2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 AVA戰地之王 無得救無得救, 救你無得救定遊戲無得救? ...
go

[閒聊討論] 無得救無得救, 救你無得救定遊戲無得救?   [複製鏈接]

最近上番呢度開始睇到有班玩家怒小AVA
我希望係個持立一點點既角度大家可以討論下

最主要討論既係 :
1. 轉蛋
2. 外掛
3. 活動

1. 轉蛋方面 - 最近有板友指依家轉蛋越出越多, 唔平衡, 唔出E槍 咁佢地玩咩 ? 我又想問 E槍有咁多把, 如果官方唔出轉蛋, 無錢收, 點有SEVER俾你地玩 ? 唔係話唔俾得意見, 不過俾意見前問心, 自已既要求係咪真係合理先囉
我都想官方出E槍, 令EURO多D用途, 但作為一間搵錢既公司, 我絕對認同轉蛋推出既原因。

再者有D話轉蛋搞到隻GAME平衡無晒, 我想問下, 第一日玩AVA已經知係唔會平衡啦, 唔係道具唔平衡, 係玩家質素唔平衡呀,高手永遠用咩槍都係強橫,除左槍駁火一刻, 隻GAME最重要係走位同戰術,到依家仲有一班小學雞諗住係有勁既槍衝埋去射下射下好威威就叫打FPS, 番去打C$O OK?

2. 外掛方面 - 坦言我唔識分邊D係外掛邊D唔係,我死只會永遠檢討自已係咪邊PART做得唔好,行錯左,話就腳步聲俾人聽到, 而唔係死多幾次就話, 對面果個一定有外掛啦, 槍槍爆頭, 咁既心態就算打波子棋都有外掛

3. 活動方面 - 好多人覺得依家香港搞既活動是ON9的, 送又送唔足, 又唔送EURO。 呢方面我無咩意見, 因為我覺得活動其實係副助性質, 佢大可以唔搞活動俾你, 依家有活動送下點, 簡唔中有下轉蛋槍7天玩, 最想點?
都係果句, 人地唔係開善堂

有感最緊玩家質素直線下降, 我出得呢個POST 遇左一班小學雞入黎屌話以前好咁多,又送幾萬EURO之類,
以前都無咁多場啦 ? 永遠記住以前一刻優惠而唔進步, 打機或做人都只會失敗
已有 9 人評分威望 Good 收起 理由
軒benny + 1 都話左美/韓服仲好過台服好多倍...
wai1209wai + 2 有絛理!! G出得少!!!!!!!!!!
moon乂 + 2 這個不讚對不起自己
c396437 + 15 + 5 好文.不加嗎?
無敵-] + 1 字海加1分
z08049 + 3 gd
wing900902 + 1 ava 終於都有個似返個人=]
囧神係我 + 3 中肯啊...
0o七夕o0 + 3 終於有D似番個人GA人講野啦

總評分:  威望 + 15  Good + 21   查看全部評分

回覆 gunner9979 的帖子

而唔係死多幾次就話, 對面果個一定有外掛啦, 槍槍爆頭, 咁既心態就算打波子棋都有外掛

呢句我like爆!!!!!!!!!!!!

呢d post 要 高亮置頂

高手永遠用咩槍都係強橫,除左槍駁火一刻, 隻GAME最重要係走位同戰術,到依家仲有一班小學雞諗住係有勁既槍衝埋去射下射下好威威就叫打FPS, 番去打C$O OK?

講得非常好

十週年勳章(賀詞)

我都覺2kfunava版~~

呢排真係好多d廢post~~

部分都係d話人用外掛/腳本....

廢POST都係源自廢人
2KF有樓主實在太好
(2KF)客觀有理據真係少之有少

你有你既論點同角度係岩,不過我覺得你針對人多過針對事,
樓上仲要話客觀,真係得淡笑
唔講唔知真係以為上面個堆係打手.
如果你覺得我講得唔岩既咪當我係你所講既小學雞囉

我唔方便評論

我都係食花生算數

口無奈的小孩口 發表於 12-9-18 04:39 PM
唔講唔知真係以為上面 ...

係對人
就係因為有一班咁既玩家先有感而發
次次活動, 新轉蛋 只係識屌
下下出得晒岩你心水既野 ?
你心水岩既又係等於全部野?
就算之前出中一送一轉蛋活動, 又係屌, 只識屌點解唔送新D果把, 屌,點解咁貴呀

我同佢一樣都會屌, 我會 : " 屌, 送晒全個槍庫俾你地好唔好呀?"

我打呢段文就係針對果班一直 只提出無理要求 無理性考慮現實 既玩家

PS : 你好似都係果D話咩失晒平衡, 依家見唔到K2 SG556既玩家
我想講, 我日日打, 場場都有人用SG556
人地用咩槍我控制唔到, 或者你可以當時代改進, 何必仲要停留係K2 果個舊年代?
因為果個年代你識玩, 你成績好就想永遠停係果個年代?
正如人類第一次用IPHONE都唔慣無鍵盤一樣, 進步下啦

都幾同意樓主咁樣講...雖然ava 可能有d野真係做得不足. 但我仍然相信ava
其實都唔可以話佢針對人 既 .佢都係唸住開post討論下.

君子求諸己 小人求諸人

K歌達人 Alta活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

無得救無得救, 你無得救定遊戲無得救?

現在個個都是成身09 轉蛋槍
唔通ava已經變成有錢仔大晒
變左第2個c$o
第2個小學雞online

口無奈的小孩口 發表於 12-9-18 04:39 PM
唔講唔知真係以為上面 ...

根本佢想講係人ge問題, 都冇事- -

gunner9979 發表於 12-9-18 05:24 PM
係對人
就係因為有一班咁既玩家先有感而發
次次活動, 新轉蛋 只係識屌

人地鐘意用3310你吹咩? XD

lky39119080 發表於 12-9-18 06:12 PM
現在個個都是成身09 轉蛋槍
唔通ava已經變成有錢仔大晒
變左第2個c$o

咁點睇 0SKILL佢地都係用緊 sg556 , sa58?

大把人用緊AMD X8

係心態問題

你話係咪有錢仔大晒
我答你唔係 , 但有錢會有幫助

人地洗錢你都洗得

人地洗左錢,但你又唔想洗都可以好似人咁勁 , 你覺得咁就係公平 ?

唔係唔得, 你要用更多技術, 走位去補救囉

香港唔系好多外掛姐

付出太多金錢都抽唔到轉蛋槍 開始有小小SAD:( 唔再抽了

有絛理!! G出得少

有錢大晒?
坦白咁講 有錢的確可以係遊戲中比較有優勢 但係唔係所謂大晒
而你可以用實力戰勝 當初我地五人都係靠實力打贏比賽拎點數
相反係遊戲開始到宜家我地五人夾埋用左最多700-800蚊(唔知係咪有錢)

外掛問題
好認同樓主講法
但係所有遊戲都會有外掛 台灣果面已經盡量捉
要解決外掛唔係ava問題 係玩家問題 點解要用外掛?
另一方面 你肯定佢係外掛 (未舉報做返良好玩家責任)
http://www.2000fun.com/thread-4539626-1-1.html
當時某團話我家的556是外掛
Ps guz talos = 0skill yuri

公平問題
不論現實同遊戲都冇絕對公平
只可以做到盡量公平
(例如ava 比賽 台灣超聯 iesf)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:02 AM , Processed in 0.040387 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存