2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 你永遠都捉不到的-kassadin
go

[英雄心得] 你永遠都捉不到的-kassadin   [複製鏈接]

虛空行者            卡薩丁  Kassadin

在各維度和各世界間,存在著這麼一個地方。有人說它是外來世界,有人則稱之為未知空間。事實上,真正了解的人都知道這個地方叫做「虛空」。雖然名為「虛空」,但這裡並非一無所有。這裡存在著難以言喻的生物,籠罩著人類無法想像的恐懼。儘管關於虛空的知識在今天已消失殆盡,但還是有人不經意地發現了真相,並從此無法自拔。卡薩丁就是這樣一個人,在某此意外之中,他無可避免的接觸到虛空的真面目,並被它永遠的改變。卡薩丁曾是個禁忌知識的追尋者,他根據古文獻中隻字片語所拼湊出來的線索,成為少數找到「失落城市」伊卡西亞後還能活著將故事傳承下去的幸運者;但是那一天,他卻發現他夢想中追尋的事物與實際上看到的景象是截然不同的東西。

在這座曾經繁華一時,卻已腐爛的失落城市中,卡薩丁抽絲剝繭的發掘到其中的秘密,但是震驚的現實卻讓他不敢與任何人分享他所看到的景象。失落城市隱含的力量,威脅著要永遠奴役著卡薩丁;但是卡薩丁選擇了唯一生存下去的手段-他讓自己吸收了來自虛空的力量。宛如奇蹟般,他克服了伴隨虛空力量而來的毀滅衝動,讓卡薩丁成為了一個超越人類的存在。儘管一部分的自己已在那天死去,但是他知道那些暗藏在虛空中,蠢蠢欲動的怪物們,不斷的在尋找契機,想辦法穿越時空之門,將痛苦與恐懼傾洩到瓦羅然大陸;所以他必須挺身而出,保護符文之地的安全。這些怪物現在近在咫呎…科加斯這種怪物,就是鐵証。

如果你凝視虛空,你將再也無法轉移你的視線。如果你尋找著卡薩丁,也許他已經出現在你身旁。

技能說明:
               熱鍵:Q      虛無法球卡薩丁向目標發射虛空能量法球,造成 80/130/180/230/280 (+0.7魔攻)魔法傷害並沉默目標 1/1.4/1.8/2.2/2.6 秒。
  • 消耗:70/80/90/100/110 魔力
  • 冷卻:9 秒
  • 射程:700
  • 此乃kassdin既殺人技之一 首先點滿啦梗係
  • 初期對線時侯呢招拎來騷擾都係唔錯架 AP加成高 基礎傷害都唔錯打人蛋咁痛
  • 而且Kassdin大多數都會走中 而走中都係ap carry 所以你沉佢=無技出
  • 就姐係打你唔到啦 而且團戰入埸果陣沉左佢2.6秒 姐係廢佢一半武功 令到團戰成功機會大增!

熱鍵:W  虛空之刃被動:卡薩丁的近程攻擊從虛空吸取法力,每次攻擊回復 8/11/14/17/20 魔力。若攻擊敵方英雄,回復效果為 3 倍。
主動:卡薩丁為虛空之刃充能,獲得 20/30/40/50/60(+0.15魔攻) 魔法傷害,持續 5 秒。
  • 消耗:25 魔力
  • 冷卻:12 秒
  • 射程:1
  • 呢招就係留番最後先點既 因為早期你點出QQQQQ都好 你無魔時 人地都無血了

熱鍵:E    能量脈衝附近有敵人在施放法術技能時,卡薩丁將吸收能量,累積 6 次後可施放能量脈衝,造成 60/115/170/225/280 (+0.7魔攻) 魔法傷害並緩速 30/35/40/45/50%,持續 3 秒。
  • 消耗:80 魔力
  • 冷卻:6 秒
  • 射程:400
  • 呢招係kassdin既第二輸出技 其實兩招一樣痛 不過呢招要儲姐 但係CD短一樣好用
  • 呢招你行埋去隊友/人地果陣時呢 只要有出技就會自動儲架喇 你出都會計
  • 呢招係lol入面範圍超大既扇形技來 好易中人架 而且內置slow 追殺一流啦

