2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 IRIS 瞳光Online 其實玩坦既你 都唔洗太灰
go

[討論] 其實玩坦既你 都唔洗太灰 [複製鏈接]

雖然本人玩鬥劍的,真係好強下 單p既話
但係本人眼見有好多勁坦都冇放棄
有時我都會比d坦單殺返
吸傷 已經係坦最值錢既野
識用既話 都可以好勁下
我地大劍 唔開無視 真係打人好少架咋
見d人類坦 衫+吸傷 護碗又吸傷 又開技吸傷 仲要玩變卡 變40飛船尾2個隻王 30%吸傷 再開王技 又30%
我打佢100幾一下,所以坦唔洗太灰 又見話有個坦5xlv 170x攻
(個人意見,不喜勿插 謝^^)

原帖由 c-moon 於 10-11-24 11:04 AM 發表
雖然本人玩鬥劍的,真係好強下 單p既話
但係本人眼見有好多勁坦都冇放棄
有時我都會比d坦單殺返
吸傷 已經係坦最值錢既野
識用既話 都可以好勁下
我地大劍 唔開無視 真係打人好少架咋
見d人類坦 衫+吸傷 護碗又 ...

我幫你一個個拆走佢

人類坦 衫+吸傷 護碗又吸傷 又開技吸傷 仲要玩變卡 變40飛船尾2個隻王 30%吸傷 再開王技 又30%

衫+吸傷
呢個簡單 有錢比你沖+8 的確有幫忙

護碗又吸傷
個SER有幾多隻呢件道具

又開技吸傷
10秒
CD1分鐘
吸26 仲要只吸物理

仲要玩變卡 變40飛船尾2個隻王 30%吸傷 再開王技 又30%
你竟然拎變身王黎計...雙手劍都可以用=雙方底消

上到55級雙手劍仲有萬惡既封技10秒
戰狂仲變態 重CD封技20秒

越來越優勢  我都唔知講咩鳥

原帖由 謎~ 於 10-11-24 11:17 AM 發表

我幫你一個個拆走佢

人類坦 衫+吸傷 護碗又吸傷 又開技吸傷 仲要玩變卡 變40飛船尾2個隻王 30%吸傷 再開王技 又30%

衫+吸傷

護碗又吸傷

...
的確如此,坦過到鬥劍10秒 鬥劍就要走了 唔係既話 都幾難殺到坦(計同樣+的裝)
  人地開無視 你咪開吸傷囉= =當你開哂吸傷時 人地本本冇得打你 我諗唔會有人照開哂技黎打你掛-.-
鬥劍變同樣的王 冇無視 公平哂 到時睇下邊個血多d 防多d姐

原帖由 c-moon 於 10-11-24 11:20 AM 發表
的確如此,坦過到鬥劍10秒 鬥劍就要走了 唔係既話 都幾難殺到坦(計同樣+的裝)
  人地開無視 你咪開吸傷囉= =當你開哂吸傷時 人地本本冇得打你 我諗唔會有人照開哂技黎打你掛-.-
鬥劍變同樣的王 冇無視 公平哂 到時睇 ...

同埋坦計裝
唔好真係當個盾吸傷計入
因為隻GAME個機率
有試過既人都知道
效果如下

技能發動時有機率發動=高機率
受到傷害時有機率發動=低機率

所以單P個陣坦既盾效果唔會真係咁常見發動到
相反,武器大多係出技個陣發動

咁你地要玩下坦先知啦=0=

17xx幾攻果d應該都係2武玩大刀0.0
玩攻擊形坦

你坦負責擋 用變身卡吸傷 有何不可?

鬥劍用了變身還有攻擊技打人嗎?

咁隻鬥劍都可以有吸傷裝架姐
你坦打佢又有幾痛呢

原帖由 謎~ 於 10-11-24 11:17 AM 發表

我幫你一個個拆走佢

衫+吸傷

護碗又吸傷

...

