2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 鼠兔樂園 幼天竺鼠性別問題
go

幼天竺鼠性別問題 [複製鏈接]

我買了一只幼天竺鼠,買的時候是以乳頭分辨的,它有兩顆大乳房,也有乳頭

后來先知男仔都有乳頭

因爲賣鼠的也搞不清楚,所以我要如何分辨性別

我有一只大鼠,22號要去絕育,想問一下,如果幼鼠是男生,放在已絕育的大鼠籠裏一起會不會打架

我五打算幫小鼠絕育

我擺只小鼠(隔住)入大籠,大鼠立即大叫,(疑似發情),小鼠離開后都係到叫,而小鼠從入大籠到離開大籠,完全無反應,只係望左下大鼠,感樣是否能判斷小鼠為女性

下面係小鼠下體,希望大家比D意見

衣加我極度懷疑小鼠係女仔,只要小鼠有咩動靜,大鼠立即發情

大鼠衣加發緊情

仲有一個禮拜先幫大鼠絕育

有咩方法可以減少大鼠發情,或者減少大鼠難受程度(之前比大鼠玩公仔,但係自從見到小鼠之後完全失效)

我係五會比大鼠同小鼠交配,因爲我五想開天竺鼠寵物店

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

未絕育先唔好放一齊 而圖片來看似女仔多 因為見唔到陰囊 你可以對比原本既男仔 就會更清楚

幼鼠黎,所以分五到,不過從公鼠表現來看,有八成係女仔

我五會擺一齊,一係小鼠太細,二係小鼠剛到家,要隔離觀測情況,以防有病傳比大鼠,三......我五想有鼠BB

好在大鼠兩周后會絕育,如無意外,第三周先會合籠

當初我隻小天.寵物店過佢係仔...點知返到屋企先知係女..
你e隻應該係女黎..怕就分開養..
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:07 AM , Processed in 0.023728 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存