熱鍵:R    虛空行走卡薩丁傳送到附近目的地,對周圍目標造成 60/90/120 (+0.5魔攻) 魔法傷害。在 8 秒內再次施放此技能將會消耗額外 100 魔力,並造成額外 60/90/120 魔法傷害。
  • 消耗:100 魔力
  • 冷卻:6/5/4 秒
  • 射程:400
  • 此乃kassdin成名之大技 淫賤到不能
  • 可以比你穿穿穿穿穿 絕對無走唔甩既kassdin 要殺追殺保命都係靠呢招架喇
  • 而且招技既範圍比你所見到既仲要多小小 同埋佢係咩地形都穿得到的! 但係用魔量會好大
  • 所以用左三野之後 如非必要都唔好再用喇 除非你真係好有信心實殺到人OR走佬啦!
            被動              虛空之石卡薩丁減少 10% 所受魔法傷害,並將其轉化為攻速提升,效果持續 4 秒。
           呢招技呢 就係kassdin可以同ap英對抗既原因喇 人打100 你先扣90
           但係你打100 人地都係扣100!

對線時期+出裝+天賦+符文:

點技:Q>E>Q>E>Q>R>Q>E>Q>E>R>E>W>W>W>R>W>W
召喚師技能:+
                殺人必備!+無魔時走佬神技!

符文:runes

天賦:masteries  法穿+回魔 夠曬你洗啦!
首先kassdin用魔量都OK大既,所以我會係一開始買加 2*
咁樣係對線果陣呢 就會好易應對喇 要換血人地都蝕啦!
咁因為你招Q 係有成700距離 比好多既ap carry普攻都要長
所以你可以趁佢地farm緊果陣 磨佢血 等佢淆淆地唔夠膽farm
第一次番到屋企 如果無死到/無殺人呢 就應該夠出+
出飯盒既原因呢 因為佢係升LV果陣會回血回魔 係對線時期呢係超有用的!
如果有額外錢可以順手出埋 ,咁就可以早D開始儲魔
而你D魔應該都好夠洗架喇! 咁上到6lv之後喇 你就可以露出你猥瑣的臉孔喇!
到6lv果陣 係對線不停Q磨佢血 順手儲埋E
如果你磨到佢得1/2血呢 就等佢推下線先 你就龜D
推到埋來既時侯 R>E/Q>Q>E>點燃
咁佢9成都死硬架喇 如果無死就唯有等下次喇
你既然有大技又嚇到對面走喇
咁就梗係去上下路幫gank啦
你見到邊一路比人推到好勁既 OR 果路有件傻仔得番1/2血既
咁你就出手喇! 只要隊友唔腦殘既話 拎人頭一定無問題

肥起之後呢 就將升級做 , 升做
ROA呢把最好就早D合 因為佢要儲時間既 先發揮到最大功用
再後小小既時侯呢 就再將合上去 果陣你應該有400~500魔量架喇

會戰注意:
係開戰果陣時 你一定唔係第一個入去 , 先閃去附近既草區
之後睇準時機R入去之後Q汁雞/Q ap carry
殺左一件對面應該開始走架喇 如果未走就R>E>Q無限Loop啦!
走既話就睇下邊D人係單丁走既 就去追果件
如果果件係坦既話 你都係give up 搵過個吧啦!
咁就可以肥到爆喇!

咁講番出裝啦 出完以上三件之後呢
你可以係咁出喇  因為kassdin要keep住高輸出
如果對面好淆你喇 驚到撐MR (法抗)
你就買一支啦 輸出一定大增!

影片推介:
呢條片既好多野都同我唔同
不過玩法係幾好 大家都可以參考一下

今日岩岩打既一埸

本來唔洗死咁多-  -因為對面見我肥就留曬CC比我食
GG

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
×混沌mx× + 3 俾哂3分你算- -"
hommgood + 50 活動參與

總評分:  威望 + 50  Good + 3   查看全部評分

無R技秒人大法...?

telyking  感謝大大的分享@_@  發表於 12-1-1 08:49 PM
heweidz131  T T  發表於 11-11-11 10:18 PM

...有教牙-  -
咪R>Q>E/R>E>Q
你出完E Q你都要等CD架嘛

alan1976000 發表於 11-11-3 07:29 PM
...有教牙-  -
咪R>Q>E/R>E>Q
你出完E Q你都要等CD架嘛

stack R 喎....唔係combo..

