅戰士我都畀人

跟住上來2000FUN求教,點知都係(應該係我技術問題) ,跟住聴一位由法師轉玩死騎的網友話玩死騎相比起要求反應同走位的法師PVP更容易上手

咁我見大家都係法係,又見D鎧甲菜刀砍人砍得咁爽又好似打唔死咁,就心郁郁想試下囉 但術士始終都係我第一個玩嘅職業,除左術我未玩過,加上始終有感情,同埋話就話將來有親友圑,但依家DK氾濫出團可能比較困難,無理由下下要人就我,所以到依我仲未拿定主意

十週年勳章(賀詞)

原帖由 [foon] 於 10-11-19 10:31 AM 發表
其實隻術我玩左都快1年,係低lv同剛升上80嘅時候同D圍内朋友玩PVP都係我嬴除左輸畀個聖騎Friends

但係後來D裝開始齊,就畀其他Friends秒(有賊,獵,暗牧,死騎),後來連唯一打嬴嘅戰士我都畀人  ...

上網有條片 法師123就可以打死人 我諗唔到冰法有幾難玩  控水元素  冰腳 冰矛 1LV冰箭

原帖由 kof2233999 於 10-11-20 12:50 AM 發表

上網有條片 法師123就可以打死人 我諗唔到冰法有幾難玩  控水元素  冰腳 冰矛 1LV冰箭

法師真係好勁,一開波冰腳戓者龍之吐息人地就死一半,大家都係布甲點解咁大差別
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 06:08 AM , Processed in 0.041374 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存