2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero . : ◆   係鐘意FEZ就出分力 - " (已在遊戲聊天區發 ...
樓主: Knight_雲冷
go

[其他] . : ◆   係鐘意FEZ就出分力 - " (已在遊戲聊天區發文) [複製鏈接]

問個問題順道推一下

年多前又一鬧翻FEZ的國戰Game是Aika還是Aion?

個人對它不太認識但同樣想拿來作比較

有沒有朋友把它簡略寫一寫重點?

原帖由 落夜 於 10-12-4 10:29 PM 發表
你幾時見dn有vip a_a?                       fez就有!樂趣黎架
你幾時見dn有偷襲a_a?                       fez就有!偷偷地爆9你qml,偷偷介死你,偷偷殺入你後場爆ob!
你幾時見dn有咁多地圖a_a?                 fez就有!中土唔夠打埋本土都得!
除左打人,dn仲有無係做得a_a?             fez就有!坐水,擴建,出召!
哇dn可以8打8好正a_a?                      fez的玩家說:白痴,我打開50vs50

( ′,_ゝ`)< DN除左PVP對住隻怪打夠700疲,仲有d乜做
  ( ゚∀゚)  < FEZ鐘意打怪既可以打怪,鐘意打挑既可以打教學,鐘意打群架既可以打訓練,鐘意戰爭既可以打國戰,一次滿足你四個願望。

Σ(゚Д゚)ノノ< DN PVP夠可以8打8啦!
  ( ゚∀゚) <  FEZ上至50vs50下至1v1,8打8!?濕濕碎…

( ′,_ゝ`)<  嘖,DN連技可以連死人,FEZ得咩!?
  ( ゚∀゚)  <  嘿,FEZ技術講求用腦,走佬靠倒地起身無敵時間加跳山,無論求生同進攻挑戰都大增,邊似得DN咁連技法,我對住隻怪練技仲好過。

大致上 差不多 (竊笑

玩過星曲WEB

我第一次玩online game玩到咁投入
我比人介,我會講屌
我比人暈,我會叫救命
我比人殘,我會叫yamete
我死個陣,會發動鍵盤無相(請參考德國瘋小孩)
我行出大地圖,見到成個中土都係紅/藍/綠/黃/紫色
唔知點解我會覺得好滿足
我打出左A傷,A殺,我仲開心過會考攞5A
我中左輪盤裝,我仲開心過中六合彩
我過到20關,我直頭開心到

我從來冇試過有隻Game可以咁吸引我
LV?升盡都係40姐
裝?靚盡都係個個能力值
武?霸氣極都唔會有幾變態啦

隻Game唔洗沖等
唔洗買點都可以打天下
唔洗驚人地d裝備勁過自己
又有強大嘅設定
由巨人,騎士,死靈
到OB,侵
平時堆Online Game,除左殺同食水之外仲有咩?
但係FEZ唔同,就算係殺99個人,但係都比不上一隻QML
這樣須要技術
這樣須要合作的遊戲
這樣好的遊戲,係邊搵

但係我始終唔明,點龍之谷可以同時上線6萬人
FEZ連1000都做唔到
如果龍之谷係遊戲新指標
我敢保證
FEZ就係神級遊戲作品

玩CSO你須要一把好槍
玩巨商你須要有好兵陣
就算係玩龍之谷,都唔會比你玩太耐,趕你落線
希望大家繼續支持FEZ
我唔希望一個好Game就咁消失係香港

我掟!

玩過星曲WEB

原帖由 Knight_雲冷 於 10-12-4 10:31 PM 發表
問個問題順道推一下

年多前又一鬧翻FEZ的國戰Game是Aika還是Aion?

個人對它不太認識但同樣想拿來作比較

有沒有朋友把它簡略寫一寫重點?

( ′,_ゝ`)< DN除左PVP對住隻怪打夠700疲,仲有d ...

有屎以來最不正常的Online game是FEZ對吧= =

十週年勳章(賀詞)

比起龍谷= =
FEZ更有趣味~~(逃

我好肯教新手嫁@_@|||
好有成就感w

原帖由 冥月/幻色\楓色 於 10-12-4 10:59 PM 發表
我好肯教新手嫁@_@|||
好有成就感w

雖然話唔係全部既人都會上2kfun

所以都好難話叫d人去教人

如果唔係 我真係幾希望有各國一個最少2級部隊專司收新手番黎教一教最基本既野之後轉送去其他團

不過始終有利有弊 唯有靠一班老生發下善心比d心機去教人...

等我都幫你頂一頂先

幫你頂一頂 0.0/

暫時黎講

有無人對於引言內容有意意見

咩意見都接受 只要唔係亂黎就ok

(不過落夜叫做有d亂黎既都比我直接轉做顏文字 (?!) (苦笑

無既話我打算今晚起左篇引言比你地過下目睇下有無得執

圖方面好似落夜個post果邊有人搞緊 icer-power連簽名都整完好耐 (燦笑

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 kingkichun 於 10-12-4 10:58 PM 發表
比起龍谷= =
FEZ更有趣味~~(逃

你逃什麼,這裡是fez大本營

十週年勳章(賀詞)

要幫fez搶番2kf 龍頭大哥位丫

龍之谷對住隻怪玩成日... 基本上狂出技就無雙到..

