2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 「回憶最深刻的OnlineGame」徵文活動 (已完結,獎品將於1 ...
go

[其他討論] 「回憶最深刻的OnlineGame」徵文活動 (已完結,獎品將於10月14號派發)   [複製鏈接]

時下網遊界百家爭鳴,相信各位亦玩過唔少網絡遊戲,
但能令你留下深刻印象既我相信寥寥可數,
而當中最令你深刻既係邊款網遊呢?
又係咩因素令佢響你心裡面佔一席位?

無論原因係好係壞,
歡迎你響哩個徵文比賽裡面盡情揮霍回憶。

本帖僅作公告用途,所有參賽作品必須以發帖形式進行,
活動期間有任何疑問或改善建議歡迎在本帖回覆發表。

活動獎勵:
最優秀作品獎(1名):400論壇績分(威望)+精華3
最佳創意獎(1名):300論壇績分(威望)+精華2
優秀作品獎(2名):200論壇績分(威望)+精華1
其他未能勝出者參與獎勵:視內容給予20 - 50論壇績分(威望)

報名日期:9月23號 - 10月7號
派獎日期:10月11號 - 10月14號
截止日期:10月8號凌晨00:00
(一律以系統時間為準,理所當然是2011年)

活動注意事項:
1)參與活動以發帖形式進行,必須在標題列明「活動」及遊戲名稱
2)禁止使用任何隱藏功能(簡單講要比所有人都睇到)
3)字數限制在12000字節內,不可少於500字節,以系統字數檢測為準
4)文章內容可以附件/加插有關連圖片,絕對能提高賽果分數
5)所有作品發佈後可以修改,直到截止日期為止
6)編輯日期顯示在截止日期後的作品視作違規論
7)每個論壇帳號及ip只能參與活動一次,若在活動期間發現會被取消資格
及活動過後發現會被撤銷一切獎勵,如有名次則由後選補上

8)所有活動文章經本版版主評審後,會抽出最好的4篇文章經由論壇其他各級版主投票排名
9)活動期間一切爭議本版版主可行駛最終決定權

---------------------------------
另外,活動第一日好多人唔知,其實帖子標題唔需要跟足哦,
只要有活動兩個字同遊戲名稱方便記認就可以了,比如「活動」陪伴我成長的石器……等等,
因為標題都會列入評分標準,所以一個好標題都相當重要哦。
已有 1 人評分Good 收起 理由
13824715 + 3 又有好野睇

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

如果報名 係咪已經可以出文?

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

K.Y~勤 發表於 11-9-23 02:48 PM
如果報名 係咪已經可以出文?

可以呀 活動已經開始

文章POST 在這里?

霉乂男  另外開新帖,稍後我會開個帖將已點名既作品列出超連結方便瀏覽。  發表於 11-9-23 11:31 PM

十週年勳章(賀詞)

所有Online game都比d小學雞整火過
另我覺得最好玩的得cs1.6(非online game
因為無小學雞,所以我好鍾意下
因此我認為無online game係好玩的...
原因係有小學雞的存在

石器1算唔算
定幸福online

霉乂男  係網遊都算。  發表於 11-9-23 11:30 PM

用口語定係書面語呀-,-?

霉乂男  都可以。  發表於 11-9-23 11:30 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
CHUNG女 + 3 on9

總評分:  Good + 3   查看全部評分

rf online
無論晝面定係人都好過e家d小學雞

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

活動注意事項:

活動注意事項:
1)參與活動以發帖形式進行,必須在標題前/後列明「活動」
2)禁止使用任何隱藏功能(簡單講要比所有人都睇到)
3)字數限制在12000字節內,不可少於500字節,以系統字數檢測為準
4)文章內容可以附件/加插有關連圖片,絕對能提高賽果分數
5)所有作品發佈後可以修改,直到截止日期為止
6)編輯日期顯示在截止日期後的作品視作違規論
7)每個論壇帳號及ip只能參與活動一次,若在活動期間發現會被取消資格
及活動過後發現會被撤銷一切獎勵,如有名次則由後選補上
8)所有活動文章經本版版主評審後,會抽出最好的4篇文章經由論壇其他各級版主投票排名
9)活動期間一切爭議本版版主可行駛最終決定權

參與活動係發post 標準前後需要註明<活動>

文言或口語都得 任何官方onlingame都可以 標準最好加埋game名

可唔可以po個樣本比我地睇下參考下???????

霉乂男  原來如此,係我疏忽了,夜小小食埋宵夜就作個出黎。  發表於 11-9-23 11:21 PM

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

我見 而家參加左既2個作品,主題都係一樣,

應該建議返參加者 改返自己獨有主題會方便其他會員閱讀。
比如:[活動]最令我深刻印象的網遊-金庸群俠

霉乂男  瞭解,我會PM聯絡返佢地,其實有「活動」就可以了。  發表於 11-9-23 11:21 PM

玩過星曲WEB

天地玄門

呢隻game係我第一次玩on line game果時玩,果時對遊戲既認識唔算好深~好多野都唔明,但係一入到公會之後,d人對我幾好,又安排好每段時間安排人帶升,又俾d裝我地d新人~方便打野,又定期約大家一齊出黎食飯傾計,覺得似朋友多過似game友,果時又唔多而家好多人所講既小學雞存在,玩得幾開心,直到班game友都係工作既關係~都開始冇玩,個公會就一代一代咁傳,到最後果代,竟然傳左俾我+_+,果時先知道果種責任感幾咁重,要帶升,幫會員打王,同其他公會人有問題,輕則就口頭上解決,重則就刀槍相見@@ 之後隻game都停止營運左,都覺得可惜,隻game識左好多人,又玩得開心,所以係我最深刻既遊戲之一

霉乂男  以發帖形式進行哦,即係響「網絡遊戲聊天區」另發新帖。  發表於 11-9-23 11:19 PM

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

似乎這裡對我來說有一點興趣。

霉乂男  心動不如馬上行動。  發表於 11-9-23 11:36 PM

標題會列入評分範圍當中哦,唔一定要填「回憶最深刻的OnlineGame」,
只要響自己決定既標題前面/後面加上「活動」等我地知道係報名就可以了。

笑傲無雙

報個名先,聽日動工

參加活動會員請留意 post標題上除左要加上【活動】字眼外 亦需要補上遊戲名 謝謝各位

係咪要在e度報左名先嫁?定係直接做?

先報名~~ 明天開動._."

玩過星曲WEB 笑傲無雙

不需報名,直接發帖參加活動即可~

吹水我就叻姐,作文真係唔掂
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:51 PM , Processed in 0.039575 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存