2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩神伝 Soul Captor 狩神傳升級打怪問題
go

[討論] 狩神傳升級打怪問題 [複製鏈接]

先自我介紹
陰陽師  44lv
3件40紫裝6件40綠裝
技能  悟105 術攻103 命中 101 根骨60 血 100 (lv)
攻58xx  命中 701
呢隻game要升級  一定要越級打怪 有人話打宗師任
但係宗師任奬既經驗不變  怪既數量又係雙倍咁加上去  本人覺得越級打怪升得仲會快少少
但係  越級打怪  miss我可以接受  但係真係無一online game可以好似呢隻咁
miss既機率高成咁  而且我發現
例如  我接一個新既任務  打xx怪60隻  一開始打  無咩miss(3下miss1下咁上下)
但係打下打下  會3下先中1下..
藥水個方面.又係一個問題.你越級打怪.用既水真係好快
本人藥水全部自己整.真水整已經好難(用既材料差唔多係血水既一倍)
但係 係咁miss 有時打一隻怪可以用我1xxx真氣先殺到.
其實有冇必要咁?打一隻怪得7x經(4xlv怪)
有時仲會無數字(即係技能出左.又無miss.又無反應)
我一開始以為係lag 但係打打下.成日都會咁.
錢真係唔同你計  打online game 我預左洗錢.但係搞到咁.真係好無奈

其實整mp水ge材料係hp水 10倍

同埋將d每日副本任&活動玩盡佢啦..

呢d任ge經都唔少...好過冇先...

下...我完全同你相反...我係神打..

我係43LV....打d45,6lv怪....佢地扣我好小血.....成日都閃到/架到...

e家重有成炸mp水////同有成100個任務箱未開....開左會出血/魔水...ja係用極都用唔哂

但係你係陰唔係好好咩.....好有前途...有範圍技..加悟性又加爆擊....我加力量.話就話加格檔...但只限有盾戰士.....好唔公平

我既意思係

點解打怪既miss率會咁高
正常黎講  online game 打普通怪
唔會miss到咁

可能因等級同怪相差太多

我同時常出免疫, 但有扣血, 可能無咁多

陰陽打怪要用範圍, 不要一只一只打, 好浪費 HP,

我打一只高三四等都要出8次技, 1-3 連技, 二次單技, 再1-3連技

其實隻game唔系打怪game- -
系玩活動的- -
淨系識越級打怪,唔識日日玩活動黎升???
一次活動都有3-5%啦!

原帖由 aesopo40120 於 11-6-12 09:57 PM 發表
下...我完全同你相反...我係神打..

我係43LV....打d45,6lv怪....佢地扣我好小血.....成日都閃到/架到...

e家重有成炸mp水////同有成100個任務箱未開....開左會出血/魔水...ja係用極都用唔哂

但係你係陰唔係 ...

神打 可以格擋咩?你用盾?

每升1lv 怪既閃避同人物既命中都會降低5%(大約)

只要多過4lv  其實已經系極低命中

我都係陰陽.. 成日範圍都miss真係會激死人
只好死去浮雲學多d命中..
我通常都係連123技 [ 聽講無甘易miss
因為最後會有個吾知咩陰陽連技爆擊= =..
然後就不斷2同3技喇 [ 因為C D快
升lv方面就係做日任. 主任支任宗師等等
有活動既一定要入`睇人報答案咩都好- -
因為越多分.活動經有時會多過你打任架a__a
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 08:01 AM , Processed in 0.033240 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存