*一人一個喜愛hkfez的原因*(F)* -  ringoseller

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

我受夠你班爛型小學雞響度亂估fez幾時執啦 - 弒神戰士

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

有無人係爬哂成個post 可唔可以提一下部分特別/印象深刻既point

到底係aika定aion有國戰... (汗

忍影世界 笑傲無雙

好~由召喚同建築搞起wwww!!!!
召喚獸:
國戰中的一個重要存在,需要用指定數量的水晶進行召喚.
1.騎士(knight):通稱騎,目前機動力最高的召喚獸,對召喚獸的攻擊力最高,但對人攻擊力低.
技能:神聖穿刺-攻擊力200-300,射程近,破綻小,pw消費低
       神聖穿插-攻擊力高400-500,射程遠,破綻大,pw消費高
2.死靈(wraith):直稱死靈,召喚獸中對人攻擊力最高的召喚獸之一,擁有令一定範圍漆黑的技能,壓線用的召喚獸.
技能:斷頭劍-攻擊力200-300,射程近,pw消費高
       冰霜凝固-攻擊力100-200,射程遠,pw消費較低,附有緩慢效果.
       漆黑空間-範圍技,以自身為中心一定範圍影響敵人視覺,發動後pw隨時間減少.
3.巨人(giant):通稱巨,召喚獸中對建築攻擊力最高,血都是最高,機動力低.
技能:強力加農砲:攻擊力500-550,射程高,pw消費高.
        龐龍之鈍:範圍技,射程近,附有吹飛效果,pw消費低.
4.焰飛龍(dragon):通稱龍,特殊召喚獸,可以在空中飛行.
技能:火球-攻擊力200-300,射程遠,附有燃燒效果.
5.合成獸/奇美拉(chimaira)通稱qml,最具威脅性的特殊召喚獸,召喚後hp隨時間減少.
技能:火焰氣息-等於法師的火c.
       雷電氣息-等於法師的雷d.
       寒霜氣息-等於法師的冰d.
       巨獸踐踏- 龐龍之鈍的範圍強化板.
       終極爆破-最強技能,只可以在接近敵方據點時發動,發動後敵軍國血扣減一條,爆炸範圍 內的步兵將受重創或者秒殺.
建築:國戰的另一個重要原素,同需要用水晶.
       方尖塔:通稱ob,擴建領域用,只可以在自軍領域建設.
       侵蝕之塔:通稱侵,同上,可以放在敵方領域,範圍比ob小.
       箭塔:通稱at,定時向範圍內敵人射出攻擊力20-30的箭矢,只可以在自軍領域建設.
       冥府之門:通稱死門,召喚死靈用建築物,一旦被破壞就不可再建設.
       泰坦兵營:通稱巨營,召喚泰坦用建築物,被破壞後可以再建設.
       立足跳台:通稱跳台,唯一不用用上水晶的建築,只可建設一次,如同其名,用作立足點.
       *召喚建築物一旦被破壞,已召喚的對應召喚獸將自動解除召喚.*
係咁先~

已有 2 人評分Good 收起 理由
禧尐 + 1 支持
落夜 + 1 支持

總評分:  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 Knight_雲冷 於 10-12-4 11:27 PM 發表
*一人一個喜愛hkfez的原因*(F)* -  ringoseller

我受夠你班爛型小學雞響度亂估fez幾時執啦 - 弒神戰士

http://www.2000fun.co ...

aika...岩岩開始果陣,國戰真係多到唔知有幾多人

原帖由 icer-power 於 10-12-4 11:35 PM 發表

aika...岩岩開始果陣,國戰真係多到唔知有幾多人

聽講 aika 既技能判定係電腦控制?

姐係會出現跳出Miss既情況- -"?

原帖由 Knight_雲冷 於 10-12-4 11:38 PM 發表

聽講 aika 既技能判定係電腦控制?

姐係會出現跳出Miss既情況- -"?

miss係會,但唔知係咪電腦控制...

引言初稿完成了 (呵欠

詳看#1

有意見請提出

我個人還是不太滿意 (太長)就是了

回復 22# 水錢 的帖子

好簡單  fez有技術冇一挑十 有靚裝冇+9 有lv有錢冇十大

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 Knight_雲冷 於 10-12-4 11:51 PM 發表
引言初稿完成了 (呵欠

詳看#1

有意見請提出

我個人還是不太滿意 (太長)就是了

可以用紅字highlight重點
聽日先比gd你!

其實fez既特色多得不能盡完- -
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:21 AM , Processed in 0.043567 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存