2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 中級戰鬥新手導航
go

[疑難] 中級戰鬥新手導航   [複製鏈接]

有個位係話你唔可以俾15部機走甩,呢到我做極都過唔到- -"
大約5分幾鐘左右

起碼20次- -真係失敗= = 有冇師兄有辦法?

ck豪 發表於 12-6-25 05:24 PM
有個位係話你唔可以俾15部機走甩,呢到我做極都過唔到- -"
大約5分幾鐘左右

好易咋噃...就咁禁右click鎖定機,禁左click射佢地,得閒走位咪搞得掂囉=.=
如果你真係過不了的話,我幫你手都冇問題架...只係可能要報酬咁解哩A_A

ck豪  可唔可以幫我過- -"我要做第二次s機同第3次s機任- -"  發表於 12-6-25 10:30 PM

咁易玩都失敗-0-?

自己打啦~
睇下D NPC點走,邊度出先.
打多幾次.
咁都打唔到,
對戰好易比人SM到灰
除非你系M/EQ超高或者唔打對戰

J@華II 發表於 12-6-25 08:13 PM
自己打啦~
睇下D NPC點走,邊度出先.
打多幾次.

對戰/打m我係用撓曉- -"

果個中級戰鬥果部機得2武俾你用- -"

ppufo007 發表於 12-6-25 07:14 PM
好易咋噃...就咁禁右click鎖定機,禁左click射佢地,得閒走位咪搞得掂囉=.=
如果你真係過不了的話,我幫 ..

我有- -"呢d基本知識黎- -"

不過係佢主動黎攻擊我 - -"有時食到正一正,起番身又走左幾部機- -"

回覆 ck豪 的帖子

重點是留意定期出的一隻會近戰的包渣古, 閃好這隻沒有被倒地就可以過到了

ck豪 發表於 12-6-25 10:27 PM

渣古有2種,
1種會直衝過去,另一種會打你
初頭幾次唔使心急過關
先留意邊D會打人,邊D會直過,
再睇下邊度先出,
右鍵LOCK開槍就得.

J@華II 發表於 12-6-25 11:37 PM
渣古有2種,
1種會直衝過去,另一種會打你
初頭幾次唔使心急過關

3x次都過唔到- -"有時好難lock

ppufo007 發表於 12-6-25 07:14 PM
如果你真係過不了的話,我幫 ...

加左你msn啦~.~同埋check pm

十週年勳章(賀詞)

ck豪 發表於 12-6-26 12:42 AM
加左你msn啦~.~同埋check pm

高階果個我都係失敗1次- -'
因為個主天真係好垃圾
中階真係亂玩都過到/.\

okpkandfk 發表於 12-6-26 12:50 AM
高階果個我都係失敗1次- -'
因為個主天真係好垃圾
中階真係亂玩都過到/.\ ...

已經幫佢過鳥...衰左次係中級到,臨尾差兩隻搞掂...但因為大意,搞到做多次先掂,而高級個個我輕描淡寫就過左=.=

ck豪 發表於 12-6-25 10:27 PM

呵呵- -~用慣勁機玩唔慣弱機w?
其實呢個任真係好易,真係只需要右鍵lock黎打= =

回覆 夜叉之舞 的帖子

我唔覺得中級任是只需右lock就可以過的任務, 你不妨拍個片來做個示範怎樣只用右lock過最後的一段

夜叉之舞  有空我試試...~  發表於 12-6-26 11:28 AM

回覆 ppufo007 的帖子

識打的話高級任是絕對比中級容易.....高級任有必勝卡位.....

我建議ck自己都親手打過中級/高級任, 真係可以幫到你掌握初步的對戰技巧, 中級任最後是考你閃避近戰和射擊的反擊動作, 同高級任第一段差不多, 不過高級任更易 因為無限你放走15隻就失敗的條件

ganini 發表於 12-6-26 11:06 AM

我建議ck自己都親手打過中級/高級任, 真係可以幫到你掌握初步的對戰技巧, 中級任最 ...

唔緊要喇...反正玩呢d都係for對戰技巧哩,就算唔玩呢一d,
你平時玩對戰,日積月累之下其實可以學到更加多的技巧~~~

唔學齋打唔會有多好的進步, 任務是基本的技巧學習, 如果無這個任務, 要實戰就無辦法, 有好的資源唔用係一種浪費, 也是無謂的挑戰, 打30次還未過 到就明顯知道ck需要這個練習, 實戰唔會有人幫你集中練習一種基本技巧, 今次俾人射爆, 轉頭俾人劈死

這幾個練習任務真係好有用, 爬文爬唔到點樣用建築物做阻擋我射到人人射唔到我, 實戰唔會有人企定定俾你練習突擊

ganini 發表於 12-6-26 11:53 AM

唔學齋打唔會有多好的進步, 任務是基本的技巧學習, 如果無這個任務, 要實戰就無辦法 ...

