2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍俠情緣叁 日輪山城 副本攻略 (For H.K)
go

[閒聊討論] 日輪山城 副本攻略 (For H.K) [複製鏈接]

最低要求 4人 組別  (建議 48以上 , 氣純最好50 有鎮山河)
1人 - 坦 (天策 / 少林)
1人 - 藏劍
1人 - 氣純
1人 - 補師  (萬化 / 七秀)

先由東門碼頭 會有2隻黑子 有2個轉動器 將佢扭一扭 就可以將前面 2座箭塔KO

一入門口 就已經打第 一場   但呢到就留心先 因為係入門前

有8隻 上忍出黎 呢個時候要靠 氣純 既三才  同埋 藏劍 清怪 將仇恨 轉比 坦
氣純見唔對路都可以用 鎮山河 無敵8秒 黎清怪

清晒之後 就係一王  首先 就要補師 一開始就跳上去入門口 右面間屋到 ...
(下面有隻軍馬個間)
最好貼住右邊位跳上去 因為可以唔洗觸發隻王住 之後補師就可以企係屋邊 觸發隻王
呢個時候其他人就可以入去打 係屋前小小個平位打就ok

一開頭d卒仔會去晒打補師 但係補師係屋上 打唔到就會歸位 變返綠字打唔到
甘就輕鬆 KO王 就得 殺左王 d卒先黎  就照上忍甘清就ok

一直上去都冇難度 然後去到有三叉位

左面是捷徑 中間是長路 右面是(左路的落石陷阱怪 ,其本上唔洗打)

左路的 去到對面有個叫機關陣 但只要沿住下面黑色格行 就唔會放箭打
去到最尾格的時候就要用扶搖  加 翻謄 跳上去 碌石柱(可以叫係木) 到
當然扶搖唔夠lv 就要崖幾箭

中路的 只係長路 但係就一直安穩

打到二王的時候 就小小注意 (要5秒內同時殺死,否則會補滿血)
先係坦職坦住一隻 而藏劍一直打就將仇恨轉被 坦
而氣純就打爆晒4個機關就ok

當2萬血隻野會分身  就用三才定住 就得 (個時打唔到正身的)

到某一個血量就會出怪定身 只要坦同遠攻 保持一定距離就得
打到2隻王得返小小血就一次擊殺 ( 當然分緊身時候 唔好打 等佢完分身)
打完之後就直會有d忍者 打死有機會趺暈丸

然後一直上上上 去到有個位好多黑子 只係係右面d屋位過 就可以避過晒
之後去到 有到好多守衛 你可以用藍丸暈晒去

但係去到 4座箭塔個到 就建議 打晒d守衛 同埋最好就先清左 再清右
仲有重點最好係貼邊打 因為會有機會引到另外一邊

打1隻就會引一隊6隻 弓手就靠純氣 七星 定住 其他清怪 呢到要護住補師
無血就用鎮山河補住佢
ps.就算清晒左右 都唔好行中間 因為樓上有弓手 d弓手 1隻已經比得上 王
如果引晒就等 再行過

去到上面 打晒左右2隻陰陽師同忍者
就有好多武士  你可以唔洗理

呢到要打4隻將 同埋1隻王
直接一齊衝上去張地毯到 甘D武士就唔會黎郁你
(最好一黎就企到去 第一隻將同3王傾計 個位到)
(有機會打第三隻將中BUG ,但等一陣間就會自己跑晒過黎打, 甘就要靠氣純)

甘打到第三隻王既時候 記住 係要企係 將同 3王傾計個位
第3隻將 會要自己禁先打得 可以成班疊埋去就得  
(4隻將大同小二)

3王注意就係 點都要企返個個個位  就唔會比大火燒
(隻野會有小火技 打範圍, 扣左幾百血 大家唔洗甘緊張)

只要坦吸實隻王 隻王會定期爆招4800出黎 打一仇恨最高
只係小留意補呢到就OK

佢2萬血以下就會跑出黎講野 話召火龍 純陽可以遠攻打佢
其他人等到歸位就ok  打得快 會唔見火龍
打得慢出火龍 就快d秒佢 因為火龍大約30秒就會消失
打到1萬血就會打完 有個和尚出黎比武

返後面汁裝就ok

出返去時候有解任的可以隱boss 大蛇

冇乜野要注意  補師企係個npc隔離  (企晒係npc到等佢施法召野就ok)
唔好企中間出蛇位 因為會必死  只要拉盡d距離得1個蛇頭打到你就ok
藏劍唔好出d飛黎飛去個d招 會飛左入去自殺

打到300血  就搵人同npc傾計 話出招就會ko (2秒內npc , 否則會滿血)
打完剩下小蛇 殺左佢拎裝備就得

最後就跳海 海入面有個傳點可以傳出去

完成!!!

- 呢個係呢幾日打副本既心得 , 仲有荻花宮都幾易打 好的話都會出埋攻略

PS.如不幸死了 請出返去 副本再入去東碼頭

見字海 已放棄

樓主整個圖文攻略我諗未打過既人會容易明白d^^支持

精彩 發表於 11-10-31 05:28 PM
樓主整個圖文攻略我諗未打過既人會容易明白d^^支持

今晚補圖

因為其實都算精簡 我都唔想化大

但係50lv副本開始都係麻煩

我諗頭幾行定位最易明

睇黎聽日先貼圖 今晚唔打日輪~o~

笑傲無雙

我估樓主應該係玩氣純0.0

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

日輪好似好多少林坦岩用既裝.. ~"~
聽日先至第一次去挑戰

小芊~ 發表於 11-11-1 04:10 AM
我估樓主應該係玩氣純0.0

你估得無錯-v-

不過因為 其他職 肩顧唔算太多

坦職只係吸怪  藏劍就轉仇恨同清怪 補師就走位補

日輪就真係好睇氣純  因為 d小怪密同高攻

真係唔小心郁親都 6隻跑過黎  而且d怪 對補師係特高(尤其弓手)

所以如果夾住個唔識玩既氣純 其實補師就好辛苦

3個50副黎講 最難打就係日輪  因為專攻補師

最易打都係荻花宮 打得快20分鐘就1rd

最麻煩係 新手村 因為npc 行得超慢 打1rd都差不多45min或以上

而以上2個副本其本都唔會死 (除左荻花 隱王 隻瘋子有d殺機之外)

而日輪 就係做小幾步 唔識玩 都死好慘
ps. 日輪 先特顯到 氣純 控場既實力

thank!!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:05 AM , Processed in 0.031808 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存