2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍俠情緣叁 雖然隻game有難度 但覺得幾特別幾好玩!
go

[閒聊討論] 雖然隻game有難度 但覺得幾特別幾好玩!   [複製鏈接]

睇左o個個話隻game失敗既post,我覺得係有需要改善既地方,封測本來就是為了改善系統既一種實驗,如果話隻game失敗會唔會言之過早?

我玩到17lv,雖然好多野都仲未玩到,副本都未入過,但暫時覺得呢隻game同市面上好多game真係好大分別。

我見到個post有人話d字細到睇唔到,我覺得字體size其實都ok,而且畫面其實可以拉遠拉近,聊天頻的字體顏色、大小、背景全部可以自己設定ga^^

又有人話「有唔可以轉角度等住我個前便..正係睇住我後便鏡頭」,其實你按v打坐時用mouse轉番去你前面,跟住你再起身走動時,鏡頭就會去番你正面了,而且鏡頭係可以設置ga,唔好亂怪隻game啦^^

至於出招問題,其實出範圍技時係唔洗對住隻怪ga,單體技時就要,但我覺得好合理呀…隻game好似係sell真人動作的,咁你背住個人又的確係出唔到招打佢ga wor=.=

而我暫時唯一遇到既搶怪問題就係打狗肉+庖丁,呢度真係覺得隻game有需要調整一下,其他任務打怪都冇遇到人多怪少既問題,我覺得d怪唔係少,只係個地圖大,所以怪都分得幾散下…

有人覺得任務冇指引,但我覺得咁樣解任反而有種滿足感,因為要靠自己去研究去發現(=v=唔通我係被虐狂?)
其實任務唔係冇指引,你打開任務地圖會睇到有d數字,係代表相應編號既任務要去邊度解,而且每個任務都有說明點做,採集?打怪?找npc?任務說明裡面有寫得清清楚楚的。話左俾你聽去邊度解,仲話埋俾你聽要做d乜都仲未夠?佢只係冇自動尋路/怪功能俾你地呢班懶人姐^^我反而覺得一隻認真既game冇呢d自動功能係好事,下下自動,其實做完d乜你自己都唔知,只係知道個lv又升左,咁就浪費哂隻game啦^^

其實我覺得隻game既任務都安排得幾好,唔會一味淨係打怪打怪再打怪,而且每個任務要打既怪數量都唔算多,唔會有種不停刷怪好悶既感覺,今日做左個要趕隻鹿去食草既任務,仲有今日為左去拜師仲試過失足高空跌死,去水裡面採集,沉左落底會有呼吸倒數,差d又窒息死,覺得幾搞笑^^

不過,因為暫時未有座騎,覺得走路上好花時間,地圖好大,例如個門派地圖(我係萬花),真係好大,右上角解完左下又出現任務,解完左下,右上又有新任=.=真係跑死人,淨係跑去接任已經花左好多時間,有時仲要對住個地圖研究條路究竟應該點行,唔知隻game有冇可能加多少少傳送點呢,唔洗好多,但既然個地圖咁大,加個傳送點傳去地圖中間再跑都好呀=v=

總括而言,呢隻係一隻懶人止步既game,如果你想玩一隻樣樣自動,唔洗搵路搵怪搵npc既game,呢隻game真係唔岩你,千祈唔好試!試完你一定會後悔^^仲有,唔好一黎就怪隻game,係度挑三挑四,自己首先了解一下隻game係點玩點set再黎呻啦^^
已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
RECALL.凌 + 10 感謝分享
deathless + 1 鼓勵
Cubee + 1 絕對同意
我的天 + 1 同意
Miaaa* + 1 支持:)

總評分:  威望 + 10  Good + 4   查看全部評分

支持:) 目前台灣版本進度系大陸既5分之1 所以仲有好多野可以探索
不過如果多D香港人玩 會更加好:)

e+31lv

越煩複就越唔好玩,而家既olg點解咁複雜係因為免費,所以要諗好多屎橋出黎吸金

而前既olg點解好玩,就係因為唔複雜,簡單先會好玩,複雜就冇意思冇左娛樂效果

to樓主~通常門派到會有2個車夫/船夫可以免費帶你去第2到(同1地圖)^-^你可以找下哦~

呢隻GAME 要慢慢玩先會覺得好玩! 一味打怪升級好快會悶死! 我好鬼 LIKE 果D 護送任務, 超正! 好有武俠FEEL!

笑傲無雙

冇難度玩game黎做咩?.?
初時係唔慣 因為市場上好多都係自動式遊戲
但玩落就會覺得好玩

依家d垃圾免費game...易升到嘔 就係吸金等d玩家係甘扔錢落海
5lv又換裝10lv又話換裝 件件裝又話十星..
1粒寶石閒閒地幾十百至幾百蚊..甚至幾千蚊都有人扔出來
唔夠人打唔順氣又話拎晒成份糧出來玩1頭半個月
跟住d代理又衰
好似烽火大唐甘
代理呃人 :送野送到唔知幾時先肯俾,開雙經時間話18:00開,d人等左2個鍾,20:00先開
劍三係月費game來,又多野玩,咩都要玩家去尋...甘先係娛樂,
又唔洗你地1個月扔成千蚊成萬蚊出來
搵1年 甚至你玩到唔玩,我諗都平過你玩1隻短線吸金既on9 game

劍三真係GOOD GAME 畫風唔差 真實感度高
D人賴乜賴剩都只係玩得太多自動導航 唔識點樣用腦搵D NPC 怪物等
又唔特別多打怪任 唔似得一般武俠GAME叫你係咁打重覆任 佢個個都係新既
技又OKIE正! 遲下個城肯定再開更多野 支持支持!!!

到時會唔會分 港澳SER 同 台灣SER ??

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

玩久了
高內容遊戲+包月 先叫享受mmo

睇黎就似2合1SERVER!

無傳送點都係想真實返少少,因為到20LV有馬既時候,已經好方便了..邊行邊睇風景

遲D高LV學多D輕功仲正,不過係頭20LV要跑下

同埋呢隻GAME D 故事好正,到感上下會交代返前因後果,成本小說感!

比一般GAME好太多了
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:29 AM , Processed in 0.039712 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存