2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 螺旋騎士團 劍既應用,小說明,選擇同推薦
go

[心得分享] 劍既應用,小說明,選擇同推薦 [複製鏈接]

大家好!
第一次發心得文,多數既野都係用外國服為準.

其一、唔同既劍種對唔同的怪都有唔一樣的傷害。
例如Prototype Rocket Hammer係元素傷害,
打有元素傷害抗性既古獸系怪物傷害會較低,
同樣係Prototype Rocket Hammer,
但係打懼怕元素傷害既機械系怪物,傷害就會較高。
其中,一把劍可以有兩種屬性傷害,
其中一種一定係普通傷害。
但好似係Calibur等既單一普通傷害劍,
就唔會到怪物有加成。
因此,我地選舉普通傷害劍既時候,
就要睇睇劍的能力值。
其二、特定武器對特定既怪物會外加傷害,
Beast Basher打古獸、Robo Wrecker打機械、Slime Slasher打粘土等
其三、劍的特殊效果
劍的特殊效果係指Stun、Fire、Freeze等
例如:Heavy Hatchet-Stun、Hot Edge-Fire、Static Edge-Shock
有效果既話會幫到你好多。

頭先講到劍既能力值,
係冇星既武器入面,機本上都係普通傷害系,
攻擊力都一樣,只有Hatchet的攻速比較低,
Cutter系列既攻速最高
Calibur系列、Sudaruska、Triglav和Warmaster Rocket Hammer攻擊力最高
但係攻速一定要睇清楚!
攻速唔高既劍,其實劍技可能好勁!

我認為擁有最強劍技既劍唔係得好多,例如Divine Avenger同Gran Faust。

Divine Avenger

Gran Faust

技能(兩把都係一樣)
要好好把握放劍技既時間!同放炸彈差唔多!

好啦!E家就到我E個新手既小推薦
零星劍:Proto Sword
一星劍:Bolted Blade
兩星劍:普通:Calibur(劍技:擊退)、Brandish(劍技:衝擊波)
攻速:Cutter(劍技:連閃)
距離:Spur(技能:飛標)
三星劍:普通:Tempered Calibur(劍技:擊退)、Brandish系列
技能+攻擊:Sealed Sword(劍技:Stun)
攻速:Striker(劍技:連閃)
距離:Arc Razor(技能:飛標)
四星劍:我唔重覆
技能+攻擊:Avenger、Faust(劍技:單劍飛射)
五星劍:我唔重覆
功擊:Warmaster Rocket Hammer(劍技:重擊),Troika系列(劍技:法陣)
效果:Fang of Vog(火圈)
技能+攻擊:Divine Avenger、Gran Faust(劍技:三劍飛射)

以上係我既小小心得,可能有地方係錯既(因為我玩英文)
最後多謝你既觀看!

同埋記得唔好太衝!有時候都要用盾!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:42 PM , Processed in 0.029729 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存