2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 原創小說及文學 《原創小說》素材提供區 《Who am I》正式公開招收角色
返回列表 發新帖 回覆
go

《Who am I》正式公開招收角色   [複製鏈接]

Alta活動勳章

Who am I正式招收角色了! (本來也不招的,但見寫得順就先招下一季的角色吧!)

表格

姓名:
年齡:
髮型:
身型:
衣著:
能力:(如有重覆會pm講)
勢力:反政府/政府
角色小傳:

小說正文:
http://www.2000fun.com/bbs/forum ... ead&tid=4649685

希望各位多多支持

角色接收名單:
艾斯亞.瑪洛特.格蘭提斯
卡娜‧娜美
貝兒
虛空
亞基爾
布洛姆

笑傲無雙

表格

姓名:艾斯亞.瑪洛特.格蘭提斯(艾斯亞)
性格:沉默寡言,說話直接到位,從不多說半句閒話,面對同伴會表現得很冷酷,但其實他是非常緊張每一位同伴。
年齡:18
髮型:束著馬尾的金色留海直髮,常常被別人取笑為女兒身,但其實也有另一番男士魅力。
身型:178cm,格鬥身型。
衣著:黑色光面修身長外套,華麗暗花的米白色恤衫,修身黑銀色長褲,啡色尖頭皮鞋,一款高科技聲控手錶,可變成能量掌心雷。
能力:讀心術,後其能夠控制別人思想…(好似過份左少少…)(如有重覆會pm講)
勢力:與主角同一陣營
角色小傳:求作者作安排~~~~

已有 1 人評分Good 收起 理由
henrypp + 1 接收!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

姓名:卡娜.娜美
性格:開朗,很愛和人說話
年齡:17
髮型:藍色長髮
身型:170cm,中等身形
衣著:綠色t-shirt,藍色長褲,紫色運動鞋
能力:操縱火炎的能力
勢力:政府
角色小傳:求作者作安排~~~~
henrypp + 1 接收!

姓名:貝兒
性格:為人沒甚麼主見,多聽從養父的指令;小魔女性格,雖然非大奸大惡,但心腸絕不善良,處事也頗為殘忍
年齡:20
髮型:深紅色長直髮,平蔭
身型:適中
衣著:隨意
能力:幻術,即控制眼前的景物,包括自己的樣子和聲音,甚至場景,一旦被擊倒幻術便會解除(如有重覆會pm講)
勢力:主角敵人(政府?)
角色小傳:養父是她的一切,自她懂性以來,養父便一直訓練她進行特工訓練,變成為了執行任務不擇手段的工具,但
她心底卻絕非泯滅人性,她所做的一切只為了得到養父的讚許,即是她最想要的父愛和關懷……

henrypp + 1 接收

henrypp 發表於 11-10-3 10:28 PM
Who am I正式招收角色了! (本來也不招的,但見寫得順就先招下一季的角色吧!)

姓名:藍
性格:心情時刻keep著心情愈快 十分樂觀的人
年齡:18
髮型:金色長髮
身型:高瘦 公子身型
衣著:花巧
能力:用鉛筆淩空畫的東西都變成實體
勢力:政府
角色小傳:沒

henrypp  嚴重不接納 角色小傳無既 衣著描寫太小 鉛筆無可能凌空畫野 性格唔係年齡 咩叫心刻keep著心情愈快 理解不能  發表於 11-10-29 12:10 PM

ccccccccccccccccccccccccc

回復 simon神手 的帖子

鉛筆唔可以淩空畫野= =?
咁你哩篇係咩小說=.=?超能力?科幻=.=?
咁能力係打爛仔交 好無-.-?

Alta活動勳章

simon神手 發表於 11-10-30 05:18 AM
回復 simon神手 的帖子

鉛筆唔可以淩空畫野= =?

超能力我唔會接受你呢樣野 鉛筆你凌空畫 連紙都無張 畫乜?
你個角色唔單止係能力有問題
唔該你好好咁搞搞你個人物
一係你唔好比人設 比就唔好比呢d亂泥既野我
我唔想講個句都講埋
嘔堆垃圾比我我係唔會收既.

姓名:虛空(別稱,本名暫未諗到WWW)
性格:沉默寡言,不愛與人交流,平常都會書不離手
年齡:21
髮型:及肩黑色碎髮
身型:175cm高,纖幼的身體,但卻有非常人的爆發力
衣著:身穿黑色連帽長大衣,黑色牛仔褲,簡點來說就是all-black,裡面穿有一件短袖黑色直間恤衫
能力:虛空轉化:一如其名的能力,藉由扭曲空間從中直接奪取能量,用以強化自己,也能利用其能量去造出各種形態(ps武器)
發動能力的時候,身邊會形成一個無形的護壁,視乎虛空以能量去造成的型態以決定其防護能力,一般也能防禦極強的物理衝擊
平常發動能力的時候也酷愛造出刃之型態,因此推斷其劍術造詣十分高
不過能力有著一個極大的漏洞:發動能力的瞬間需要極度集中精神,雖然經過多次實戰已有改善,但實際上仍存有一兩秒空檔時間,那個空檔時間足以致命
除了能力之外,機動力以及體術也相當強
勢力:中立
角色小傳:一切都接近謎一般的男子,無人知曉其身世,無人知曉其能力,連名字也是從他的招式中給予
實力強得可怕的男人,但卻從不會起事端,偏偏眾人就偏愛遷怒於他,抱著一個「沒必要殺死」的心態去戰鬥,不過其實單純因為覺得沒趣而不殺人
剩下就交給作者吧WWWW
henrypp + 1 本名的話想到就編輯改吧 能力例子詳細希望 .