照你咁講

如果大劍又學你咁 用卡開吸收 用埋攻水   咁d坦真係多你一樣野-.- 就係個10秒吸盾-.-

一句講晒 玩坦冇前途

原帖由 sunkist1628 於 10-11-25 04:10 AM 發表
你坦打佢又有幾痛呢

我一直都認為坦既作用係擋...靠變身卡擋到既話(遊戲中其中一種資源)都算擋到啦....

殺人方面我無諗過要殺~"~玩得坦仲想殺幾多人...可以一個拖住咁多人打你都唔死仲唔夠?

我都準備放棄坦  
1單打同級怪慢
2考試追唔到lv
3pvp根本正係打得補 hkd戰士唔計

原帖由 sunkist1628 於 10-11-25 04:10 AM 發表
你坦打佢又有幾痛呢

我fd都係玩坦佢就咁單手劍都2100攻 轉用大劍都23xx攻 打人唔係講笑= =

其實好想知道.....你大劍用左行快D o個招......
坦有D咩可能會殺得到你.....
無加速,1招命中低o既定....1招衝埋去......正常同等同級裝.....坦出曬D招都無可能打到大劍好傷...

坦1轉暫時都係廢,,e+為有睇下2轉有冇轉機

原帖由 11567 於 10-11-29 10:43 AM 發表
坦1轉暫時都係廢,,e+為有睇下2轉有冇轉機

其實1轉都可以睇到坦最豆腐  2轉都唔會勁得去邊 最多可以堅硬1d -.-  之後無架啦

原帖由 ~不問世事~ 於 10-11-25 07:03 PM 發表

我一直都認為坦既作用係擋...靠變身卡擋到既話(遊戲中其中一種資源)都算擋到啦....

殺人方面我無諗過要殺~"~玩得坦仲想殺幾多人...可以一個拖住咁多人打你都唔死仲唔夠?

的確好似你咁講.......坦唔係用黎殺人既

所以殺唔到人算係正常既

但同樣好似你咁講.......坦係用黎擋既

但面對你地大劍.....擋都擋唔住

咁樣叫正常嗎?????

原帖由 牛奶糖戰士 於 10-12-1 05:28 PM 發表

的確好似你咁講.......坦唔係用黎殺人既

所以殺唔到人算係正常既

但同樣好似你咁講.......坦係用黎擋既

但面對你地大劍.....擋都擋唔住

咁樣叫正常嗎?????

禁又係呀- -  坦命中e經唔係高 對住風行 可以訓得教   玩坦 我都有3隻  真係玩到淡

打手:坦係肉盾緊係低攻打人無力
坦:但打手..好易ko所謂高防多血ge肉盾
打手:當然 打手 係高攻ge職 緊係要殺到人
坦:........
-------------------------
*大劍只要埋到身/打得中 就輕鬆殺到人
大劍:比魔c推埋唔到身,打唔中風行 所以大劍廢
所以有大劍認為 需要輕易殺晒所有職先叫正常 或 唔係廢
無視防15秒 好無用架 因為技術好ge係 會識走識閃
相反其他技eg.吸傷,回避,等技能係神技 一出打不死

原帖由 沒落公主 於 10-12-1 11:53 PM 發表
打手:坦係肉盾緊係低攻打人無力
坦:但打手..好易ko所謂高防多血ge肉盾
打手:當然 打手 係高攻ge職 緊係要殺到人
坦:........
*大劍只要埋到身/打得中 就輕鬆殺到人
大劍:比魔c推埋唔 ...

禁坦會唔會連1隻普通既大劍都頂唔住 最後頂到得反40幾%血 成功走佬 真係唔明囉lol
如果隻大劍武器+6 個d 都真係.......無野好講
你話打手緊係高攻高爆  禁姐係話得ec同坦係豆腐? 禁玩坦同ec都好慘 你又知唔知
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:13 AM , Processed in 0.039416 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存