2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL Jungler-Skarner 水晶能不硬嗎?
go

[英雄心得] Jungler-Skarner 水晶能不硬嗎?   [複製鏈接]

要用水晶蠍子原因:
-玩pokemon既時候唔用昆虫,
-全game速度接近最快
-最穩定近戰輸出
-技能CD較少,可以無腦按鍵

故事:Centuries ago, there lived a race of creatures as ferocious as they were wise. The brackern were unusual beings blessed with the earth's primal magic, embodied in the form of crystals. Their kind knew of an arcane ritual to bind their life's essence to a crystal, communing with the magic embedded in it. With this power, the brackern thrived in the Odyn Valley, protecting both creatures and crystals alike. Despite attacks from those looking to claim the primal magic, it seemed that nothing could get past the brackern's defenses. Nothing, that is, until the devastation of a Rune War.

A vicious battle was fought near the Odyn Valley and the unleashed chaotic magic poisoned the crystals. The brackern began to grow sick and die, and no amount of defensive magic could reverse the effects. To avoid extinction, their only course was to hibernate underground until the wars stopped. The strongest, most intelligent brackern hibernated closer to the surface to awaken first and assess the world's condition for the return of their race. The recent mining operations and violent escalation in Kalamanda were enough to awaken the first of these vanguards. When Skarner burst to the surface, he lashed out in anger and confusion. Reason eventually won out over his anger when he realized that the agents of the League who found him were simply functionaries. Skarner was invited to the Institute of War to share the brackern's story. In return, the summoners told him about the history that his kind had slept through. Much had been done to curb the unchecked use of magic since the Rune Wars, but it was obvious that the world was not yet safe for his kind to reawaken. For now, however, there is a place where Skarner can use his power to change the world into one to which his kind could eventually return: the League of Legends.

''The humans have not yet learned to control their magic - what once was Kalamanda is now a crystal scar on the history of this world.'' – Skarner

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
技能介紹
Q: 15MANA 2秒CD !!!
W: 變硬好似pokemon D虫系精靈最中意果招,但係仲會加速。
E:垃圾不介紹
R:招牌拉人,團戰一拉就有人死。

召喚師技能:
重擊+任何一招

Skill Order:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
正規Jungler不變天賦

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Runes:

蠍子招天生技係打怪/英雄扣cd,
只要有攻速佢d 技就=少cd
甲就因為要tank jungle。
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
終於到左萬眾期待既裝備介紹:

由於呢個版柑既野怪都變弱左,對於燈籠既需求無以前咁高,
但係為左保障龍既安全,燈籠都係會出,但係次序并唔係最頭。
對於水晶虫,因為佢既技能cd好快,對於藍blue同mana需求都幾大,
所以我會出下面既呢一set裝備,而蠍子定位就係一只off tank。

起手出門裝:  紅水可有可無,

順序打怪係三狼>藍buff>4鬼>紅buff>石頭人。

係正常局入面你未打晒應該已經gank左人。

所以係番左屋企之後你應該有:,

核心裝備:,

多d攻擊力:
對面好多ap
對面好多AD:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
團戰既時候你只要拉走對面最肥果只/團控,打完。
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[

其他心得

AD Range Ezreal 潛行空間,探險與地圖
Jungler-Skarner 水晶能不硬嗎?  
Ap Carry-Ezreal 潛行空間,探險與地圖
AD Range -幸運女神在那里?Miss Fortune
已有 1 人評分威望 收起 理由
hommgood + 20 活動參與,不太詳盡!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

runes方向...可以加入跑速

蠍子幾好玩- -

R技拉人- -

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

樓主小心誤度人= = 拉最肥過件係岩 但若那是tanky  那就另計xD
同埋技巧方便可以長盡少少吧 太過簡單= =

回復 辣椒王 的帖子

其實我真係諗唔到有咩技巧....不停咁qwr睇情況拉人同b....唔同ez 冰雞lb果類英又唔係skill shot ,本身只英又勁。

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

ItsTATeDisUrSkl 發表於 12-1-4 09:06 PM
回復 辣椒王 的帖子

其實我真係諗唔到有咩技巧....不停咁qwr睇情況拉人同b....唔同ez 冰雞lb果類英又唔係s ...

咁又係

謝謝分享   感覺很好用

謝謝分享

回復 ItsTATeDisUrSkl 的帖子

樓主小心誤度人= = 拉最肥過件係岩 但若那是tanky  那就另計xD
同埋技巧方便可以長盡少少吧 太過簡單= =

好心得 介紹的好詳細
辛苦你啦

蠍子變威了~~現在也能打叢林

回復 punic 的帖子

同4樓有咩分別?