henrypp 發表於 11-10-30 09:33 AM
超能力我唔會接受你呢樣野 鉛筆你凌空畫 連紙都無張 畫乜?
你個角色唔單止係能力有問題
唔該你好好咁搞搞 ...

你都識講超能力0.0 又講乜紙姐- -

sor 嘔件垃圾比你><唔好意思呀><見到你就嘔t_t

Alta活動勳章

simon神手 發表於 11-10-31 09:10 AM
你都識講超能力0.0 又講乜紙姐- -

sor 嘔件垃圾比你>

如果你超能力無轉介物就唔該你重讀小學
好 就唔用紙 咁點解要用你支鉛筆? 你答都答唔到啦
老實講 見到你係dark knight個到既招角帖都想反胃
一大堆唔知乜叉野既人物 名又亂泥能力又亂泥
我叫做尊重你先唔當眾嘈你
你呢家係我呢到做件垃圾出泥
我好好咁用點評同你講番你人物有咩問題就係到發爛
我用唔用你個人物係我既事
唔該你唔好影衰人設呢樣野
人設足以摧毀一本小說
你話我廢 唔好意思 天使審判團入面大量人設我都有份設
天使審判團既人設優秀獎都基本上都拎硬
你問番呢到識我既人都知 我做既人設係未被拒絕過
我用垃圾話你既人物叫比左面你
好心你柒左就咪認
人物呢家野唔係話你諗到就亂咁嘔

你最後個句話見到我就想嘔
咁我都唔洗比面你
我嘈到你喊你咪怪我

你既人設真係廢到無倫
我見到真係反十次胃都唔夠
你完全唔理其他人既角色
基本上無空間再做就咪再亂塞
咁同大陸厹逼車有咩分別? (可能你係都唔定既
你係我到做人設
嘔件咁既貨出泥真係死十次再鞭屍都唔夠
決定權係我手
你鐘意同我嘈我實同你玩到底
送你最後一句

小學雞番屋企訓覺啦

to 其他人:
如果我燥左既話大可以同我講
我對人係一視同仁 我對人設要求固然較高
但係我分得出亂泥呃分同埋真係用心而唔識做
我既眼係雪亮既 我唔會亂嘈人
如果我有錯既 我可以道歉
但係如果係人地錯 我一定會窮追猛打
呢個係我做人原則
如果冒犯左就唔好泥我呢到做人設

henrypp 發表於 11-10-31 05:55 PM
老實講 見到你 ...

wow 好大篇廢話
你覺得我會睇晒咩=]
小學雞@@ 你似小學雞多d囉 又要嘈又要帶頭盔=]
你嘈得我就唔好怕哩樣果樣啦=]怕版主^3^?
我就係睇到你果句 紅字 小學雞番屋企訓教
唔係我都睇唔到你講乜春
你話我造角魔出現0.0?
人地作者開聲 你先開聲@@?
跟尾狗 根本就係一條淆底狗~
我番屋企訓教?唔好意思啦 我唔係小學雞 我夜晚通頂團打機嫁@@
小學雞up得就up啦
你係米仲要嘈呀@@
我答你果句 點解唔用紙 用鉛筆 米話超能力囉=]唔用紙唔代表唔用鉛筆嫁wor
你哩d咩小學雞吐嘈點=]
你哩句最前我先會睇到 先回你咋~

henrypp 發表於 11-10-31 05:55 PM
老實講 見到你 ...

嘈我 好驚呀w0w
窮追猛打@@
咁就要勁d啦
唔好怕版主扣分@@講野就大膽d 唔好咁避忌啦~xdd
唔係我比版主禁左言
回唔到你 同你嘈唔到 你又得一杯落 咁就唔好啦~@@

有必要係到挑釁人?定係純粹呃分?
唔該唔好將罵戰引入黎小說區ok?
小說區係作文學交流,唔係比你係到嘈黎嘈去
唔係全話你錯,你可以係解說到講清楚些少,等樓主容易去理解
同埋樓主唔接受就係唔接受架啦,你理到咩原因架咩
同埋就算根據返超能力,以我睇咁多動漫小說黎講,觸發都需要媒介啦
咁樓主同你講要張紙都唔過份姐下話
你唔受得批評既,咁就唔該做好準備先回帖啦,而家香港真係多得你地尼d低eq人仕唔少了
好了,停止罵戰ok?

xyz^3 發表於 11-11-1 01:32 AM
小說區係作文學交流,唔係比你係到嘈黎嘈去 ...

