2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 傭兵天下Online 傭兵心得 今天你花錢了嗎? 都進來看看 對你有好處 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

今天你花錢了嗎? 都進來看看 對你有好處   [複製鏈接]

首先這篇文章只是提醒..當然領悟不領悟..接不接受那是你自己的事情..不要扔雞蛋

本人玩了很多遊戲! 魔獸..默香 ..龍駒(大陸的叫倚天2) 珠仙 暗黑傳說  投入的錢不計其數..一個月幾千的工資
全部投入到遊戲了..連吃飯的錢都要找別人借..在遊戲裡玩的確實挺牛b的 人人都哥前哥後的..多威風呀..但回到現實..自己連吃個飯..陪女朋友逛個的街的錢都沒有(有人會說你自己窮b..怪不得別人..像我們港仔幾萬元一個月..花個一兩萬像你們花1兩百一樣(那我沒話說..只能說你前途暗淡呀..兄弟!!)

在說說佣兵吧
說真的這遊戲雖然說沒有商城,,抵制商城
但真正的比商城還商城,,
升級的銀幣  坐騎  強化用的重鑄石  升級用的雙倍經驗..試練的雙倍積分
就連試練埸拿的積分都可以買..一次兩百分..一天可以用5次.就1000分..在加上試練的分,,一天都可以有1.2千分!
還有符石..(這只是初期..剛剛開始而已)!這些已經,不需要在遊戲獲得了..只要你有錢..你想多強都可以.
這是一個無底深潭..你到60花一筆錢..很快70 又花一大筆..花一兩萬可能對你們說無所謂 .有的是錢..
但想告訴你..當你..回首時..你得到了什麼.? 在強都好你得到的只不過是一個虛稱!什麼都沒得到..
玩遊戲遊戲遊戲就好..沒必要花太多錢投入..

當然排除你家有幾千萬..幾億身家..那當然可以大量投入錢..一天100萬不是問題!!

有本事的人是在遊戲賺錢..而不是在遊戲裡花錢..在遊戲炫耀花了多少多少錢那些人真是眾人獨醉我偕醒呀..但真正醉的人是自己..好笑到極點
已有 2 人評分Good 收起 理由
cawing + 2 支持你!下次繼續^_^
ConsumerCouncil + 2 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 4   查看全部評分

回覆 ringo013 的帖子

講得真係好~~講得呢番樓主一定玩過好多GAME~~有好多感受.
我好認同你~~俾個LIKE你~遊戲只是娛樂~~~~不要太認真~~

講得好,樓主終於覺悟了

笑傲無雙 玩過星曲WEB

ringo013 發表於 12-3-6 04:45 AM
首先這篇文章只是提醒..當然領悟不領悟..接不接受那是你自己的事情..不要扔雞蛋

本人玩了很多遊戲! 魔獸.. ...

對比於要領悟呢篇文章  我比較想問

有邊個玩過魔獸世界之後  仲可以玩商城遊戲(或其他MMORPG類)超過半年 甚至一年的

一萬人裡面 有一個人嗎?

到底係商城整死人   抑或而家亞洲地區根本冇一隻值得玩ge GAME???
(點解靜係亞洲?  北美一大堆好GAME    求其搵隻WOW  LOL已經瞬間係亞洲非常出名   歐洲果邊明明已經OUT左...)

有人會話 商城GAME投資少(大陸制) 回報高(商城)

倒不如話唔願意投資係online game裡面
大陸/韓國GAME研發幾年??  何為投資? 何為研發?  請參考就出爐的Dixxxx 3

世事被你看透了....

打機姐...叫你同佢生仔咩

全部投入到遊戲了..連吃飯的錢都要找別人借..<-----------

你太沉迷la

講得好,樓主終於覺悟了

真正既hkd戰士想係網上遊戲炫耀
都唔多會簡傭兵黎炫耀
傭兵已經係某部份普通消費額玩家選擇既遊戲
not bad 至於洗幾多,因人而異 冇人阻止

別人笑我太瘋癲,我笑別人痴X線

櫻滿集 發表於 12-3-6 09:27 AM
講得好,樓主終於覺悟了

不是說覺悟..
而是這麼多年積累的經驗..
我試過玩一個遊戲...玩到全服第2..PVP ..下副本..國戰..打架..那都是必須的人物.
玩到後期..500RMB 都沒人要..因為這就是所有遊戲必經的過程..
最後得到的就是一個虛名..遊戲一關服..所以的東西都成泡影..

