2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 一本通書並不能走到老 , 一個成功的玩法不停重覆只會成 ...
go

[討論] 一本通書並不能走到老 , 一個成功的玩法不停重覆只會成為一個無聊的玩法 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

曾經何時 , 當水果大對抗推出的初期 , 近乎有玩既玩家都認同這是一個好玩的活動 , 原因來自新意
但亦可能因為呢個原因 , 使對開發團隊對呢個玩法抱有極大的信心
使得後來推出的活動、機制差唔多全部都用上這種玩法

想當初 , 大家抱怨 , 希望未來的節日活動唔會只係不停的收集材料
在月餅節時 , 開發團隊為大家增加了需用月餅炸彈打指定怪才能獲得材料的新炸彈式玩法
但在萬聖節的同時 , 相同的內容又再次出現 , 這其實與大家當初抱怨希望節慶活動不會再只係不停收集材料的本質上係沒有改變的

再者 , 一種成功的玩法並唔代表係一項具長久的玩法 , 當水果戰、節日活動、家族打寶、?????均用上同一種的炸彈式玩法時
當大家玩悶 , 覺得無聊時 , 就等同上述既系統可以接近全部可以一次過同時重新做過 , 到時又何必呢?
希望開發團隊唔會係大家玩悶的時候先黎創作下一種新既玩法 , 而係係每次新節慶、新系統推出時均可以有一種新的玩法

ps : 水果戰的炸彈式玩法好玩的地方係在於需運用心計 , 而唔係用炸彈黎玩 , 把炸彈式玩法投放係其他地方 , 而無視玩心計先係重點呢項原素 , 其實同唔用炸彈玩係無咩分別。

咁你快D諗一個新的推上去啦..

水果一出多人到..爆晒位..
到改後..加位..已經太遲了..冇人玩.

十週年勳章(賀詞)

原帖由 姜太人 於 10-11-25 03:21 AM 發表

咁你快D諗一個新的推上去啦..

我家下都煩惱緊我d功課需要既creative idea , 打篇文係希望製作團隊啟發下先

原帖由 Mr.豪 於 10-11-25 03:25 AM 發表

我家下都煩惱緊我d功課需要既creative idea , 打篇文係希望製作團隊啟發下先

算吧啦
邊睇到..XD

推~

希望團體有新創意帶給玩家們

之前都有公告問大家拎意見 不妨提出下

十週年勳章(賀詞)

原帖由 姜太人 於 10-11-25 03:38 AM 發表

算吧啦
邊睇到..XD

你幫下佢啦
我隻英國熱狗呢

十週年勳章(賀詞)

好玩在於最後一分鐘既扣分制
已有 1 人評分Good 收起 理由
Mr.豪 + 5 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 5   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

收買佬都幾好玩ge 不過隻騎寵有bug 整到我冇左1份禮物
我以後唔會買點

十週年勳章(賀詞)

原帖由 theeyy 於 10-11-25 02:28 PM 發表
收買佬都幾好玩ge 不過隻騎寵有bug 整到我冇左1份禮物
我以後唔會買點

但個個活動係代理諗姐係ALTA諗唔係開發商雷爵諗

另外都有個時裝表演show丫, 不過都係香港代理攪, 唔係台灣原廠, 依家想知台灣花車遊行會點, 好似好特別咁. d跳舞卷依家都無人會用泡買,咁鬼貴, 呢d當獎品, 用可因賣都好丫.

有VIP房反而無家族房... 家族打寶又變左... 唉...
如果家族有房, 大家經過努力去造一D設施, 呢D設置係引發小遊戲, 打完會加家族打寶分, 又唔駛全部人果段時間出就好...

少左種大家努力去收集資源既野, 仲有家族等級好難升呀!!!

相對之前既瘋狂物價, 水果賺既錢實在太少, 就好似麥當勞5蚊個鐘邊會有人做
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:00 PM , Processed in 0.040086 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存