2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 其實香港既玩家應該點做?
go

[疑難] 其實香港既玩家應該點做? [複製鏈接]

而家傳言咩銀幣囤積太多
輪盤就無得更新
又話隻GAME版權費貴又乜又盛
總之都係想講好難賺錢

咁香港玩家應該點做好呢?
因為國戰商店都可以抽到無Code
動漫卡都極速賣哂
之前A石多人買就唔洗講
紫晶、藍天武都唔少人有啊
玩家對活動都好支持啊,睇下紅國緣國可以抽7X次
差在而家輪盤同寶石商店唔更新,D人未比錢買姐

其實就算覺得黑...玩家們都對FEZ好支持啊
好多人都係嘴裡邊鬧
但錢都係照比
到底玩家們仲可以點做,可以點比錢
先令隻Game由難賺錢,變做唔難賺錢呢?

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... d=55873#pid73872860
呢條友好似答到下你 , 又好似答唔到

曾經有位 gm 講 , fez 從來都係蝕緊錢
d 錢蝕去邊 ? 比 d 冗員 ?

香港人奴性真大

玩GAME都要當自己係奴隸
已有 2 人評分Good 收起 理由
冥月/幻色\楓色 + 1 笑咩呀笑,你咪又係個香港人A_A
維維1985 + 1 拎d真野出來講,會好hurt人=]

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 hanonkakai 於 11-1-23 03:22 PM 發表
而家傳言咩銀幣囤積太多
輪盤就無得更新
又話隻GAME版權費貴又乜又盛
總之都係想講好難賺錢

咁香港玩家應該點做好呢?
因為國戰商店都可以抽到無Code
動漫卡都極速賣哂
之前A石多人買就唔洗講
紫晶、藍天武 ...

呢個 po 仲未引到風字頭條友入黎

佢地有個財政部大臣架MA~我地只係上黎比$玩(它)同(他).呢D咁深入既問題交返比佢地既財政部大臣去做啦

原帖由 Lawrence19 於 11-1-23 03:29 PM 發表
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... d=55873#pid73872860
呢條友好似答到下你 , 又好似答唔到

曾經有位 gm 講 , fez 從來都係蝕緊錢
d 錢蝕去邊 ? 比 d 冗員 ?

唔做大個market shear,就預左無得賺

留名等睇挑機

最核心ge問題係少人打fez,
玩家少自然收入少,
代理公司先要諗啲屎"橋"出嚟,
好似西隧愈少車行,佢就愈加價。

係一心想呃錢,就應該係頭一年,
最多人果時就出國戰商店。

gm諗唔到方法去令玩家人數回升,
人數就只會愈來愈少,
亦只會出愈來愈多唔同ge「呃錢」活動。

我地可以做ge,就係真心去支持隻game,
多啲打,多啲叫返啲戰友一齊打,
留係到就算係嘈都算係同甘共苦,
只係有啲人,game都冇on過,
自己走左仲要留係到唱衰港服,
又或者拉人去其他ser,
少幾個咁ge人就已經好好多。

原帖由 Lawrence19 於 11-1-23 08:01 PM 發表

呢個 po 仲未引到風字頭條友入黎

正如我另一個post講,成個版都係哩類,
好彩我見到有興趣入嚟又有野想講咪講,
點解要用「引」字?
你係咪覺得我一定會入晒所有反黑橙ge post去回覆?

我從來都係對事唔對人,
我哩個post係覺得你有道理,我會撐你,
但你下一個post冇道理,我一樣會插你,

而且睇到哩句,我覺得你已經唔係理性討論,
只係玩針對囉,成熟小小得唔得…

原帖由 風雨霜雪 於 11-1-24 02:23 AM 發表
最核心ge問題係少人打fez,
玩家少自然收入少,
代理公司先要諗啲屎"橋"出嚟,
好似西隧愈少車行,佢就愈加價。

係一心想呃錢,就應該係頭一年,
最多人果時就出國戰商店。

gm諗唔到方法去令玩 ...

