2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 吞食天地3 GM技能-回溯
go

[閒聊討論] GM技能-回溯   [複製鏈接]

大家記得GM從遊戲開始,
用了多少次回溯呢?
只要一出現BUG,就立即使用必殺技能,
大家認為這樣做正確嗎?
這樣就等同未到士氣100%,就強制開必殺,
結果做成的力量不足,反被秒殺(遊戲)
結果,次次一有回溯問題,就要玩家追問損失,
遊戲還有樂趣嗎?
如果網龍能完善處理問題,相信玩家不會有轉GAME的想法

回覆 199xabc 的帖子

由於相關人員發生系統有發生異常狀況,所以於5/26晚間緊急關機維護,並且為了維護遊戲公平性,故有將資料回溯至5/26(六)晚上20:00的資料,相關補償已於5/27(日)上午07:00統一依照官網回溯補償發放4小時單位,相關處理方式已於官網進行公告,若有造成不便之處,請您多多見諒。

網龍回覆了以上癈話便算交代了事!!! Post 上來的投訴就刪除!!! 你估這樣就當無事嗎?! 這樣差勁的癈網龍唔駛望再有人花錢去玩呀!!!

今次回溯是正確的
回溯的確會令到不少玩家有所損失
但所指損失只包括係抽中寶物。。打王出了卡的那一些幸運兒吧
入了點數而失去了的玩家,或買了點品消失了的玩家。只要提供資料給官方也會補回給你們
活動經驗等等。。官方已作出補償 坦白說2個鐘頭+活動也沒有補償那麼多經

經常看見玩家問官方"點解無完善處理問題"倒不如反問下自己 如果你係官方你會點處理?
千其唔好話 官方廢整埋D BUG出來 有常識的人都知道 咩程式都會有BUG
WINDOW會有BUG IPHONE 會有BUG 何況係GAME
弱智先會話1隻GAME有BUG。

如果今次唔回溯咁掛了千幾萬SP果D玩家咪對其他玩家好唔公平?

十惡不赦XD 發表於 12-5-27 02:08 PM
今次回溯是正確的
回溯的確會令到不少玩家有所損失
但所指損失只包括係抽中寶物。。打王出了卡的那一些幸運 ...

凡有參加活動的人就回溯,
不是更好嗎?最少可以減少回溯人數,
如果沒有關係的人都回溯,就不正確了...
(我不知GM有沒有能力做到選擇性回溯)

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 199xabc 的帖子

gm沒能力回溯 回溯係網龍班工程師做  

要check返黎回溯要大量時間-.-  全ser回係最快

199xabc 發表於 12-5-27 02:50 PM
凡有參加活動的人就回溯,
不是更好嗎?最少可以減少回溯人數,
如果沒有關係的人都回溯,就不正確了...

咁諗係最理想

但係首先你要知道數據有幾多? 千千萬萬個FILE 入面好搵幾百個玩家的資料 你覺得可能嗎?
同埋活動係打羊人...又唔算係活動..只係野外打隻王吧..

同埋打羊人的玩家也不是突登去中BUG 點解要標籤他們, 只回溯他們呢?
無可否認 遊戲中出現BUG 不是玩家的錯 如果只因玩了1個活動 就回溯玩活動的人
那有人會去玩活動?? 全SER 回溯 是最快最公平的做法

損失不能避免 但不回溯後果更加大
都係果句 不如想下唔回溯 會有咩後果吧?

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

佢地係有能力只回經  唔回金同埋物品
但佢地只想方便  咩都回晒  
我只可以話佢地係有能力令到玩家既損失減到最低   但佢地唔咁做

loveyoujj520 發表於 12-5-27 04:18 PM
佢地係有能力只回經  唔回金同埋物品
但佢地只想方便  咩都回晒  
我只可以話佢地係有能力令到玩家既損失 ...

技術上的問題
要專業工程人員先解答到了
我評事, 我覺得佢比起好多其他代理商行動已很快
回溯個時間都回得最短的了

那些年
玩第一代夢之..回溯都試過幾次 1回可以回1日~ 補償更加補幾多都補唔番大量損失
現在人氣還有1堆FANS.

