2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 好奇有d沒腦玩家
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ILOVE2ME
go

[討論] 好奇有d沒腦玩家   [複製鏈接]

我識戈個遊戲BABY糖呢個人識左2年幾la=.=蛟左幾多人心中有數唔係通街敢間中羅ok? 你明未  =.=免得人又會錯意話2000戈個
我滿唔滿邊個一回事大把人我不滿y唔嘈=.=佢沒野衰  =.=話佢哂-,-就係因為佢講錯野我先討論-,-就係咁多
我只為討論而討論非口戰而討論=.=最少我係討論區係就咁多

-.-我只系話2000真系有人叫baby糖 我就系話緊你話game果個囉 明唔明 把口系你到 你點講我唔會阻止到你-.-只系想同你講 就算人地講錯野點都好 你咁得閒理 討論呢d野 呢d系人地既事 你唔滿意你點同人講都得 你系得呢到講得唔覺得你有幾岩-.-

總知有咩你就系game搵我啦-.-你應該知我系邊個 唔知就算吧-.-如果有心了解番件事既 無心就算 唔得閒搞咁多呢d野 我重申1次 我唔系為嘈而黎-.-如果你都1樣既 唔該你人地講錯野又好 做錯野又好都唔關你事 你game/真人同d fd點講我都唔會理 你系得呢到講就表示你系為人身攻擊而黎討論-.-就咁多係咁啦

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

睇閣下1樓所講既野就知道您才疏學淺, 講野無POINT

再細看某D留言回覆,
例如10樓牽涉一D既國際時事, 見到真係笑左出黎
講教育<美國><美國>d大學知名度高d定中國=.=劍橋  牛頓戈d呢
首先, 係牛津大學, 唔係牛頓, 牛頓係人黎, 而當然, 亦都有大學係以牛頓為名, 但並唔係咁叫
再者, 兩間大學都係英國的

講經濟日本收入最多=.=
睇到呢度, 我已經覺得閣下非常無知, 不解釋

12樓既比喻, 完全用錯晒,

中國人買左日本車用  你都可以話沒中國人  就沒日本車用?

明眼人一睇, 都知最後果句出左事, 至於係咩? 建議閣下讀多幾年書, 進修一下語文水平
敢問閣下讀到F.幾? 或者現在是否學生一名?
如果係既話, 真係要好好讀下中國歷史或者世史, 豐富一下自己既知識先好出黎抽水

唔係既話, 我會為你感到臉紅

其實我同意冇中國就冇今日既香港

改革開放後,各國企業都希望進軍中國市場

<安排>後,香港成為跳板

更多詳細既唔想打出黎

keila 發表於 12-8-22 11:01 AM
你自己誤會左人地個意思姐-.-沒中國運野黎 香港剩靠其他國家點會食得飽你 點會你有咁好生活-.-?沒中國1國2 ...

你收喇  冇中國香港仲好
大佬如果中國冇左 = 我地香港唔系中國地區 = 英國統治我地個陣咁
如果唔系英國之前統治我地  我地而加只不過系一個小小既漁港囝黎嫁炸傻仔
我唔覺得冇中國我地會生存唔到喇  相反  如果冇左中國  中國冇野運黎香港
香港剩靠其他國家既話  姐系香港冇晒中國d 平野 冇晒中國d爆炸物
會令到香港經濟貿易數上升  金錢流動增加  香港又會多番幾十條人命
唔洗令到d香港人日日咁煩惱   香港人就唔會驚50年之後喇
仲有   一國兩制意思你明唔明點解丫?  一國兩制姐系話香港同中國分開兩個制度
港人治港  五十年不變   五十年之後 香港正式回歸中國   
簡單黎講姐系.....  如果冇左中國我地香港人生活素質更高

惢沁尒♂ 發表於 12-8-23 04:41 PM
大佬如果中國冇左 = 我地香港唔系中國地區 = 英國統治我地個陣咁
如果唔系英國之 ...

我就五會去古冇發生嘅事(如果冇中国又點 英国又點)
但我五會為自己係殖民地而感到光榮

如果唔系英國之 ...

出生日期1997 年 2 月 7 日

一笑置之~

十週年勳章(賀詞)

回覆 *追。月* 的帖子

有好多人D出生日期都係亂按

lovelyceci 發表於 12-8-24 04:12 AM
回覆 *追。月* 的帖子

有好多人D出生日期都係亂按

原諒佢喇

回覆 ILOVE2ME 的帖子

既然唔知就請你讀多D書先
講多冇謂

惢沁尒♂ 發表於 12-8-24 04:15 PM
原諒佢喇

http://www.2000fun.com/thread-4555937-1-1.html
http://www.facebook.com/kaman.lai.14

講真, 係小學雞咪認囉

如果唔系英國之 ...

我地而加只不過系一個小小既漁港囝黎嫁炸傻仔
會令到香港經濟貿易數上升  金錢流動增加
如果冇左中國我地香港人生活素質更高

抱歉當時雖然是漁港,但經過發展已成轉口港
你知道什么是經濟貿易數嗎? 指的是CPI,GDP嗎?
貨品的出入口並不是影響香港GDP的最主要原因。
而且入口貨品並不只有中國而已。
生活素質? 你指物質生活還是精神生活提高了?
你能說沒有中國大班有錢的商人,
香港的經濟也能發展得這么好嗎?
「金錢流動增加」
不如你讀一讀經濟這科再說。

97年,新學期先中四等佢讀完中四先有足夠既思維去判斷樓主思維同樣有問題

長話唔多講,你懶睇我懶打唔明上網/問下你通識呀sir

香港是英國既殖民地同時又係一個戰略據點,如果一直由英國統治

1.咁你估下中國會對一個敵國戰略據點做d咩?,禁水禁電都算係普通野,你又估下由國外坐船運水運電價錢要升幾成?

2.香港發展史,漁港>轉口港>禁運>工業>改革開放,商家北上>服務業>Now跟據以上邏輯,香港頂多只會係工業化社會,然後問題又黎啦

無法出口中國,為保持國外競爭力,香港人工又會幾低?然後又要負擔由國外輸入既日常用品,你又估下頂唔頂得順?

有左中國,先有得你e加係到話香港冇左中國會更加好呀

然後你又想提出問題,我可以答你,從來國與黨係分開既,同埋,即使係共產黨

也有對中國作出偉大貢獻,盡管負面更多,但身在香港沒有批評思考,邊個會講比你知共產黨既好野?

凡事兩面睇,多想想xD

利申,我只係一名即將展開中五校園生活,對前途一片迷茫既學生仔
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:37 AM , Processed in 0.027313 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存