2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA 以我所知道SER1的實際情況分析
go

[消息情報] 以我所知道SER1的實際情況分析   [複製鏈接]

我知道有好多香港人都選擇1服
我知大家都諗住因為香港人比較多,所以玩1服
但其實1服存在的問題,可能比大家想像中嚴重
我地有版友開了一個POST貝利卡重要事件0.0
可能大家都只係諗住,無咩野丫.....只係洗下頻,恐嚇下人姐....
如果大家都係咁諗,就大錯特錯
因為佢地唔係恐嚇,佢地係有實質上既實力做得到
或者大家都係諗緊,佢殺我,我搵人殺番佢LOR
但其實問題在於領地戰,可能大家以為領地戰只係一種PVP既一種玩樂
如果真係咁諗.......我想....應該無得救
因為領地戰中可以獲得領地,而一個領地,可以為公會帶來巨大收入
而我說他們有實力,原因是有消息聲稱,他們已有2百多名固定打手
其中有40%是國外SER來台服的老手,論升級速度,我夠膽講,一定比只玩過CCB/CB的人快
我都玩過國外SER,以我所知台服要封頂上LV40,只用3天就足夠多既5日(我指老手)
好!!當佢地過半數成員都比大家快上成個星期封頂,會做D咩???當然係打副本刷+9裝啦
到大家都LV40,最少人地都有20%人已經全身金裝+6以上
要打PVP...???呢個只係我既估計,唔一定準,不過就好有可能發生

CB時期一共有3個公會形成三國鼎立形勢
名就唔講啦
期中之一的公會,已經確定轉戰SER 2 爾雷曼西亞
那麼在SER 1 貝利卡初期就只得番兩大勢力
問題就黎啦,當大家入去SER1既時候,係咪就要加入其中兩大勢力呢???
可能唔係,因為大家入到去都未必一定夠人打
成立新勢力???我話比大家知,OB要創公會係要3000金........
你如果無固定人手,連創公會都成問題,你成立左,人地都唔知打左幾多個領地了

上面提到領地會為公會帶來很多資金,而大家知唔知,果筆資金係點黎既?
就係大家係領地上面做買賣既稅收,佢地大可以加大稅率
等你地比貴錢,買平野
而佢地就不斷收集資金,為打做裝備之類打定根基

可能大家都未必同意或相信
不過我認為無必要羊群心理而走去玩SER1
點解目前最多人既SER唔係SER1而係SER2???
http://tera.omg.com.tw/event/20121029/QueryCharCounts.aspx
因為大家都知道,同果個公會打,根本無意思,因為只係睇固定人數
基本上都知咩情況,邊個會比較快

所以其實好多香港人又好,台灣人都好,都已經轉左去SER2
可能大家會覺得D朋友10幾個都講好哂玩SER1,無理由要人地就自己而玩SER2
好老實問人句,大家係唔係都已經係SER入面有一個20~30級的人物在了???
答案只有一個:否!!
咁點叫人地就自己呢???
我希望E家咩都未開始,大家要轉服都比較容易,希望大家唔好因誤以為SER1比較好而全都入哂SER1任人魚肉

講明先.....特別係優閒玩家,入SER一定唔會太優閒,因為一定會有連續殺人事件,同埋要為稅金而煩惱
其他服當然都有領地,但一定唔會被一個公會獨霸全部10-13個
唔一定要大家入其他SER,只係希望大家都明白,事情有基會好似我講既咁發展

笑傲無雙

nickseed 發表於 12-11-17 09:03 PM
但其實1服存在的問題,可能比大家 ...

講咁多吹咁多都係拉人去SER2

咪又係自己怕事

自己走又想多D人走好似正義D咁

a00286570  做咩踢爆人地呀  發表於 12-11-18 12:17 AM
winsonlove  同感  發表於 12-11-17 11:25 PM
于素秋  中肯  發表於 12-11-17 09:39 PM

笑傲無雙

nickseed 發表於 12-11-17 09:03 PM

依家你咪又係道聽圖說去SER2,大家去SER1係因為想多D人玩多少香港人一齊玩先去SER

你依家睇埋D咩分析
係就過左今晚12點等人地開左創角先講啦

次次開SER都有D才子係到拉人好麻煩

catowan  狼藉君,你贏咗 XD  發表於 12-11-18 11:45 PM

我超!!你咁樣講!!咪又係想叫人去你玩個個ser~

落花狼藉 發表於 12-11-17 09:07 PM

咪又係自己怕事

我無迫任何人
怕唔怕事,好簡單
我只係想玩得開心
我講得岩唔岩都好,大家都可以自己分析
轉唔轉自己話事
講我講左,你地點諗,都係你地既事
你地轉SER對我完全無好處

落花狼藉 發表於 12-11-17 09:07 PM

咪又係自己怕事

+1,,講咁多都係想拉人..

