2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 霍爾丁王國 人回憶我又回埋一份 (( 弱智盾戰成長過程 :D {{字海出 ...
go

人回憶我又回埋一份 (( 弱智盾戰成長過程 :D {{字海出沒注意   [複製鏈接]

我見到出面有幾個回憶錄
自問自己都由開ser玩到宜家
搞到心郁郁又想回憶下以前嘅事._.

自我介紹一番先
我係 聖殿乂騎士
自我介紹完:O)

第一次接觸呢隻game係經同學介紹
由於之前玩OLG都比較喜歡有國戰系統既
所以一聽到呢隻係以國戰同技術為主既game
就好有性趣去試玩

於是我就開左我第一隻人
由於名字太柒所以都不便透露
總之呢隻人就係由頭柒到落尾
而佢既職業就係雷法
當時點解會開雷法係因為之前玩OLG都覺得法師好好揪
而當時又自以為雷系魔法會令對手麻痺?   ((((Pokemon上腦:O)

冇耐之後 就出現外掛事件
因為咁所以我決定放棄我呢隻人
轉左去b ser開左我第二隻 即係宜家既正身
聖殿乂騎士 (((有玩過龍族既應用好清楚我個名係咩黎xD
職業就係我到宜家都最愛既盾戰

因為B服人少關係
所以盾戰生存機會係極高
都係因為咁我練出一身自以為好勁既盾戰技術
暈>火劍>普攻>大地>普攻。。。 (((扣到人一半血架xD
而果陣b服黃國既團
我諗最出位都係月靈既<空山靈雨>
佢既威水史。。。唔講啦心照xD

係b服威左一排
直到合ser  我都對空山呢個團冇乜感覺
合ser之後月靈都有開返空山
但我決定另覓新居
於是我入左 戰無雙 既<戰魂>
由於我係game入面什少出聲既關係
我一路都冇乜深交
但團入面既人相處得好好
就算當時實力一般 大家都一樣打得好開心
直至有幾次宣場
我地被某大團大炒之後 我就一路都好不忿
點解人地會咁勁
於是我就問無雙
佢就同我講:如果你想學打國戰 你就入C團啦
就係咁我第一次係game入面聽到Crusades呢個團

退團之後我行左去C團團點
果陣望一望 得幾丁友坐係度 真係有無雙所講咁勁?
(後來先知原來佢地係出面打緊2個場-.-)
好奇心同好勝心令我好大膽咁行去開白頻問:收唔收人?
而應我既就係C團團花:米S :O)
佢同我講宜家團唔夠盾戰
但係果陣我又手痕轉左去雙手戰
為左入團我二話不說入左800gash. ((on9 :O)??
買左個重點
再返去同米s講:我係盾戰喇xD

入到團 肥米教左我用vent
我一入vent 就聽到一大堆粗口-.-
心諗  個個咁重火氣
我做錯野咪仆街?
果然 當我施展係b服學返黎既盾戰伎倆
換黎既就係vent入面既一堆粗口
「暈完彈開啦on9」「吊你火乜撚野劍丫」「暈左彭彭彭乜都死啦,手多做乜姐」
事實證明 比人吊得多係會化
我好快就由暈完火劍大地
變做暈完前行猛擊吹風既盾戰
(認真地真係多謝吊過我既人:大佬 因幡 fung哥 中久 尖刀 試插 米s 尼歐)
唔吊真係唔會勁xD

跟住團打左一排先知咩叫國戰
對住烏合  幻影  血染  V團
有咩要驚?
又唔係輸唔起
當時C團實力  我敢講真係全ser最強(((我係指我入團果陣 之前點之後點我唔知
直到烏合轉國  各國人流開始少
C團既人有d要讀書 有d唔玩
人數就越黎越少
睇住個vent 由以前拉到最大都睇唔晒d團友
到宜家得返幾個 真係有種說不出既難受
果期大佬都冇玩  全靠中久 尼歐 多多羅 試插果堆舊人支撐住個團

因為上線人數少既關係
出現左其中一次合團 : Expansionism
果陣我都有入  團入面既戰力係足夠
但如果你曾經跟過全盛時期既C團打國戰
你就會知道相差幾遠
所以過左冇耐
我都係決定入返C團

