2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Monster Hunter 3G tri 雌火紅玉入手測試 靠!用激運=灾難
go

雌火紅玉入手測試 靠!用激運=灾難 [複製鏈接]

如果你係2G果時識得點樣可以每一次打G級轟轟都有天鄰,咁你對呢個方法應該唔陌生(純屬個人意見,唔岩用唔好鬧)
話說係上個禮拜,想整金火龍裝,發現頭、身、腰同腳都夠素材,所以整晒  但就係差手,就係差雌火紅玉,所以決定洗金火

頂,聽左fd講:你差手,咁你用其餘果d發動左幸運先,再加飲料店果杯幸運奶,應該會有。
結果,打左7隻都未有.......第8隻時,心諗:不如試下用迅龍裝打。(貪迴2同迴避距離)
結果,打左出黎有一粒紅玉,好高興咁去整左手部 成件裝完成,就係高興果時先發現把雙刀都要一粒
再次洗金火,某fd:激運+爆頭+斷尾+爆翼+捉=一定有
結果,打左7隻都冇 迅龍裝再出擊
即有==......到底咩事!?用激運+飲料店幸運奶會冇 但係用迅龍裝一打就有
之後發現左一樣野  用金火裝打大藥食晒  用迅龍裝打只係食左4-5支
突然諗起2G時轟龍槍手裝差天鄰,fd:你咪有隻4萬幾攻同防嘅貓嘅(某fd上網下save,應該係老金黎嘅),你去斬隻轟龍2至3刀,之後等隻貓打,我肯定你之後有天鄰 結果係有嘅......

最後,成功用件迅龍打金火打左三粒紅玉。測試結果:應該係俾隻野扣得愈少血就愈有機會有紅玉果類素材,順道講下,信不信由你,想要紅玉嘅話,你愈諗住要紅玉,佢就愈唔俾你,如果你個心唔諗住要紅玉,佢就愈俾紅玉你,我果3粒紅玉就係咁黎。==

但最令人火嘅係另一件事,同呢個測試方法有d矛盾,不過都分享一下
有日叫fd幫洗雌火紅玉,佢叫打雌火,冇問題,但條友下位裝,都算
最火嘅係佢死左兩次,我冇死過(激運+幸運奶)
最後係報酬箱出現左一粒紅玉,但係fd度,我當時有個衝動勁想打佢.......

呢個始終只係測試,純屬個人意見分享

一切皆為mh讀心術作惡

所以對付讀心術只有無心術

十週年勳章(賀詞)

原帖由 千小子 於 11-1-23 04:09 PM 發表
如果你係2G果時識得點樣可以每一次打G級轟轟都有天鄰,咁你對呢個方法應該唔陌生(純屬個人意見,唔岩用唔好鬧)
話說係上個禮拜,想整金火龍裝,發現頭、身、腰同腳都夠素材,所以整晒  但就係差手,就係差雌火紅玉,所以決 ...

你用"信"龍裝食血少過其他裝係正常...
回+2

所謂既讀心只係虛假!
因為你個心諗住佢,佢唔出,所以你就認為佢讀你心
機率呢家野,係你就係你,唔係你,點打點嘔點死都唔出
就好似煌黑咁
第1次打,我個fd出左粒,我無出
然後第2次打,我個心係諗住粒玉,點知就出左
之後差唔多每次打佢都會嘔1粒黎

反而壁玉真係打到我嘔先得個1,2粒

事實上,金火係易出紅玉
頭4% 尾5% 落物4% 捕獲7% 如果打月下夜會再追加基本報酬3%(即咩都唔爆,報酬有3%出,但單隻無呢個優惠)

而且激運只係增加一定的報酬獲得,同特殊物品出現,捕獲報酬無任何關係

原帖由 飛吧飛吧 於 11-1-23 11:44 PM 發表
所謂既讀心只係虛假!
因為你個心諗住佢,佢唔出,所以你就認為佢讀你心
機率呢家野,係你就係你,唔係你,點打點嘔點死都唔出