0.0我得閒冇事入黎睇下
唔係都唔知你係到講乜- -
he話我嘔垃圾比佢0.0
我話見到佢想嘔
佢又話見到我想嘔 唔錯呀~活學活用~ 竟然接納>>我見到你都想嘔 哩句說話A_A

xyz^3 發表於 11-11-1 01:32 AM
小說區係作文學交流,唔係比你係到嘈黎嘈去 ...

我覺得佢想挑釁我好耐囉=]
比面我WOW 洗你比面咩- -你邊位 太睇得起自己了~7.7

笑傲無雙 玩過星曲WEB

「用鉛筆淩空畫的東西都變成實體」這個能力其實挺有趣的
不知樓主有沒有看過妖精的尾巴「FAIRY TAIL」呢?
當中有一位角色蕾比,她使用的魔法是讓「文字」立體化並實現文字的意思。
而這個能力只不過是鉛筆作媒介,在空中畫出來的東東實體化而且,
兩種能力其實極為相似。

p.s. 並不是為了幫什麼人,只是無聊上水說兩句

笑傲無雙 玩過星曲WEB

姓名:亞基爾
性格:好色,嗜酒,豪邁,直來直往
年齡:26
髮型:紫長髮束馬尾,黑瞳
身型:「人型」身高1米75,中等身形
          「狼型」從腳到背部高75厘米,頭部到尾巴長1米
衣著:「人型」淺藍色牛仔褲,啡色運動鞋,白色短袖恤衫,外加一件黑色中袖外套
           「狼型」全身紫毛,嘴巴、四肢及尾巴的末端是白毛
能力:把自己的身體變成狼
勢力:反政府
角色小傳:父母是拾荒者,後來與父母一同被政府所捕,父母被判死刑,而自己則被捉去作生物實驗,將他和狼結合為一體,令他可化為成狼,是小數生存的失敗的實驗品。化成狼型後,常常被說是像狗,而不是狼
henrypp + 1 接納:)

Alta活動勳章

simon神手 發表於 11-11-1 12:26 AM
wow 好大篇廢話
你覺得我會睇晒咩=]

wow 好大篇廢話
你覺得我會睇晒咩=] 你無睇哂又知廢話?
你嘈得我就唔好怕哩樣果樣啦=]怕版主^3^? 我洗怕版主?我幾時有怕呢樣個樣呢 我同你慢慢嘈可以同你嘈到底
我就係睇到你果句 紅字 小學雞番屋企訓教
唔係我都睇唔到你講乜春 一句講哂你眼殘
你話我造角魔出現0.0?
人地作者開聲 你先開聲@@?係人地作者msn同我講唔妥你我先泥嘈你 你厚面皮我唔怪你=]
跟尾狗 根本就係一條淆底狗~ 我淆你就一早潛左水啦
我番屋企訓教?唔好意思啦 我唔係小學雞 我夜晚通頂團打機嫁@@ 夜晚通頂打機就知你係小學雞 傻仔=]
小學雞up得就up啦
你係米仲要嘈呀@@ 我可以同你慢慢玩到底 放心 玩到你悶都仲得
我答你果句 點解唔用紙 用鉛筆 米話超能力囉=]唔用紙唔代表唔用鉛筆嫁wor 我話唔得就唔得你吹? 同你傻仔講 = 哂我手力去打字 所以你可以番歸收皮鳥
你哩d咩小學雞吐嘈點=] 係吐槽呀傻仔 學好正字先泥啦
你哩句最前我先會睇到 先回你咋~ 你最後呢句我就真係唔多明你想up乜啦 但係我唔會怪你 你有語癌就大家都知 有時d野大家心照啦 傻仔小朋友

技窮了就請別認 咪笑大我個口唔該
你廢人所皆知 就唔該收斂下
由頭到尾係你挑起罵戰唔關我事
我本來係有禮貌咁用點評泥同你講既
亂泥都要有個限度
不過同你呢d小朋友講道理等於哂氣
所以就唔該你乖乖地認輸就收聲
如果唔係我驚嘈到你無聲出

Alta活動勳章

御奕 發表於 11-11-1 08:51 AM
...

當中有一位角色蕾比,她使用的魔法是讓「文字」立體化並實現文字的意思。
而這個能力只不過是鉛筆作媒介,在空中畫出來的東東實體化而且,
兩種能力其實極為相似。

p.s. 並不是為了幫什麼人,只是無聊上水說兩句

在大前提 超能力不等於魔法
第二 鉛筆係未來 仲用鉛筆? 你話用超能力透過鉛筆 好 咁多d描寫係唔係會死先
仲有 蕾比係寫落去黑暗文字/用手變d字出泥 係「魔法」
兩種能力不相似
同時唔單單針對超能力
佢既做角態度同呃分無分別
我唔明點解仲要容忍佢係呢到搞事囉
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:15 PM , Processed in 0.048870 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存