去到吉劍第二次改版
大佬返左黎玩  而一d舊人都跟住返埋黎
雖然冇以前咁勁
但都有一半水準
可想而知大佬既出現有幾重要

而因為一次弱智召喚祭活動
令到又有一批玩家放棄呢隻game
果陣去偷塔見到2隻死靈黎守
我真係唔知講啲咩好~_~

果陣連我自己都打到灰灰地
都少玩左好多
睇見黃國人咁唔爭氣
自己都冇乜心情去玩

點解冇C團就=冇大團?
大家都想贏國戰
大家都唔想比人炒
宜家黃國大大話話都成廿個團
戰力散到不堪
點解唔可以合個團出黎?
當年C團都係咁合出黎
岩岩合完  都好廢
係佢地追住幻影黎打
輸一次 打一次
打下打下由輸一條變輸半條
由半條變平手
再開始贏  先去到當時果種實力
默契係要靠國戰打返黎
唔係坐係度講
個個都咁唔合作緊係合唔到

我就真係好想合團既
我唔想睇住黃國咁樣頹落去
大家趁今次有有心人搞合團
合作一下 試下啦
已有 5 人評分Good 收起 理由
某某二號 + 2 大家趁今次有有心人搞合團 合作一下 試下啦.
真城若流 + 2 支持你!下次繼續^_^
aR嘉 + 3 YO,,VIP會員既聖殿乂騎士;D
李昂裘達斯 + 1 個個都開呱d post 咁咪呃good !? 但我比goo.
唔知呀你呢? + 3 唔撚比唔撚得

總評分:  Good + 11   查看全部評分

就因為       而應我既就係C團團花:米S :O)
無呢句真係唔打算比good你 >w<

即使合左團 小圈子依然都係小圈子 黃國爭咁個可以服眾既人

笑傲無雙

chunwailui 發表於 11-9-7 03:31 PM
我見到出面有幾個回憶錄
搞到心養又想回憶下以前嘅事._.

跟住我啦;D
有聯合RC ID NO. 2225894
Betelgeuse團收人中=V="

chunwailui 發表於 11-9-7 03:31 PM
我見到出面有幾個回憶錄
搞到心養又想回憶下以前嘅事._.

最錯就係問團花入團 = [

aR嘉 發表於 11-9-8 02:01 AM
跟住我啦;D
有聯合RC ID NO. 2225894
Betelgeuse團收人中=V="

得閒ONLINE先A_A

仲有..如果見到 風魔小一郎

幫我收埋佢~~~佢係我FD..會長玩的

Expansionism..係咪C團同藍天合既團?

jack93220 發表於 11-9-8 05:51 PM
Expansionism..係咪C團同藍天合既團?

唔止呢2個

仲有幾個細團加埋

chunwailui 發表於 11-9-8 02:03 PM
得閒ONLINE先A_A

仲有..如果見到 風魔小一郎

OK,見到的話踢佢入團

我好記得我有次守塔想出火d,點知出佐詠唱7.7,之後俾你個__ __暈佐
sm完竟然唔死,過佐一陣,我又儲夠氣出火d,
點知我又出佐詠唱,如是者又俾你個__ __暈佐
不過今次真係無咁好彩,終於返佐城

個時你地2個都係白頻度笑佐
而我一見到我出詠唱個刻,我都笑佐7.7

Nari_Wai 發表於 11-9-16 12:45 PM
我好記得我有次守塔想出火d,點知出佐詠唱7.7,之後俾你個__ __暈佐
sm完竟然唔死,過佐一陣,我又儲 ...

竟然有人記得我@@

好感動呢~~

仲要係大人物添~~

我都成日見到你._.

都比你燒過唔少次-.-

果次暈你真係好好笑

我都有少少印象xD

不過好耐之前na~~~

chunwailui 發表於 11-9-16 08:04 PM
竟然有人記得我@@

好感動呢~~

由此之後我決定將呢2個技能分開7.7

支持回憶..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 07:01 PM , Processed in 0.033605 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存