但正正因為唔係企定定先打到,呢個先係可以係對戰中練到技巧的主要原因黎~~~
其實呢兩個練習主要係想俾你認識下各種武器,當中所學到的對戰技巧固然係有用,
但係唔多...同埋兩個練習的前大半部份的敵人企定定俾你打,得最後先郁住黎打你,
咁有咩意義?我平時打對戰,啲人都會郁,仲會郁住黎射我,咁我咪有機會學野囉,
咁我自己會學識點樣走位避槍避斬,點樣可以射到郁緊的敵人,學的野仲多過呢兩個普通練習~~~
同埋用建築物擋住黎射人,的確爬文係冇幫助,但係如果睇住人地用黎對付自己呢?
ck佢打對戰,一定有機會撞到一啲勁人,佢一定有機會見到啲勁人用呢一啲技巧黎玩,
咁ck就會明白呢個技巧好有用,就會去睇片,自己練習下,從而去學習更多的技能。
但大前提係...如果佢根本唔知有呢啲技巧學的話,佢只係玩呢兩個練習黎學基本技巧,
就當佢可以練好晒基本技巧,但佢都唔會同時間學到用建築物擋住黎射人呢一啲技巧囉~~~
基本練習只要玩幾次就可以了,反正最後你都係要打實戰,既然佢都學識點射、點斬、點走,
咁佢就可以係實戰到練習到點樣純熟咁運用呢啲基本技巧囉,咁先可以令佢玩得更加好架=]

其實你呢個講法, 就好似叫人唔使讀書, 直接去做野就得啦, 反正做野時見人地識咁多野自然會學到架啦 咁嘅道理.....我唔可以否認的確係可以學到嘅.....但係你覺得係唔係正途先? ....都係個句, 無呢樣野俾你試就無辦法啦, 但係有, 而佢又真係過唔到wo, 咁都唔去打就真係講唔過去囉, 個個都話易, 係度寸樓主......我夠知道識的話都覺得易啦, 但係樓主唔識呀嘛, 咁叫佢去從易的練習入手呢d先係正路囉, 而且我無叫樓主過到個任務都要繼續打當個任務萬能, 但起碼可以自己過到個任務先

高級任的力天教拉射, 主天教你用建築阻擋卡位射, 能天就教找位置突擊....任務開始前有埋圖教你的....

可能你在未有呢個任務前已經玩得好熟, 所以唔覺得個任務有咩用, 但係我呢d中途插班, 覺得當未掌握到呢d技巧時, 玩呢幾個任務真係好有幫助囉

ganini 發表於 12-6-26 02:56 PM

其實你呢個講法, 就好似叫人唔使讀書, 直接去做野就得啦, 反正做野時見人地識咁多野 ...

樓主佢都講到明...佢係過左30幾次都過唔到,咁係咪對樓主黎講係目前一個最大的難關先?
過左成30幾次都過唔到,我相信佢呢段期間一定有諗過點樣解決,我估佢應該係當中,
已經學左好多的基本技巧了,剩低其實只係睇佢個人點樣將呢啲技巧點樣發揮出黎哩,
所以我認為對樓主黎講已經足夠有餘,佢如果想練強啲個啲技巧的...佢之後就會自己再自行練習喇~~~
如果佢有心想過的...佢都可以係平時的對戰到練強啲技術,之後再去玩返呢兩個練習黎試下過關架嘛,
如果你認為一定要嬴到呢兩個任務先可以學到野or先可以玩對戰...對唔住,我會覺得你錯得離譜~~~
但我知你意思唔係咁...我知你想話呢兩個任務可以有助你平時打對戰,呢點我好支持你的~~~
主天、能天、力天所教的技巧,如果樓主見到而有心想學的話,咁一定對佢有幫助,
的確對你地呢啲近排先黎玩sd的人黎講,呢兩個任務係有助的...我係覺得岩的,
但其實我地都要考慮下樓主的立場,佢的確係過成30幾次都過唔到,你試問如果你過左30幾次都過唔到,你仲會想繼續落去...不斷咁失敗而慢慢成功?你可能會繼續,但樓主唔同你呀嘛,可能佢會覺得玩得多一定會悶,而且隨著玩呢啲任務的次數增加,我絕對相信樓主當中已經學晒基本技巧,只係差在唔知點樣運用得好哩,一切都係靠時間去磨練返黎,樓主想的話...佢一定會再完成個個任務,問題只係睇佢會用幾多時間去完成哩~~~
(ps樓主其實今日去左旅行,佢都要求我快啲幫佢搞掂任務,遲下佢可能都會再試下做多次)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 01:29 AM , Processed in 0.037304 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存