96044 發表於 12-1-10 09:04 PM
蠍子變威了~~現在也能打叢林

蠍子由頭到尾都可以打jungle路線架囉-_-
你咁講你未用過蠍子玩jungle?
加上樓主介紹並不祥盡~
以我玩蠍子經驗黎講,
蠍子伍單至可以做隻坦,
更可以做ap同ad carry~
如果個場順風既話~
仲可以玩埋ad同ap雙修既adc~
講真,蠍子依隻英連雙修都可以玩得過~
所以我覺得樓主有必要更改一下~
再者,玩開蠍子既朋友都知道,
你對手系咩英,你玩蠍子既出裝同方法都會有變,
所以玩死一種方法的話,我覺得玩黎冇咩意思。

回復 卍淚葬卍 的帖子

無必要咁樣講,
ANNIE亦可以玩AD,
但係玩我勁同廢就2回事。
如果你係玩緊順風局唔需要很太多裝備需求TIM。

EM...睇左樓主幾篇既心得,發現一個好大既問題,睇完之後我唔想玩個隻英= =
一黎你講得太少(如果你話只係講重點的我無野講
二黎今次技巧使用方面更加睇到我眼囧= =(感覺上你篇篇只係講左隻英既表面野
P.S:可能我睇得巴哈多,但係如果你既心得真係有心俾人睇既真係可以再詳細少少(定係你只係認為自己玩得幾勁就出黎打一篇野呢?
勿炮~

ItsTATeDisUrSkl 發表於 12-1-13 12:29 PM
回復 卍淚葬卍 的帖子

無必要咁樣講,

我想講~
睇完我果c0mment先好回我-___-"
蠍子玩多方面系 理所當然,
完全伍關廢同勁既問題~
再者,你用annie同蠍子比?
兩個性徵差不多系兩碼子既事~
仲有!
你玩annie會走去玩AD?
你話打電腦咁玩就得姐,
你打RANK同30LV NG場~
你咁玩我就有點儿那過囉我想講。

回復 櫻花xLiBrAx 的帖子

我所講既技巧係一d我個人既睇法,而且係寫一d入門既野。
但係呢d入門既野又有幾多人做到,
因為覺得我講入門易做到既話,
而唔去試or 練,最後就會以為自己做到入門野但係其實最後咩都做唔到。
lol係團體遊戲往往一場遊戲關鍵唔係你識唔識玩只野係你有無足夠既分析力,幾時打龍幾時b幾時插眼。
睇番d 高手玩好多時佢地第一次玩只英但係仍然可以立於不敗,
唔係因為佢好有技術,對只英好有研究,係因為佢可以分析到情況。
知道點樣唔比人殺,令到遊戲可以穩定咁嬴落去。
如果你話要一d好深入既技巧,我可以講比你聽呢個區根本就無。

回復 卍淚葬卍 的帖子

ANNIE 穩定彈道 625攻距 技能防加成,就算玩ad 亦唔會弱。
而你話我唔睇你留d野,其實你到底講緊d咩.....
任何英都可以多角度咁玩,唔係因為只英勁同廢,係因為機師問題。

BTW  tank得>輸出自然會出黎。而且我係攻略入面有寫到如果你輸要攻擊力既話,就應該出3雙之力同血槍。

嗯!十分好!入門依兩個字絕對任何時間岩用
1.新手=入門
  而你既入門都只係門面之詞
  團戰拉走最肥個隻/團控
  一場緊湊既團戰新手反應唔到又如何?
   如果唔識分肥/團控又如何?
   如果佢認為既肥/團控同實際上唔同又如何?
分析到情況=/=新手可以做到!
深入既技巧=/=長篇大論,但絕對唔係你一句團戰拉走最肥/團控個隻~
如果依到冇深入既野,點解唔由你帶起?
深入+入門
Oh!你有潛質寫觀念文~

ItsTATeDisUrSkl 發表於 12-1-13 04:57 PM
回復 卍淚葬卍 的帖子

ANNIE 穩定彈道 625攻距 技能防加成,就算玩ad 亦唔會弱。

意思在於,請不要把「多玩法」依種理論放系所有英雄到,
伍系隻隻英雄都可以玩雙修或者逆天,難道你會打算叫隻辛吉德玩物攻?
再者,我話想你好好睇清楚我c0mment入面內容既意思先好作出回覆,
因為!我所以講既系關係到蠍子依隻英雄既玩法同定位,
由樓主你講解蠍子之時,
你所提出既出裝系adc,坦(魔防同物防),
而並冇其他,
咁樣你只會令更多人睇過你的攻略誤信蠍子靜系得依兩種玩法,
加上,順風伍代表你可以亂出裝,
請不要把順風就可以出任何一件裝,
伍理果隻系咩英,玩逆天都冇問題依個概念想得理所當然,
我只系指出你既錯誤,
伍系想發生罵戰~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 10:41 AM , Processed in 0.042958 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存