俠客4~易天行 發表於 12-3-7 09:29 PM
真正既hkd戰士想係網上遊戲炫耀
都唔多會簡傭兵黎炫耀
傭兵已經係某部份普通消費額玩家選擇既遊戲

那也不是.佣兵這個遊戲.
60剛剛開始而已/
70-80花的錢那是不能想像的..
一件套裝就得花你半個月時間..運氣不好就得花你好百幾百上千
要花幾萬上十萬那是區區數目!!!

yingkai5288 發表於 12-3-6 08:32 PM
全部投入到遊戲了..連吃飯的錢都要找別人借..

是太沉迷了
不知道這兒有沒有港人玩過龍驅(倚天2)

玩到90幾..一身極品裝  (50%雙倍攻擊) 打人80以下全秒
投入了1萬多2萬..(算少了)
但是後來遊戲倒閉了...什麼都沒得到..

我以前都花過錢玩online game,但現在沒有了

現在花錢買隻正版單機game,升下電腦硬件,仲實際

笑傲無雙 玩過星曲WEB

ringo013 發表於 12-3-6 04:45 AM

本人玩了很多遊戲! 魔獸.. ...

樓主 呢篇文章真係好正 我以前都好似你咁-3-但係未癲到連食飯錢同出街錢都冇!!!

以前差吾多月月一半糧都拿買點.買幣去打機 !!! 一個月用1萬蚊買點卡同game錢.走吾甩 !!!

不過經歷左幾隻game 由奇隻gameone隻天龍..好記得當初gameone個網可以bug點 可惜我個時吾識bug

吾係可能全身9石好耐 洗左好多錢落去玩 依家諗返都覺得自己洗錢洗得好恐怖.好傻.洗落去d錢都夠買私家車- -

不過都玩左年幾先放棄..放棄原因公會散左....加上入面識左年幾既戰友吾玩...

隻game係要洗好多錢 真係不如吾玩

講返今次呢隻傭兵天下.公測前3個鐘 去左買點卡 買左15張450 諗住一個月都夠用 見佢低制商城

入到game見佢d雙經 都好平 因為個時吾識玩 點知原來隻game係要食銀幣升lv先係最快...

仲要d訓練分可以用流金換到 仲多過你去打試練 嗜血pvp 吾買寵 想嬴都好難 除非你抽中個team d人好勁

隻寵又吾係平 得個3日 就要100~70蚊 原來隻game仲有符文.合石.  呢d都吾係一個問題

升個LV姐 都要買銀幣  你話雙經都話姐 頂吾順一隻GAME要日日哂30幾蚊買銀幣去升LV....!!!

我買個15張450點 吾夠5日 用哂=3=之後再去買左十張...我都神聖十大..

但係我吾買銀幣升LV 就同自己玩開FD差距好大 可能之後吾可以一起練級 打副本

計買寵 銀幣 一個月都要1300蚊 仲未計你雙經 符文 合石 再計埋你裝備...我想像吾到..有幾恐怖D錢~

吾想好似天龍咁 愈洗愈勁D錢 所以我最後決定放棄呢隻GAME AC都送埋俾人!!! 太恐怖啦呢隻GAME

依家出D GAME 真係搵吾返以前打機既感覺...雙經 防爆 呢D商城買 我接受到

但係依家D GAME 又乜打寶石落件裝 乜鬼抽時裝 仲要加屬性 樣樣靠商城 D GAME錢好似完全冇用咁

玩過天龍都知 後期冇5石出街 打架一定俾人SM 最起馬都5石 4石幾下收你皮

呢隻傭石個D符石=3= 一諗後期...姐係話 冇5.6石 吾洗出打攻城 PVP啦 出去俾人SM 姐係迫人洗錢玩啦

即吾想玩..同埋傭兵 差吾多有用既野都用流金買 吾買點卡 根本生存吾到落去!!!!

其實好睇心態 & 玩法 @@

心態很重要~~

真正的嬴家是代理商他才是大哥

在遊戲花錢或是當上班都得靠代理商

没有啊  我玩这个游戏是从11年的8月份开始  我没有投过一分钱  时间上的话也就前期升级时间多 9月份去学校了  平时也没多少时间玩   到12年2月份 我的战力到400+了   这个游戏赚钱要看对时机我主要赚钱的时间是新人涌入那段时间  那是装备需求量大 而且新人不懂 我随便在拍卖行放个价格都有人去买  到了70时 我就卖70的装备  靠运气 和一些小技巧来赚钱  靠着这些钱才慢慢提高战力的花的时间也还行  

玩過星曲WEB

基本上我玩這GAME 都是賣物品去買其他野
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:39 AM , Processed in 0.066585 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存