2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 希望可以提供到一D資料比你地
返回列表 發新帖 回覆
go

[美容-分享] 希望可以提供到一D資料比你地 [複製鏈接]

先講下你地唔好揸咁多野係塊面到,你地咁揸只會令塊面既角質層增加,你地用d幾貴既產品話有咩精華,其實係滲入塊面深層得個好小,你買幾貴都冇用,只會浪費左d咁貴既產品精華。
你地塊面呢多油呢,可能係你塊面係乾性,因為塊面乾,就會自然排出面油保護面部表面水份。見意唔好抹,你係咪點樣抹,D面油又好快成面都係呢??
眼袋問題,你有眼袋唔一定係唔夠訓,眼袋可能係一種脂肪黎

可以PM下我,提出下d問題,希望可以幫到你,美客院要識揀,我睇返d post,見有人脫毛都要過萬,好無良。
希望你既資料,我可以提供到一間適合你既美容院比大家喇...

其實一向有人都誤解...
以後搽下CREAM就叫做搽得多野..
講真..如果你唔搞..角質層咪又係會堆積..
到時搞到你成面毛孔黑頭暗瘡 仲大獲

所以我先開下個post講啲美容野比大家知

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

RE: 希望可以提供到一D資料比你地

Zangetsu 發表於 11-9-29 11:52 PM
先講下你地唔好揸咁多野係塊面到,你地咁揸只會令塊面既角質層增加,你地用d幾貴既產品話有咩精華,其實係滲入 ...

睇下咩為之"多"啦, 你講得比較空泛~實無咩錯~_~"

頭兩行唔多應用到係呢個版既版友~
佢地個問題唔係搽得多, 而係唔搽, 甚至連洗面都有人唔用
絕大部份既版友問題係洗面過後咩都唔搽, 咁又點可以叫搽得太多呢?
連鼓勵大家用toner同lotion/cream都難以推行, 仲點可能關精華事呢?
toner有助軟化角質/去角質, 其實係對促進吸收有d幫助既, 不過當然一星期一至兩次去角質(磨砂/peeling gel)會更有效啦
"多"既問題唔太會發生係呢個版度, 上次鋒嵐都問過佢搽得多唔多, 其實如果洗面後多過五項就可能算多, 不過本版版友應該係一項或者零項既狀態......
如果↓↓
洗面→toner→眼霜→面霜→(日間)防曬
咁就算乖了=p

至於面油太多呢, 的確係因為淨係洗面唔護膚而令皮膚過乾既
尤其最近轉天氣, 皮膚都需要時間習慣適應, 更加應該搽返少少cream/lotion滋潤返

至於美容院呢, 我認為係可有可無既
我自己就覺得幫到我手既, 因為我本身比較懶
但美容院開支唔低, 而且亦永遠無可能取代日常護膚
所以對於經濟能力有限既人黎講, 都係勤力d做好日常護膚最實際~

打多錯多呀=-= 等人發問好過喇

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

小sion子 發表於 11-10-6 12:36 AM
睇下咩為之"多"啦, 你講得比較空泛~實無咩錯~_~"

頭兩行唔多應用到係呢個版既版友~

美容院對我黎講唯一意義就係針清.. 呢樣冇得自己做.. 因為我暗瘡粉刺方面比較多
不過都成年以上冇去過LU
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-24 08:35 AM , Processed in 0.032938 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存