2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 本人在此澄清及致歉
返回列表 發新帖 回覆
go

[新聞] 本人在此澄清及致歉 [複製鏈接]

本人在此澄清及致歉

有關於近日有玩家在本人2000FUN交易版上留言批評或指控.因本人的工作忙碌而未能夠即時去回覆.由於此舉大大影響本人的聲譽.

故本人現一一回應個別玩家提出的問題

#862534   im810409   12-9-6 11:24 AM
為什麼沉默龍吃寵種後能力到退嚕變-12檔?

本人擁有的沉龍均沒有吃過寵種,若有吃會被標示為〔改造中〕,麻煩閣下再確認檔次.

#862549   im810409   12-9-6 11:31 AM
不只沉龍倒退嚕,連盲龍都倒退嚕 你吃哪牌的種子?
還是有意詐騙

在此澄清本人從來沒有存心或有意欺騙.

#879022   syss7308   12-9-25 01:43 AM
無聊之下算一算, 力爆盲龍-15, 失翼-13
仲有佢以前曾經賣過的忍王, 當時係掉10幾當成掉6賣
賣出之後先改能力變真正6檔

我都希望你自己解釋一下

160力爆盲龍及135改造失龍 經本人使用現時港版的魔物觀測者掉檔器重新計算後.發現確實有誤差的.在此說聲抱歉.並謝謝閣下提點.本人將會在新的交易版上作出修正.
關於閣下所提及的 [佢曾經賣過的忍王, 當時係掉10幾當成掉6賣
賣出之後先改能力變真正6檔] 本人在此澄清並糾正.
本人只擁過一隻梅茲 檔次的確是6檔.
該交易早已2012年6月12日當天完成,買家亦在當場驗證查收.並無不妥.
本人不明白閣下為何這樣說.此舉著實對本人影響甚大.
本人交易一向有詳盡的記錄.若有需要可以提供當天交易的寵物照片以證清白.

附上當天交易買家的留言記錄

#757342   kenny94   12-6-12 08:01 PM
交易成功 有禮貌 準時交貨 謝謝

#883438   『BeBee』   12-10-1 10:00 AM
隻沉龍咁似-11-12既 ..
1隻-8既沉龍131級應該有987bp,
你117級果隻無錯係-8,
但係你131果隻合算總bp都冇987點 ..
我只係聽雙子某人台灣人講過,
如果你要計,我隨時計得返比你睇,
1隻同檔既寵bp值唔會差超過3 .
.

謝謝閣下提出的問題  本人在此一一回覆
因本人工作忙碌以致未能夠及時作出修改,導致閣下對本人誠信有所懷疑及有欺騙之嫌.本人在此向各位致歉並作出糾正.
若閣下有一直留意本人交易版上的更新動向.便會知道是同一隻沉龍.
亦是128等級的能力.只是忙中有錯.導致數值不符. 並非存心誤導或欺騙.

同時本人也計算過黃金龍  同樣出現上述的情況.本人會在新的交易版上一一作出修正.

總括而言.

http://item.2000fun.com/?v=goods&gsid=742321

上述的網址內容一律不會修改.新的資料將會重POST

一切以當下驗清為準. 數值只供參考.

若本人全心欺騙.便不會提供數據給予玩家們計算掉檔

此外.2000FUN 四星黃金會員 逸逸~ 本人與你從沒接觸過.

無故給惡評一個令本人感到無奈.若有被欺騙者 麻煩交出可靠的證據及早報案.

評價為:惡劣,評價人:逸逸~ (0)  2012-09-20 15:32
評價商品主題:無指定商品主題

意見:過數無貨俾...

撐你 樓主PO錯數值固然有錯 冇更新資料都有唔岩

但睇返佢既交易紀錄同埋 PO親D野都比晒DETAILS 應該都唔係一個會呃人既人

但都要提返次 任何買家買野之前都要CHECK返清楚 保障自己

----------------------------------------------------------------------------------------
另外 沙糖桔(睡藍)哥哥呀 雖然你18年後又變返一條好漢(但其實都知邊個係你啦)

你都咪扮正義啦 你有咩資格? 係咪比人插得多 一有位入就係咁咬人?

(我冇話係邊個喔 請大家自行判斷)
已有 2 人評分Good 收起 理由
文2 + 1 沙糖桔(睡藍)哥哥呀 其實都知邊個係你啦.
︴華朱雄..... + 2 沙糖桔(睡藍)哥哥呀 其實都知邊個係你啦Goo.

