2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL [英雄心得比賽][原創]全方位殺很大完美Tank-Shen ...
go

[英雄心得比賽][原創]全方位殺很大完美Tank-Shen [複製鏈接]

-Shen
Shen 簡稱 都係Shen

英雄介簡
Shen-係一個能力比較平均的Tank
有很強的補兵能力  (我試過補兵補到比人FXXX)
有壓線能力
有逃生技能
有防禦技能
有超強輔助技能

符文
Runes  魔穿*9  (Shen 天生技係魔傷 飛刀魔傷 火甲都係魔傷)
Runes 18 level 加血*9
Runes 18 level 魔防*9  (lol 大部份傷害都是從技能中做成)
Runes 加固定血*3

天賦技能

召喚者技能
我會用

因為 2招逃生技能 同樣= 有2招追殺技能
另外配合能做成一個完美的突擊

技能介簡
-每8秒强化下次攻擊,附加3.5%自身血量的攻擊,每次受英雄攻擊都會减少2秒冷卻時間   (1個補兵很好的技能 注意"每次受英雄攻擊都會减少2秒冷卻時間" 這點對殺人有很大的幫助)

-飛刀對目標做成50/95/140/185/230魔法傷害並標記目標5秒,對目標攻擊可以回復生命值 3秒內回復10/20/30/40/50 冷卻時間3秒  (1個很好的補兵 和 壓線技能)

-防禦下次敵方英雄做成的傷害50/100/150/200/250 持續2.5秒 冷卻時間9/8/7/6/5

-嘲諷路上所有敵人0.8/1.1/1.4/1.7/2.0秒,擊中英雄回復50能量 冷卻時間10秒   (1個非常好用既 控制/逃生 技能)

-為目標友方英雄釋放保諼盾,吸收300/520/700傷害,持續7.5秒 2.5秒後傳送到目標友方位置,冷卻時間180/150/120秒  (1個全地圖技能,能對隊友作出有效支援  到達6 level 時 要多留意地圖上 其他路線既隊友 是否需要支援)

技能升級

1 level 技能 要看看隊友 如果隊友要出去殺人的話就點 E 如果不殺人就點 Q 專心補兵
2 level  Qor E 睇 1 Level 加左咩技
3 level Q
4 level W
5 level Q
6 level R
7/8/9/10 level E
11 level R
12/13/14/15 level W
16 level R
17/18 level Q

我試過很多不同的配點方法
如果先加滿Q,E  W加1點的話 到中期 因為W只有1點 而不夠頂
如果先加滿E,W Q加1點的話 補兵又會有點困難
如果先加滿Q,W E加1點的話 那就做不到足夠的輔助/控制效果
所以我這樣加點就有足夠的補兵能力,有足夠的輔助/控制效果,到中期就開始好頂了

出門裝備

之後就要睇係順風定係逆風  (順風=能壓線 食兵多or有殺人) (逆風=比人壓 食唔到兵)
順風 先出 然後 再出

逆風 先出 加下錢 再出 再出頂頂個血冇咁易死 再合 同埋
之後出裝就要看 隊友英雄 和 敵方英雄 如果 隊友都是薄血英雄 可以出  如果敵方 多法師/多魔法傷害 可以出1-2件 夠平 740$ +48 魔防 再合合完會有相當好既回血效果 也可以合
如果多物攻既可以出/
如果敵方 沒有英雄用就可以出件
最後把 換成

團戰技巧
Shen 最重要既技術 唔係走位同連技
而係"能量控制" 盡量要維持住條能量係冷卻之後可以再出
在團戰中 可以用黎保護隊友 保護友方既輸出英雄 如果輸出英雄都死了  你在前面頂都係冇意思
或者 可以用來控制 敵方既輸出英雄 配合很容易就可以擊退/殺死 對方既輸出英雄
如果團戰開始的時候不在附近 可以用來進入戰場  之後就出來控制敵方英雄
注意!!如果 擊中了敵人 就要即時出 如果唔係 你會比他們傷得更重

另外 作為一個出色既Tank 一定要以保護隊友為優先

(張相係個Friend 幫我影 所以25 level)

已有 1 人評分威望 收起 理由
IamLOKI + 40 活動參與

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

免費果時我都有玩,都絕對係助攻界既王

果然殺很大....

你留上張相,30LV,,
對戰張相25LV= =?
可5可以解釋下??
(講真果句,,你玩SHEN幾勁)

笑傲無雙 玩過星曲WEB

用返d 近期打既賽果好d!
Shen 前期係壓得好勁,後期玩Tank就真係硬到爆, 但如果佢後期挑釁唔到人, 佢無咩用

回復 4# yougood123 的帖子

我整完個post就玩 之後唔記得影  張相係個friend幫我影

回復 5# hommgood 的帖子

E張相係近期嫁   琴日先玩完  你入GAME 打我個名(BaBePoOh)都會見到

但如果佢後期挑釁唔到人, 佢無咩用
其實唔係冇用既....如果挑釁唔到人 或者 敵方唔打Shen 可以用 保護隊友,反正敵方要殺人都一定要埋黎

玩過星曲WEB

其實shen做副坦+助殺仲強大,我試過太高防又多血 全身防裝
打DPS唔能夠做成好大傷害既話   你後面既隊友都會好危險
shen主要有兩件係必出係開頭,火甲同自然之力
反甲睇對面多唔多DPS,之後就係血裝,   冰鎚~水晶杖~好戰甲,有兩隻DPS後期火甲轉反甲
多數團戰都係打低人地DPS同MAGE先  你半坦型半攻  人地唔打你佢自己又痛 打你又唔可以快殺你

自從果次俾人無視之後就改左玩半坦型*0*

有機會的話一齊玩...my ID:WaiWilson

RANKING被BAN機率極高的TANK

原帖由 Wilsonwawa 於 11-1-2 04:33 PM 發表
RANKING被BAN機率極高的TANK

唔係極高
係99.99999%都會ban既英= =

你打緊幾多rank-.-? 點會99.9%比人ban 打咁耐都未見過人地ban shen

更新前我諗7,8成
都系ban panth,malp,eve同rammus吧

原帖由 62369924 於 11-1-5 11:04 AM 發表
更新前我諗7,8成
都系ban panth,malp,eve同rammus吧

正常1500-1700左右都係個d英@@
1000頭就會ban 邊會有人理你dd英

原來如此

回復 14# 62369924 的帖子

同唔同我地一齊打5v5 team rank..我地差2個?  my id:WaiWilson

練緊cait
暫時未有興趣打teamrank
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 12:07 AM , Processed in 0.041942 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存