就好似煌黑咁
第1次打,我個fd出左粒,我無出
然後第2次打,我個心係諗住粒玉,點知就出左
之後差唔多每次打佢都會嘔1粒黎

反而壁玉真係打到我嘔先得個1,2粒

事實上,金火係易出紅玉
頭4% 尾5% 落物4% 捕獲7% 如果打月下夜會再追加基本報酬3%(即咩都唔爆,報酬有3%出,但單隻無呢個優惠)
而且激運只係增加一定的報酬獲得,同特殊物品出現,捕獲報酬無任何關係

重點
我試過一邊打一邊係到諗大地龍玉 最後真的出了

好似有唔少人都對 運技 有誤解

玩過星曲WEB

激運只係可以派多幾件細報酬吧…
而且出唔出好野同有冇比人扣血冇乜關係…

十週年勳章(賀詞)

我只知今集激運有機會令低機率既野開雙

原本得3-5%出一格既野, 試過一次過出兩格

回復 8# 畸K 的帖子

激運/幸運係一定機率增加「基本報酬」與部位破壞獲得數,捕捉獲得數無任何關係

基本報酬係任務既報酬
有d人打單隻金/銀/雷狼然後死叫無玉無玉
但係其實佢個任務既「基本報酬」係唔會出玉
就算你就激運,飲激運酒,佢都唔會係「基本報酬」到出
但係相反,如果係月下/裸跑任到係有「一定機率」出玉
激運會影響「基本報酬」既數量,即相同地會影響個「一定機率」
所以用激運係要本身個任既「基本報酬」會出個樣野,先有效果
若果唔係,你打足一世,佢都唔會係「基本報酬」到出玉

我用金火龍裝......打火龍紅玉........打左成廿幾次先出丫......陰公

激運+捕獲達人+破壞王是打材料的好幫手~~~~~

今日同兩個fd打mh
完全性中曬讀心術
幫一個fd打雙雷狼,佢話要打兩場刷碧玉,我諗住只係幫得就幫
打第一場雙雷狼,一只捉,一只打死,之後掘料時奇蹟地掘到一粒碧玉,但我果兩個fd 就一粒都無出
打第二場,破到只雷狼既憤怒狀態,掉左舊掉落物,我就習慣性去汁,第二個奇蹟出現,竟然汁到一粒碧玉!!其實之前汁銀火既掉落物都汁到紅玉,不過今次兩場也有,好運就是了
之後我個兩個fd極灰,佢地就幫我打浴場任,係打一只風牙同轟龍,打死風牙就打埋只轟龍
惡運出現了!有個fd汁轟龍既掉落物,竟然汁到轟竜のアギト(我差這料升轟統),打死後,兩個fd既報酬都出左一個轟竜のアギト,係得我無
之後,有個fd走左,有個fd話同我打埋金火任先走,我差粒雌火の逆鱗先合到峯山龍裝既頭
米順便打埋先走lol
之後捉左金火完任,我同fd個既報酬都無逆鱗,都算!
最激氣既係.......我fd只貓竟然偷到粒雌火の逆鱗....我係m記即時爆左個粗口單字
今天完全地被讀心術技術性擊倒
唯有今晚努力地刷雌火同轟龍就是了

金火裝只是幫朋友加激運 自己沒有orz

原帖由 windxz 於 11-1-28 06:40 PM 發表
今日同兩個fd打mh
完全性中曬讀心術
幫一個fd打雙雷狼,佢話要打兩場刷碧玉,我諗住只係幫得就幫
打第一場雙雷狼,一只捉,一只打死,之後掘料時奇蹟地掘到一粒碧玉,但我果兩個fd 就一粒都無出
打 ...

哈哈,睇你d經歷真係好過玩mh XD
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 03:32 PM , Processed in 0.041486 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存