咁有D埸合都會比人反殺番
如果你stack左既話 你可能唔夠魔走佬
咁你就奶野喇
玩assassin 係要進攻..
但係都要識保命先係
活著才有輸出1

笑傲無雙 玩過星曲WEB

符文:runes
天賦:masteries
cap 張圖就得

alan1976000 發表於 11-11-3 07:30 PM
咁有D埸合都會比人反殺番
如果你stack左既話 你可能唔夠魔走佬
咁你就奶野喇

1. carry走咩佬? carry怕死係大忌...由期係kass話走就走..
2. riftwalk位置岩基本上唔會唔夠魔 (呢個真係要教)
3. 招唔會嫌小, 多一招用就多一招, 濫唔濫用係睇人
4. 唔識用stack秒人既kass 唔足以叫ap carry...
5. 呢個世界有藍buff

ruyan1206 發表於 11-11-3 07:42 PM
1. carry走咩佬? carry怕死係大忌...由期係kass話走就走..
2. riftwalk位置岩基本上唔會唔夠魔 (呢個真係 ...

第一! 未到你入埸果陣 條隊都巳經散曬 你仲打D乜?
唔係怕死 而係唔去送死 carry係要輸出 要睇時機入埸
       唔通條隊係你來到之前就死左兩件 你都要去死?

第二! 控魔呢樣唔係人人都會識 尤其係岩岩玩呢隻game既新手
         如果佢睇到呢篇野之後 係咁用R 咁佢死左就間接係我教錯佢

第三! 出埸要睇時侯 要衡量下 你沖上前 你有幾大危險
        有冇隊友back up你 唔好為左殺人而令自己死

第四! 我從來殺人唔用stack 一樣rampage 甚至god like
         ap carry 只要有足夠爆發力就巳經係

第五! 藍buff會比人偷 同埋唔會成日都記住會拎!
        你唔會係會戰果陣去拎藍buff掛?

ruyan1206 發表於 11-11-3 07:42 PM
2. riftwalk位置岩基本上唔會唔夠魔 (呢個真係 ...

嘈嘜鬼,人地樓主咁有心機整編心得出黎,你又話呢樣唔好果樣唔得,
你咁有心得咪整多編出黎,比人選囉,唔好自己廢事做就話人先得架,
得把口話人,人人都識,學人地樓主整編出黎先再多爹喇 !

大技好用的說- -

但2技一開頭+一點唔好咩- -

不知不覺的  有水滴加一w,可以除時加mana,一有得出就用  發表於 11-11-4 08:24 PM

魔王月光 發表於 11-11-3 10:10 PM
大技好用的說- -

我都覺得一開始加一點w會好有用- -

櫻花失影 發表於 11-11-3 10:17 PM
我都覺得一開始加一點w會好有用- -

其實你對住ap carry 你係近攻farm
你姐係用血來換MP 其實唔抵
要回魔既 用回魔runes+天賦就夠喇

alan1976000 發表於 11-11-3 10:27 PM
其實你對住ap carry 你係近攻farm
你姐係用血來換MP 其實唔抵
要回魔既 用回魔runes+天賦就夠喇 ...

我多數Q技都打到佢死死下
而且kass打中路多數都應該會打ap carry @@
q技封技點都會有利好多
近身farm兵唔成大問題
你前期都要用普攻farm兵咖喇

咁你回魔其實都係為左Q去磨血
之後上6殺人姐
你Q完人 你無得魔來 人地都無血啦
W呢招技真係無乜用係前期

alan1976000 發表於 11-11-3 09:25 PM
第一! 未到你入埸果陣 條隊都巳經散曬 你仲打D乜?
唔係怕死 而係唔去送死 carry係要輸出 要睇時機入埸
   ...