你尼種諗法好有公司老夥記feel (非眨義)

我唔會話黑橙行商手法唔岩,因為無商不奸
其他online game有限時裝備,武器付魔加成
但FEZ講得出賺到錢既野,永久輪盤武、裝
加上玩家只要肯俾時間落去等,理論上可以$1都唔使就頂攻頂防
所以黑橙先陰D陰D將堆靚裝拎哂去扭蛋機,望你地不停抽唔中,放更多錢落去

咁樣既低期收入或者會好高
但無疑係得罪唔少玩家
FEZ十個玩家帳戶,有三個係流氓玩家,四個淨係幫襯寶石裝,
有兩個玩幾舖冇癮delete game,淨返嗰一個先係國戰商店消費者

可能你見出面d post,睇到有人肯放千幾銀落去抽
令你覺得國戰商店會幫到黑橙賺錢
但當中有幾多人因為低機率中獎而放棄唔抽,who know?
你明碼實價放件裝出黎,價錢又set得合理
起碼都會有更多人肯買你單

依家FEZ搞埋哂嗰堆抽輪盤物品換裝、國戰商店抽裝
食既永遠係嗰一成(or below)玩家既錢
當一隻遊戲要由咁少玩家間接支付哂成隻遊戲既營運費
你認為情況可以維持幾耐?
更莫論FEZ係一隻極度對新手唔friendly既遊戲
黎五個可能走一至兩個,黑橙以為我上述嗰堆國戰商店fans仲可以買佢單幾多次?
加寬返個寶石裝市場,令肯消費既玩家數目增加
咁做唔單止係益玩家(有寶石裝揀),其實亦係延長緊FEZ壽命

我唔敢話你尼種消極諗法係唔岩,因為黑橙的確係常駐壞話過濾技能
我只係想講玩家越多M做法,其實某程度上係幫緊隻game慢性自殺
已有 1 人評分Good 收起 理由
風雨霜雪 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 紅螞蟻 於 11-1-24 03:12 AM 發表

你尼種諗法好有公司老夥記feel (非眨義)

我唔會話黑橙行商手法唔岩,因為無商不奸
其他online game有限時裝備,武器付魔加成
但FEZ講得出賺到錢既野,永久輪盤武、裝
加上玩家只要肯俾時間落去等,理論上可以 ...

其實我都好唔明點解唔更新寶石裝同輪盤,
會唔會因為係日本根本唔放裝出嚟?
哩啲估估下唔討論。

其實試一次唔好國戰商店,
放返去正常啲ge輪盤試下反應 都好呀,
又可以賺返小小口碑(不過輪盤果時咪又係一大堆人抽唔中就出post吊……)。
((我都等佢更新點裝等左1年了))

令可唔要口碑都要多幾個錢

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 風雨霜雪 於 11-1-24 03:33 AM 發表

其實我都好唔明點解唔更新寶石裝同輪盤,
會唔會因為係日本根本唔放裝出嚟?
哩啲估估下唔討論。

其實試一次唔好國戰商店,
放返去正常啲ge輪盤試下反應 都好呀,
又可以賺返小小口碑(不 ...

唔好記得港版輪盤中裝機率真係..
之前又咩一個禮拜限抽輪盤(露曼,格仔武)
多人想要既野就限時抽,博係一個禮拜內榨乾D星戒,港紙(買金幣抽)
如果唔係咁做,一方面玩家可以努力去國戰打星戒抽,一方面肯洗錢既玩家可以多D時間慢慢洗錢抽

都係啦,橘子要慢性自殺阻唔到佢既.咁樣既機率+活動,只會愈黎愈無癮

一切合乎國情,杞國人奈何憂崩墜?綽有餘裕則思量GM 之謂「深層次矛盾」,窮物以足實罷

原帖由 cielnoirs 於 11-1-24 01:29 PM 發表
一切合乎國情,杞國人奈何憂崩墜?綽有餘裕則思量GM 之謂「深層次矛盾」,窮物以足實罷

堅唔明……
(中學時文言 閱讀理解 直接跳過唔做的人)

原帖由 cielnoirs 於 11-1-24 01:29 PM 發表
一切合乎國情,奈何崩墜?綽有餘裕則思量GM 之謂「深層次矛盾」,窮物以足實罷

我估差一個天字?.?

活動勳章

我又唔覺得輪盤有幾大問題....
有時幾次就抽中
有時幾十次都唔中
但同咩裝備係無乜關係
因為就算同樣既裝備我用唔同既角色去抽都唔一樣
就好似而家套黑武咁
我之前有隻戰士角色抽左超過五十次
一把都唔中~不論係單手雙手定大劍
但我前幾日開黎抽石
竟然10次中兩把...反而石就唔中
機率既野好個人感覺
你覺得難抽唔代表其他人都覺得難抽....

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

呢個係一個loop  不過一係個不停變差既loop..就快唔成loop~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 〥凍◆奶茶〤× 於 11-1-24 03:13 PM 發表
呢個係一個loop  不過一係個不停變差既loop..就快唔成loop~

LOOP唔成會88
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-20 01:07 PM , Processed in 0.034565 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存