總評分:  Good + 3   查看全部評分

森既信譽一直都唔錯
應該唔會存心欺騙既

反而係買家應該都有數值吧
點解交易既時候唔提出
交易完先秋後算帳
恐怕有人無風起浪呢

無聊上黎2000fun緬懷過去...

竟然見到你出Post

 發表於 12-10-12 03:34 AM
無聊上黎2000fun緬懷過去...

竟然見到你出Post

係啊赤炎
我都好少浦頭係2千分到

食花生

你好, 我係當時留言講有關梅茲的
坦白講, 我覺得憑你以往信譽紀錄, 買家未必會特別搵人幫計檔再同你買野
要自己計更加難, 好多人連普通算檔器都唔識用, 更何況係去計食過寵種
你既然打得檔次出來就要確保個數字係正確, 如果唔係點解唔直接打能力比人自己去計?

依段係打比3樓睇
我假設賣得到d龍出去, 買家交易完成之後先發現原來個檔次係錯
咁責任係唔係全部由買家自己負責? 就因為佢當時冇睇清楚件貨? 我相信唔係
你去品牌店買到假野都可以要求退貨, 當然對方可以唔理你, 一切都係信譽問題
樓主都係緊張信譽先出帖, 如果知道自己真係出錯左貨會點?

梅茲部分, 點解我會咁講
當時有玩魔力而又有同台灣人交流的玩家都會知道一單野
有個寵物商人專呃檔次, 其中一隻寵物正正係將招牌10幾檔梅茲當成6檔賣
而我當時又有一隻6檔梅茲, 有比較之心所以見到樓主個帖好在意
能力比較之下, 實際係我低佢2lv, 但5項能力+bp都比佢高 (我隻冇食寵種)
我又點能夠唔懷疑樓主就係台灣人口中所講的寵物商人呢?
只有兩個可能, 1) 蜘蛛兒自己打錯資料, 2) 佢隻梅茲唔係6檔
唔會係我睇錯, 因為當時都同幾個朋友討論緊

買家評價紀錄對我個人而言係不足以證明事實, 因為買家有可能係唔識計, 見信譽好就買
如果樓主或者當時買家唔介意, 我希望可以分享一下梅茲照片
或者買家直接留言講我聽隻梅茲冇問題, 如果有麻煩到佢唔好意思先, 只係想解決件事

最後一點, 經過今次之後希望大家都要小心d買賣
買家要小心賣家信譽, 賣家亦都要確保自己資料係冇打錯
好似樓主咁, 其實打錯一隻半隻係冇問題, 但如果隻隻都錯, 又點可能會唔令人懷疑係有心欺騙呢?

雖然我個人唔太鍾意樓主的商人方式經營, 但我都相信佢唔係有心欺騙, 下次請小心算檔

syss7308 發表於 12-10-17 10:43 PM
你好, 我係當時留言講有關梅茲的
坦白講, 我覺得憑你以往信譽紀錄, 買家未必會特別搵人幫計檔再同你買野
要 ...

數據?

蜘蛛兒^_^ 發表於 12-10-18 10:37 PM

相中梅茲的確係6檔無誤, 所以結論係你當時打錯資料, 可以還你清白

至於你話隻沉龍冇食過寵種, 但結果你所打的資料, 令大家都計唔到隻寵
im810409計完仲發現係-12, 我結論係你打錯等級
如果沉龍能力冇打錯, 會係128級能力來, 用128級去計確實係-8檔
黃金龍亦同理

你每一隻都打錯, 令到大家都計唔到D寵係今次件事的主因
建議你下次直接PO相, 就唔會再發生類似事件

蜘蛛兒^_^ 發表於 12-10-14 04:42 PM
係啊赤炎
我都好少浦頭係2千分到

我比你更少-..-

始終冇辦法嚴懲到故意俾惡評既人,要證據黎都多餘。

虛擬物品買賣,冇人會專登搵個信用評級負數既人進行交易,因此除非係騙徒,或者仇人心理變態而故意玩野,唔係既話,只好清者自清而已。

最好就警方配合拍攝一些舉報網上罪案的過程,方便一些擔心事件外揚或觸及傳媒的買家賣家,將一些抱僥倖心態的騙徒繩之於法,不然實際上保障買賣雙方的權益還是很有限。

完全想不通為何遊戲公司,政府又不肯負責,確保買賣交易的安全性,而作為中間人抽取買賣佣金,難道一年下來的收入還少嗎?作為一項經濟活動,自然多少有助推動經濟發展,讓更多人將遊戲成為一項投資的工具、一項工作。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 08:08 PM , Processed in 0.041625 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存