2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 [沙田區] 問路 [急]
go

[疑難] [沙田區] 問路 [急] [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

請問由元朗點去沙田萬佛寺?
最好就講晒巴士路線...

如果只熟悉沙田區,而又識去萬佛寺,
講低係沙田邊到出發,搭咩車就ok了...

萬分感激>.<

十週年勳章(賀詞)

港鐵:東鐵綫沙田站下車,有兩條山路,大約需步行15分鐘至30分鐘,當中一邊有400多級樓梯,另一邊有500多級樓梯。遊人宜利用400多級樓梯登山,此段山徑較多樹蔭,地勢平坦,而500級樓梯因樹蔭較少,適宜下山。
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E8%90%AC%E4%BD%9B%E5%AF%BA

沙田市中心落車(尾3站  唔識就問269D司機邊個站落近火車站)  唔好坐到總站  唔係就你諗你自己喇
圖  1.車  2.路線  3.紅格 去萬佛寺指示牌(政府合署車場與中心車場中間)

已有 1 人評分Good 收起 理由
壽司-v- + 5 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 5   查看全部評分

上面已經講哂點行..
不過無論係269D總站抑或港鐵站(其實都幾乎一樣位置)同萬佛寺都有一段距離
好難形容比你點兜過去..
如果我話有條落斜既橋跟住又沿住邊度行..我諗即使我講完你都唔明..
所以我都係建議你去到之後問路人啦都係..
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 03:33 AM , Processed in 0.030172 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存