1. 你明唔明咩叫走佬...? 未入場又點走佬....
kass機動力咁高竟然會開波前已經死兩件...咁仲car乜鬼ry...

2. "控魔呢樣唔係人人都會識" 咁就唔使教? 咩攻略黎...
你教得岩佢點控魔就點會玩到無魔...唔合邏輯...咩時候應用r咩時候要留魔...

3. 我同你講可以教多人一招點用R殺人 點解唔教...
唔係話咩教人玩無雙無BACK UP都衝, 呢d唔需要提掛...

4. 你講咩godlike 幾十殺呢d 無相無rank無意思:smilie_:):
足夠爆發力? 但你STACK R有更高爆發力...ap carry唔係話足夠...係要追求最高爆發力!

5. 我指係講...配合藍buff 咪容易d用 stack r...
偷藍buff咩會戰拎藍buff呢d後話啦, 唔使用呢d低b理由黎駁我...
你理我完場先拎藍buff

205923 發表於 11-11-3 10:04 PM
嘈嘜鬼,人地樓主咁有心機整編心得出黎,你又話呢樣唔好果樣唔得,
你咁有心得咪整多編出黎,比人選囉,唔好自 ...

有心機唔等於篇野係完美岩哂...有討論之處就要提出, 唔係整個討論區出黎做乜?
係呢度講同開新一篇講基本上讀者都可以自己選
btw 我有寫開教學...

ruyan1206 發表於 11-11-3 10:43 PM
1. 你明唔明咩叫走佬...? 未入場又點走佬....
kass機動力咁高竟然會開波前已經死兩件...咁仲car乜鬼ry... ...

1. kass機動力高同隊友無關
你唔比你隊友唔夠肥比人秒左?
Carry都要有隊友 呢隻唔係信長 講既唔係英雄主義 係teamwork

2. 新手你講下就識控魔?你唔好吹水啦
要練架呢D野 而加要你睇書學游水牙 你得唔得牙
咩時侯留魔呢D野 話明新手點會識
我係教佢比較基礎同穩D既玩法 人人都咁進攻 人地一堆CC技你咪收皮?

3. 用多招R殺人我不如放招ignite落去

4. 你都唔好吹水喇 拎相出來啦

5. 你會戰完拎藍buff有用?你用招R去Farm定巴龍牙?
    唔好成日stack來stack去 你正常既kassadin點都會有人頭
    你有裝肥得起 洗乜成日要留意stack 曬咁多精神不如用多D眼力睇地圖
    睇下有咩無血又死唔肯B既殺左佢仲好

魔王月光 發表於 11-11-3 10:10 PM
大技好用的說- -

大技真係好恐怖, 次次對親kass 都勁驚招stack R...

正路係要點一下w...不過控魔高手配符文可以省略既~

回復 ruyan1206 的帖子

大技=閃現- -

有傷的閃現好屈- -

如果+一下W- -

會唔會易充E技同埋回魔- -

alan1976000 發表於 11-11-3 10:48 PM
1. kass機動力高同隊友無關
你唔比你隊友唔夠肥比人秒左?
Carry都要有隊友 呢隻唔係信長 講既唔係英雄主 ...

1. 無錯, 真係講teamwork, 所以跟得貼開戰時間先好打carry位,
唔係等自己友死左兩件, 先施施然行去射兩下

2. 你講得岩 , 唔識咪練囉, 唔練又點會識?
唔預佢練? 咁點會識?
人人都咁進攻, 點會成堆CC技? 你玩無雙第一個衝入去?

3. 唔係不如既問題, 係有多一招選擇既問題,
再者...你其實係咪未遇過STACK R高手? 同IGNITE無得比架喎....

4. 家陣你話你自己GODLIKE又盛咁之嘛, 又唔係我

5. 第二次講呢句啦我 "我指係講...配合藍buff 咪容易d用 stack r..."
你理得我普攻打巴龍呀...
"正常既kassadin點都會有人頭",呢D唔係叫正常,係叫順風場...
唔能夠邊STACK邊留意戰況只能說你功夫未到家...KASS唔係易用的...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:16 PM , Processed in 0.041235 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存