笑傲無雙

yin-3- 發表於 12-11-17 09:10 PM
我超!!你咁樣講!!咪又係想叫人去你玩個個ser~

佢自己想拉人姐

佢自己做唔到因為冇心
一開始幾多人口講要點點點點點點,

真係開SER就怕左
想拉人走

3000金?

笑傲無雙

nickseed 發表於 12-11-17 09:11 PM
我無迫任何人
怕唔怕事,好簡單
我只係想玩得開心

你果到講3000金個來源又邊到黎?
有能力做到個資料來源又係邊到黎?

領地戰你又玩過外服証明會係咁?

我覺得你出POST個動機同意圖都好明顯

係囉想拉人....
又唔見你叫人轉黎PVE??

驚唔夠人玩,比個建議你,去女神花園PVE...

呢D叫好心著雷劈

算啦~.~

落花狼藉 發表於 12-11-17 09:14 PM
你果到講3000金個來源又邊到黎?
有能力做到個資料來源又係邊到黎?

咁丫,我只係問你,我拉班唔識既人入SER2,做咩???
比較好打??

一入黎就見到四隻字,大錯特錯,嚇左一嚇,

內容就不評論啦,

我唔知會唔會出現樓主所講既情況,

但我同班朋友就唔會理,

你可以話我地鍾意挑戰難度

原來係歌舞伎町拉人過2SER!

有圖有真相

此POST此完 THE END!

至於開公會絕對唔洗3000金 ..笑左LOL

個人認為跑去SER2都係淆底  
煙雨係劍3 九陰 都係好多分會 又吹到自己幾勁幾勁

事實咪又係比人打到收皮  .. WT?   

怕比人打去玩PVE  
唔通去到2SER甘多公會 就唔會比人蝦? 到時打得仲勁

樂福 發表於 12-11-17 09:21 PM
一入黎就見到四隻字,大錯特錯,嚇左一嚇,

內容就不評論啦,

加油吧

林CEO講過會有轉SER服務,唔洗怕

講咁多咪又係拉人+2

首先真係好懷疑你係國外服玩得幾深入

第2 SER2會比SER1 和平D?_?

第3 你所講果D 情況唔通只有SER1 先會出現?? 明明大家都係玩緊同1隻GAME 點解S1先會咁?_?S2就最好?

第4 新創公會就一定搞唔起?你第一日打機? 未見過一開始聲大大, 後期解散左?_?未見過有人開新公會由0 開始一步一步做到最強?_?

在講落去都係無用A_A 講到尾你都係想叫哂D人去S2 多D香港人入你地D公會姐. 擔心某公會S1 轉S2 你地地位不保?

笑傲無雙

原因是有消息聲稱,他們已有2百多名固定打手
其中有40%是國外SER來台服的老手,論升級速度,我夠膽講,一定比只玩過CCB/CB的人快
我都玩過國外SER,以我所知台服要封頂上LV40,只用3天就足夠多既5日(我指老手)
好!!當佢地過半數成員都比大家快上成個星期封頂,會做D咩???當然係打副本刷+9裝啦
到大家都LV40,最少人地都有20%人已經全身金裝+6以上
要打PVP...???呢個只係我既估計,唔一定準,不過就好有可能發生

CB時期一共有3個公會形成三國鼎立形勢
名就唔講啦
期中之一的公會,已經確定轉戰SER 2 爾雷曼西亞
那麼在SER 1 貝利卡初期就只得番兩大勢力
問題就黎啦,當大家入去SER1既時候,係咪就要加入其中兩大勢力呢???
可能唔係,因為大家入到去都未必一定夠人打
成立新勢力???我話比大家知,OB要創公會係要3000金........
你如果無固定人手,連創公會都成問題,你成立左,人地都唔知打左幾多個領地了

你想玩得開心就要你冇能力WFC
如果你真係有玩過外服你就知道
40LV齊裝有幾易
有幾多個"領地"

台服OB一個月咁長
有大家時間比你刷好裝

如果依隻GAME係果D沖LV GAME,LV無上限既,可能一般玩家會追唔到有經濟既人
但係係台服TERA呢?一個月一定夠普通玩家40LV齊裝+6

再姐
有大團走唔等於依個SER會少左人玩,SER有人數上限,你只可以講你認識既大團去左第2個SER到
依個SER D流離分子都會自己入個2個國既其中一個
已我所見,果2個團都係唔鐘意__魚
好大機會都係比另一個吸哂,咁你怕咩?

定係你係__魚人你怕你自己個團到時唔夠打想拉散D人?

你講既消息來源都好可疑囉

你地轉SER對我完全無好處
如果真係一D好處都冇咁你會講出黎做咩?

本人絕不向 煙雨低頭!!!打爆煙雨!!!”

貝利卡萬歲!謝絕轉2SER淆底!!!!!!!”

佢勁我就要轉SER?個SER佢買起左?

滅世都收煙雨皮啦
洗驚佢地轉ser

大家繼續留守SER1 貝利卡,互相幫忙
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 12:33 AM , Processed in 0.045397 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存