2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 《九陰真經》心得資料區 【個人分享】 九陰玩後感
返回列表 發新帖 回覆
go

【個人分享】 九陰玩後感

做第一批果然係白老鼠,第一日就卡武館,卡尼樣果樣。而且server幾卡下,雖然香港連國內,望下次改善。
一入到去 睇個戲本,冇嘜感覺,可無視。之後就開始解主線任之類,都係行行走走,好快就可以去武館學d普通野。
武館係講解遊戲既格鬥系統 架 虛 實。由於遊戲前期l&所學虛招太小&lag,大家都係亂斬一通,實招為多。
格擋係一個好有用的別人要數下連擊先破開你防,同有技能令架擋成功後扣對方屬性。
然後都係d行,走,跑任及打幾隻怪交任的任務,快d攪掂哂佢地就去門派。
門派d任都係大同小異 行,走,跑任及打幾隻怪交任的任務,
但會係比武功招式,武學做獎勵(武當內功係九陽功 (純陽無極功不是九陽神功--)
門派既玩法都係打打殺殺 門派與門派之間你刺探我 我打x你

唔想睇玩既過程可以直接睇尼到
畫面唔錯,但係冇你地想像中咁好同圖咁靚,而且視角設定有d問題,有d撞牆或角落之類有成個畫面都係牆 難以轉返出來。
格鬥系統暫時未有得評論 太多野未學到 尤其係輕功太小 暫時就係唐門玩哂 拉打無敵 近不到身 逃不到
但係真係打得幾辛苦 打唐門 可能我武當冇暈技之類.... 佢亂走都打到我(上屋又得) 我要追亂走的他.....
招式方面要自己發掘連招(應該)佢招式唔會寫明 話時話有冇人話我知--放係1-0按鍵上面個招用咩按鍵的(放係1快捷鍵招式上方的招式--? 別答我是1)
副本,禁地:主要係比我地拿其他武學及招式。
生活職業:尼個真係不得不說,可能又係遊戲前期,生活職業真係大部分 癈的...... 而且等級好誇張幾十級幾百級鐵匠,要升一定好辛苦(前期,入不敷支),武器解任D武 仲好過佢十幾廿級鐵匠打出來的武而且成本貴(要升鐵匠好貴)X_X 又要買圖譜先做到武器出來。有個挑戰鐵匠,玩寶石方塊的,嬴左都唔知有咩用)
離線系統 冇比人綁也冇做店小二,已肯定要買月卡先有得離線修練
玩家小提示:大家記得不斷按內修,修練武功或招式,出入副本或用T落腳點 都要按過。
           返門派唔洗用馬車,用落腳點,用下銀兩開下落腳點好過你搭幾次馬車(這是效率,想睇風景或其他野就搭馬車吧)
                   奇遇有D人 激活竟然係係個NPC前跳-- 大家得閒就係D NPC前跳吧~
                   稱號,門派稱號 非常有用 獎賞唔錯,例如隻河套馬按U制 獲得
           綁架...我冇做 聽人講綁人比人殺會坐牢半個鐘 獎勵又小 唔知有冇後續(知既出聲--我又去干一票)
                   左上方個頭像格離有個模式 開江湖或和平模式來打人 比人打唔好傻傻地被打-- 江湖打到和平模式

~_~有冇人搵到風水寶地修練同其他秘訣同提示分享下
無參加既人可以係到問下我遊戲入面既問題之類 盡量回答

已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 20 感謝分享!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

可以可以影d相睇下~

我嫌upload麻煩=,=......

多謝咁有心機打咁多字...
但係我覺得有圖會比較好D

有圖勝過多字~
但都好多謝你打左咁多字~

可不可以分享個帳號?? 我想睇下入面環境~ 影下相~
msn: FKW_OLgame@hotmail.com
THX ><~
明天好像系最後一日..

字海=口=

我都係覺得有圖會好d.. 單靠字面好難了解到入面既情況0.0

祈求有圖

多謝分享
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 04:58 PM , Processed in 0.032176 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存