也有一些GAME 係不會回溯..大量玩家想佢回..但又怕玩家損失..會去選擇停中BUG 者A/C
再晚晚處理 收回物品/金錢 等等
但試問 如果你係中BUG者 , 你會甘心嗎? 你保證官方100% 捉了中BUG的人?

十惡不赦XD 發表於 12-5-27 04:27 PM
技術上的問題
要專業工程人員先解答到了
我評事, 我覺得佢比起好多其他代理商行動已很快

第一冇人有心用呢個bug     
第二d玩家中左bug  只係經同sp個方邊 物品冇問題都照回左
第三隻game都咁耐啦  回以經唔係第一次   前幾次活動以經發生過呢種事情  今次又係咁
第四  遊戲公司應該係令到玩家既損失減到最低  而唔係令全隻game  港同台ser既玩家損失嚴重
第五如果佢真係有心修好個bug  玩家等耐少少都冇問題  最緊要係質素  而唔係玩家一中bug就全部回潮  

網龍 我唔覺佢處理得好  佢只係將自己既問題放係客戶身上  一有問題就回潮  但佢又唔諗下點樣修好d bug  一尾就係回回回   

我只可以講網 龍 架下越做越冇心    佢係解決到問題丫  但係將個問題放係玩家身上解決   

十週年勳章(賀詞)

loveyoujj520 發表於 12-5-27 05:42 PM
第一冇人有心用呢個bug     
第二d玩家中左bug  只係經同sp個方邊 物品冇問題都照回左
第三隻game都咁耐 ...

回埋物品
係因為好多人會利用此BUG圖利
SP係可以賣
如果只回SP同JP
又難保會有一大批SP從非正規渠道流出左去其他玩家身上學技
所以回溯係最徹底的

joshuakg123 發表於 12-5-27 06:29 PM
回埋物品
係因為好多人會利用此BUG圖利
SP係可以賣

sp可以賣??  
玩咁耐架下先知  

十週年勳章(賀詞)

loveyoujj520 發表於 12-5-27 06:43 PM
sp可以賣??  
玩咁耐架下先知

自從出左呂布
想收sp既人更加多
呂布d技真係太食sp...

joshuakg123 發表於 12-5-27 08:34 PM
自從出左呂布
想收sp既人更加多
呂布d技真係太食sp...

點樣賣sp?講黎聽下

我都想知sp點賣 -.-     我d sp比隻呂食左幾十萬

十週年勳章(賀詞)

SaradominRs 發表於 12-5-27 08:45 PM
點樣賣sp?講黎聽下

易隻寵比人
等人幫你學技
學完技易番比你
當然要搵d熟人or有信譽

其實係大家抱怨既時候有冇諗過回溯可能係件好事
回溯大家冇左既sp同exp都有補償
加上回得溯証明左gm都在線
一發現有問題就去解決
我記得我玩傭兵天下卡左地圖
搵左gm成日都搵唔到人
玩夢之一回回一日
玩魔力戈時仲死~出左個黑市有bug
gm唔回搞到魔幣1星期內由500hkd100萬
去到80hkd100萬~
你地咁抱怨同警察查你id你鬧佢阻著你有咩分別?
當你係阿富汗/利比亞戈時你想搵個警察幫你都難
幸福唔係必然~你地要諗下冇左gm回溯可能既後果
已有 1 人評分Good 收起 理由
十惡不赦XD + 3 同意+1

總評分:  Good + 3   查看全部評分

~魔師仔仔~ 發表於 12-5-28 09:59 AM
其實係大家抱怨既時候有冇諗過回溯可能係件好事
回溯大家冇左既sp同exp都有補償
加上回得溯証明左gm都在線

=.=要讚好啦~

=O=上面果D我真係唔答啦...

其他人都答哂~

如果連SP 都唔知有得賣~ 就証明你地玩得唔係好深入啦

SP有幾緊湊....正常人都會唔夠用...除非你2-3開日掛夜掛...分身D SP 比武將..咁都可以叫夠用

但正常人開1個A/C 掛+玩足24小時 都唔會夠用LO ~

就算無人賣SP.. 突然有一少堆人有勁大量SP 已經係好唔公平啦. 只係E點已經有需要即時處理

會處理問題的代理商 總好過不理會問題的吧

差勁的癈網,唔駛望再有人花錢去玩呀
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-14 10:26 AM , Processed in 0.042839 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存